10 Σεπ 2007

ΛΑ.Ο.Σ & Καρατζαφέρης. Η δολοφονία της πολιτικής.

10 Σεπ 2007 , 5:41 μ.μ.
Χειροκροτώντας τον αρχηγό του…
Μου κάνει, μου έκανε πάντα μεγάλη εντύπωση το πώς, πολύς κόσμος έχει μπροστά στα μάτια του τις ειδήσεις, την ανατριχίλα, τις κατά καιρούς απίθανες αποκαλύψεις, αλλά δεν αντιδρά.

Μετά, έρχεται κάποιος, ας πούμε σε μία νυχτερινή εκπομπή στο ραδιόφωνο, σου ψιθυρίζει ακριβώς αυτό που-απαθώς- διάβασες το πρωί και, μένεις ξερός.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά παίρνεις τηλέφωνο τον παραγωγό και του λες «μα τα που τα βρίσκεις ρε μπαγάσα! Τι λαγωνικό είσαι εσύ…»


Ο παραγωγός, απαντάει και λέει απλά «μα….είναι όλα εκεί….στις σημερινές εφημερίδες και μάλιστα στην πρώτη σελίδα» και εσύ, τρέχεις, βρίσκεις την εφημερίδα σου και συνειδητοποιείς πως για άλλη μία φορά η πολτοποιητική μηχανή του άγχους, της παραζάλης , της παραγωγής άχρηστων πληροφοριών και θορύβου σου νέκρωσαν το μυαλό και, κυρίως τα κριτικά αντανακλαστικά.

Τα γράφω αυτά φίλες και φίλοι γιατί απλά, αρκετοί αναγνώστες του ιστολογίου , μας έγραψαν σε e mail αυτό το «που τα βρίσκεις όλα αυτά, μα τι λαγωνικά είστε»…

Μέχρι και φίλος δημοσιογράφος εγκυρότατος που ζει και εργάζεται μεταξύ Κύπρου και Λονδίνου, ρώτησε αν….έχουμε πρόσβαση στα άδυτα του ΛΑ.Ο.Σ!!!

Στην πραγματικότητα όμως, όσα έχουμε γράψει εδώ, είναι απολύτως γνωστά, υπάρχουν παντού είτε στο διαδίκτυο είτε σε έρευνες εγκυρότατων δημοσιογράφων.

Και μόνο το υλικό που έχει δημοσιεύσει κατά καιρούς η ομάδα του ιού της Ελευθεροτυπίας, φτάνει και περισσεύει για να ξεφλουδιστεί τελείως το μόρφωμα ΛΑ.Ο.Σ. (
χαίρομαι που ο προσδιορισμός μόρφωμα άρχισε να είναι ευρέως αποδεκτός και να γίνεται χρήση του σε πολλά δημοσιεύματα, ωστόσο θαρρώ πως πρώτα εδώ γράφτηκε από εμάς.)

Και τα στοιχεία που παραθέτουμε σήμερα πιο κάτω, είναι απλά, αντικειμενικά στοιχεία που δημοσίευσε ο ιός της Ελευθεροτυπίας χτες, με δικούς μας σχολιασμούς...


Ο ΛΑ.ΟΣ ΔΕΝ έχει πρόγραμμα ή ντρέπεται να το κυκλοφορήσει εκτός διαδικτύου.
Στο δε κεντρικό περίπτερο της οδού Πανεπιστημίου, οι άνθρωποι που εργάζονται εκεί, σε σχετική αίτηση απαντούσαν με την αφοπλιστική ειλικρίνεια: Δεν υπάρχει!

Αλήθεια…..γιατί ο κος Καρατζαφέρης και οι περί αυτόν δεν διέδωσαν πιο έντονα το πρόγραμμα που έχουν αναρτήσει στο www.laos.gr ;;;;;;

Μήπως γιατί μέσα στις γραμμές του και ανάμεσα από αυτές βγαίνει το άρωμα (μπόχα καλύτερα) του πλέον στυγνού νεοφιλευθερισμού και της πιο συνεπούς προσκόλλησης στην παραδοσιακή αντιλαϊκή δεξιά;

Επαναφορά θανατικής ποινής (σ. 36).

Κατάργηση παραγραφής στα σοβαρά αδικήματα (σ. 36).



Στον 21ο αιώνα, ο Καρατζαφέρης και οι διάφοροι φυρερίσκοι γύρω του επιθυμούν την επαναφορά της Θανατικής Ποινής…και την κατάργηση της παραγραφής στα σοβαρά αδικήματα.

Αγνοεί τεχνηέντως βεβαίως ο κος Καρατζαφέρης πως το ζήτημα δεν είναι η κατάργηση Θεσμών όπως η παραγραφή αλλά ο τρόπος που κάποιες νομικές ασφαλιστικές υπέρ του Δικαίου δικλείδες χρησιμοποιούνται.

Γνωρίζουμε δε, πως η…νομική αυστηρότητα του κου Καρατζαφέρη δεν θα είχε ποτέ πρόβλημα να εξαντληθεί αποκλειστικά σε πολιτικούς του αντιπάλους ή σε οτιδήποτε τον ενοχλεί προσωπικά Δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να στήσει και ικριώματα στο Σύνταγμα.

Εισαγωγή ενός «θεσμού συνεργασίας των τάξεων» που θα υποκαταστήσει το συνδικαλισμό (σ. 15).
Ιδού λοιπόν ο κοινωνικός αναμορφωτής…Με τον Καρατζαφέρη, ο Μαρξ μπορεί να περάσει στα άχρηστα…

Ο άγιος των αδικημένων, ο αυτοδημιούργητος με blood sweat and tears όπως ο ίδιος είπε σπαραξικάρδια, έρχεται να καταργήσει σωματεία, συνδικαλιστικές οργανώσεις, κοινωνικές τάξεις και να βάλει συνεταιράκια θύτες και θύματα , εργαζόμενους και εργοδότες, έρχεται να καταργήσει ουσιαστικά την ίδια την ιστορία.


Ε! Ρε πλάκα που έχει να μιλάς εκ του ασφαλούς…!

Επιδότηση κατά 50% των εφοπλιστών για πλοία που ναυπηγούνται σε ελληνικά ναυπηγεία (σ. 75).

Πενήντα τα εκατό επιδότηση από τον Κρατικό Κορβανά για τους εφοπλιστές και ούτε μία λέξη για τους ναυτεργάτες , το ταμείο τους, την ανεργία στον κλάδο…
Κύριε Καρατζαφέρη είναι γνωστό με ποιους είστε. Αλλά γιατί δεν το λέτε ανοιχτά;;;;

Ξεπούλημα των εταιρειών του δημόσιου τομέα «επειδή δημιουργήθηκαν από την τάση για κρατισμό του ΠΑΣΟΚ» (σ. 34).
1ον. Δεν ήξερα, πως οι ΔΕΚΟ δημιουργήθηκαν επί ΠΑΣΟΚ. Έχω την εντύπωση, πως ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, κ.α. προϋπήρχαν…

2ον, Είχα επίσης την εντύπωση κύριε Καρατζαφέρη πως κάθε φορά που είτε το ΠΑΣΟΚ είτε η Ν.Δ. έβαζε σε τροχιά πώλησης μετοχών κάποια από αυτές τις εταιρίες, εσείς μιλούσατε διαρκώς (και πάντα ανέξοδα) για το…ξεπούλημα της περιουσία του λαού

Πραγματικά δυσκολεύομαι να παρακολουθήσω τις εναλλαγές, παραλλαγές διασκευές, μεταλλάξεις των θέσεών σας. Είστε ο Χουντίνι της πολιτικής…(θυμίζει και…χούντα το Χουντίνι και σας είναι οικείο)

Προσαρμογή των αμοιβών του δημόσιου τομέα με αυτές του ιδιωτικού και «εξατομίκευσή» τους. Δηλαδή, εξάρτησή τους από «την αποτελεσματικότητα, την παραγωγικότητα και την ακεραιότητα κάθε υπαλλήλου» (σ. 33).
Πέστε λίγο πιο δυνατά μεσιέ Καρατζαφέρη αυτό. Με τη θέση αυτή κάθ΄αυτή δεν έχω πρόβλημα…αλλά…γιατί δεν το λέτε;;; γιατί το πρόγραμμά σας το πλύνατε με άζαξ και το κάνατε αόρατο;
Μα πώς να κάνει το πρόγραμμά του ο Καρατζαφέρης επικοινωνιακό εργαλείο όταν είναι τόσο κατάπτυστο;

Τι να πει για το 2% των Ελληνικών Δασών που θέλει να προστατέψει ενώ παραδίδει το υπόλοιπο 98% σε αποχαρακτηρισμό και κατά συνέπεια σε συμφέροντα;
Πάμε παρακάτω….

Θυμάσαι μεσιέ Καρατζαφέρη την ακράτεια χυδαιολογίας κατά των κυρίων Σημίτη, Παπανδρέου, Έβερτ; Θυμάσαι τη χυδαιολογία σου για την οποία έπρεπε να είχες πάει φυλακή κατά του κου Ροζάκη;

Καλλιέργησες με γεωμετρική συνέπεια τον ρατσισμό και τον αντισημιτισμό επί μακρόν.

Ήταν όμως «απόψεις» σου όλα αυτά; Δεν ήταν. Γιατί, δεν έχεις απόψεις, αρχές και θέσεις. Όπου φυσάει ο άνεμος για να επιπλεύσεις ως φελλός.

Και τώρα, για να «σε παίξουν» στην παιδική χαρά και τα άλλα παιδάκια, για άλλη μία φορά αλλάζεις δέρμα, ένδυμα, πρόσωπο, θέσεις, τα πάντα.
Αλήθεια…πόσο ηλίθιους μπορεί να θεωρείς τους οπαδούς σου;

Πόσο αφελείς;

Τώρα, μόκο μεσιέ. Τώρα έως και αντιρατσιστικά μανιφέστα γράφεις και δηλώσεις αποκήρυξης του…φρικτού ρατσισμού ζητάς από τα στελέχη σου.

Τουλάχιστον οι Φυλετιστές της ιστοσελίδας http://www.hypervorea.net/antepithesi/ ή του http://mavroskrinos.blogspot.com/ (στο οποίο διάβασα ένα εξαιρετικό κείμενο για τις πυρκαγιές) είναι ξεκάθαροι, ευθείς, αρκετοί από αυτούς στηρίζουν τις απόψεις τους χωρίς τσιφτετέλια και την Έφη Σαρρή.

Με αυτούς, μπορεί κάποιος να αντιπαρατεθεί ιδεολογικά.
Είναι Φασίστες και το λένε ξεκάθαρα χωρίς μασημένα λόγια, άρα έχουν οντότητα.

Με το συμπαντικό τίποτα όμως που εκπροσωπεί ο Καρατζαφέρης, είναι πραγματικά δύσκολο να τα βγάλει κανείς πέρα, εκτός αν παρακολουθεί διαρκώς τις ασύμμετρες αντιφάσεις του, που στην πραγματικότητα δεν είναι αντιφάσεις, αλλά επίμονο ψάρεμα σε όλες τις λίμνες, σε όλες τις θάλασσες ταυτόχρονα. Και ότι αρπάξει!

22 Οκτωβρίου του 2005 ήταν όταν ο μέγας φυρερίσκος σε συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΛΑΟΣ κάλεσε τους «συναγωνιστές» «συντρόφους» «συνέλληνες» κλπ να στρογγυλέψουν τον «πολιτικό τους λόγο» και….να πουν με άλλα λόγια (ν’ αγαπιόμαστε) όσα λένε για πλησιάσουν οι δυσαρεστημένοι της Ν.Δ. που ενδεχομένως να τρόμαζαν με την παρέα των βρικολάκων.

Και πριν ο «σκληρός πυρήνας» άρχισει βέβαια να δυσφορεί για την νέα ρητορεία ο μέγας στρατηλάτης και αναγεννητής της Ελλάδας, μιλώντας τους στις 17 Ιουνίου 2004 προλείανε το έδαφος λέγοντας πως ο ΛΑ.Ο.Σ ως νέος δούρειος ίππος θα αλώσει την εξουσία από μέσα, «όπως έκαναν οι Ελληνες στην Τροία»…

Καρατζαφέρης
ο ενσυνείδητος αβανταδόρος της Νέας Δημοκρατίας;

Γιατί άραγε ο Καρατζαφέρης εσχάτως άλλαξε και το άλλο τροπάριο;

Εκείνο ντε της απόλυτης άρνησης στο…απεχθές δικομματικό κατεστημένο; Μέχρι προχθές δεν πολεμούσε ίσα κι όμοια τόσο τη Ν.Δ. όσο και το ΠΑΣΟΚ;

Τώρα γιατί άραγε δεξιά και αριστερά διαβεβαιώνει τους πάντες πως στις 17 κυβέρνηση θα είναι η Ν.Δ;

Κάποιοι λένε πως είναι άλλη μία πονηριά του Γιώργου Κ. ώστε οι ψηφοφόροι που ταλαντεύονται προς τον ΛΑ.Ο.Σ από τη Ν.Δ. να πειστούν πως δεν κινδυνεύουμε από …ακυβερνησία άρα να ψηφίσουν το κόμμα του για υπάρχει στη Βουλή ισχυρή «πατριωτική» αντιπολίτευση.

Όμως….δεν μας εξηγεί, πως θα υπάρξει αυτοδύναμη και δυνατή Ν.Δ. στις 17 και παράλληλα πεντακομματική βουλή όταν η δεξαμενή του ΛΑΟΣ βρίσκεται στη Νέα Δημοκρατία;

Αντίφαση;

Όχι. Για άλλη μία φορά ο κάποτε θερμός χειροκροτητής του Κώστα Καραμανλή (βλέπε και φωτογραφία πάνω με εξαιρετικά χαρακτηριστική "γλώσσα σώματος"...) είναι έτοιμος για όλα τα ενδεχόμενα.

Αν δεν προκύψει αυτοδυναμία θα πει : εδώ είμαι συνεργάσου μαζί μου μη ταλαιπωρούμε το λαό, εγώ σου έδωσα τόσες πάσες, σκέψου να μην στις είχα δώσει κιόλας.

Αν προκύψει αυτοδυναμία της Ν.Δ. τότε πάλι θα λέει: Είδες Κωστάκη, εγώ σου ξηγήθηκα σπαθί, δεν σου πήγα κόντρα, μέχρι και αβάντα σου έκανα στο τέλος, χάρις σε μένα κέρδισες και το ξέρεις.

Για τη Νέα Δημοκρατία είναι αυτοσκοπός το μείνει ο ΛΑΟΣ εκτός Βουλής.

Και είναι ίσως η μοναδική φορά που ο γράφων ταυτίζεται με ένα στόχο της Ν.Δ.

Με ρωτάτε πως μπορεί να χάσει η Νέα Δημοκρατία και να μείνει ο Καρατζαφέρης εκτός;

Ε! Μπορεί να γίνει…με άλλους συσχετισμούς προς τα αριστερά του φάσματος.

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΛΑ.Ο.Σ ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΜΟΡΦΗ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΛΑΪΚΙΣΜΟΥ.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΟΜΗ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ


Η δουλειά που έχουμε να κάνουμε μετά τις εκλογές αναφορικά με τον ΛΑ.Ο.Σ είναι η πιο δύσκολη.

Θα πρέπει να ξεχωρίσουμε, να μαντέψουμε , πόσοι από τους ψηφοφόρους του είναι απέραντα αφελείς και πόσοι κλινικά ηλίθιοι...
Κοινοποιήστε το στο..
 
Υποσέλιδο
Κορυφή