23 Ιουλ 2008

Όταν λέμε ισόβια, εννοούμε ισόβια.*

23 Ιουλ 2008 , 8:51 π.μ.

*Δήλωση Κ. Καραμανλή (θείου)

Από τη χθεσινή Καθημερινή.

“Με τη χθεσινή αίτησή του ο Ιωαννίδης ζητάει κάτι αντίστοιχο. Δεν είναι τυχαίο ότι ξεκινά την επιστολή του με ύφος προκλητικό, λέγοντας για τους νεκρούς της νύχτας του Πολυτεχνείου ότι «όλοι όσοι σκοτώθηκαν ευρίσκοντο σε διάφορα σημεία της πόλεως των Αθηνών και σκοτώθηκαν από αδέσποτες σφαίρες (τις οίδε με ποίων τις εντολές και ποιόν σκοπόν ήθελαν να εξυπηρετήσουν;), χωρίς βεβαίως τη δική μου παρουσία ή παρώθηση ή διαταγή ή οποιασδήποτε άλλης μορφής συμμετοχή μου». Χαρακτηρίζει μάλιστα με ειρωνικό τρόπο τη νύχτα της 16ης Νοεμβρίου 1973 ως «αποκληθείσαν -επικρατήσασα να λέγεται- εξέγερση του Πολυτεχνείου».”

Η ειρωνία του «σκύλου της ΕΣΑ» ήταν και είναι, διάχυτη.

Η προσβολή στη μνήμη και στη λογική είναι οφθαλμοφανής. Τα ερείσματα για να το κάνει αυτό, καλλιεργούνται εδώ και πολύ καιρό, τόσο από τους νοσταλγούς της «Επανάστασης» αλλά και της «αντεπανάστασης του 73».και από άλλους τους κατ’ επίφαση και για διαφημιστικούς λόγους «δημοκράτες».

Ποιος είναι ος σκύλος της ΕΣΑ; Μια σύντομη παρουσίαση των πεπραγμένων του βίου του, μας λέει πως: έλαβε μέρος στον Εμφύλιο, υπηρέτησε στο ειδικό τάγμα της Μακρονήσου (οι «γνωστοί» βασανιστές), ενώ συμμετείχε και στο αποτυχημένο πραξικόπημα του 1951, το οποίο είχε οργανωθεί από τον ΙΔΕΑ (τον Ιερό Δεσμό Ελλήνων Αξιωματικών, με αντικομμουνιστικές, φιλομοναρχικές και λίαν ακροδεξιές προθέσεις και αντιλήψεις) και του οποίου υπήρξε μέλος από το 1945 (ενώ ο ΙΔΕΑ ιδρύθηκε το 1944 και από την ίδρυση του απορρόφησε ταγματασφαλίτες, δοσίλογους και συνεργάτες των Γερμανών, που τους ανακάτεψε με αξιωματικούς του Καϊρου, στο όνομα του κομμουνιστικού κινδύνου).

Το 1963 υπηρέτησε στην Κύπρο και το 1966 διορίστηκε αρχηγός του τάγματος της Σχολής Ευελπίδων. Το 1964 προήχθη σε αντισυνταγματάρχη.

Από το 1957 οργάνωνε μαζί με άλλους αξιωματικούς του στρατού την ανατροπή της δημοκρατίας και την εγκαθίδρυση της Χούντας των συνταγματαρχών. Ενδεικτικό είναι πως για τη Χούντα του 1967, οι «συνεργάτες» προέρχονταν, είτε από τα Τάγματα Ασφαλείας, είτε από τις διάφορες (και άκαπνες δήθεν αντιστασιακές) οργανώσεις φιλομοναρχικών αξιωματικών, όπως η Ενωση Νέων Αξιωματικών, η «Τρίαινα», που μετεξελίχθηκαν σε ΙΔΕΑ.

Κύριος υπεύθυνος για το πραξικόπημα κατά του Μακαρίου, σε συνεργασία με τον Σαμψών και τις μυστικές υπηρεσίες και φυσικά της τουρκικής εισβολής.

Και μία μέρα μετά τη συμπλήρωση 34 χρόνων από τα τρομερά γεγονότα που προκάλεσε, κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης.

Πολύ όμως επεκτάθηκε η αναφορά στο υποκείμενο αυτό. Ο Πρέζα TV, κάνει αναφορά και δίνει το στίγμα της θεσης της κοινωνίας, για το αίτημα αποφυλάκισης του αρχιΕΣΑτζή, που μετά από 33 χρόνια στη φυλακή κατέθεσε 3 αιτήσεις αποφυλάκισης.

Ευκαιρίας δοθείσης, διαπιστώνεται για ακόμα μία φορά η διγλωσσία και ο λαϊκισμός κάποιων, που ενώ υπάρχουν καταγεγραμμένες κατάπτυστες δηλώσεις τους πρί «μη ύπαρξης νεκρών στο Πολυτεχνείο» (η ίδια αναφορά γίνεται και στην αίτηση αποφυλάκισης του πρωταίτιου του Αττίλα και των γεγονότων της 20ης Ιουλίου 1974). Δηλώνει ο λαάρχης πως «Ο «αόρατος δικτάτορας» έπρεπε να έχει αποφυλακιστεί προ πολλού, κάτω από τον περιοριστικό όρο να ζήσει το υπόλοιπο του βίου του στα κατεχόμενα, ώστε να διαπιστώσει πόσο μεγάλη ζημιά έχει κάνει στον ελληνισμό τόσο εδώ στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο.»

Νομίζουμε πως το πνεύμα του λαϊκισμού, στην πιο πάνω δήλωση, είναι ξεκάθαρο και διαφαίνεται και κάτι άλλο. Η αντιμετώπιση της Ιστορίας από τον λαάρχη, ο οποίος τη θεωρεί πρόσφορο πεδίο για να εκστομίζει μπαρούφες και να πουλάει πνεύμα.

Άραγε, γιατί δεν ξεστόμισε την ίδια "εξυπνάδα", ή παρεμφερή, όταν έπαιρνε την συνέντευξη από τον γραφικό Παττακό;

Η Ιστορία είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να εκφράζουν γνώμη αυτοί που την αρνούνται και την προσβάλλουν (βλ. Νεκρούς Πολυτεχνείου).





_____________________________

Παλιά σχόλια (69)
Κοινοποιήστε το στο..
 
Υποσέλιδο
Κορυφή