2 Ιουν 2009

Το μικρό κόμμα τρώει τον Μεγάλο Αδελφό!

2 Ιουν 2009 , 6:52 μ.μ.
Είδαμε την πληροφορία από τον e-lawyer, που γράφει στο μπλογκ του, χωρίς όμως να κατονομάζει το κόμμα:

Η πληροφορία είναι διασταυρωμένη: Έλληνες του εξωτερικού έχουν λάβει προεκλογικό υλικό [από ελληνικό κόμμα] που τους απεστάλη ταχυδρομικώς στις διευθύνσεις κατοικίας τους, πληροφορία την οποία κατείχε μόνο το προξενείο της αντίστοιχης χώρας.


Απορήσαμε, κάναμε έρευνα μαζί με φίλους Έλληνες του εξωτερικού και επιβεβαιώνουμε από την πλευρά μας την είδηση μαζί με κάτι σημαντικό. Έχουμε στα χέρια μας τα ντοκουμέντα που αποδεικνύουν, πέραν πάσης αμφιβολίας, πως ένα ελληνικό πολιτικό κόμμα, με τη συνέργεια κύκλων του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, υπέκλεψε τα προσωπικά δεδομένα Ελλήνων πολιτών του εξωτερικού που εκδήλωσαν την επιθυμία τους να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου.

Οι Έλληνες, που ζουν στο εξωτερικό, έκαναν δήλωση στα Ελληνικά Προξενεία του τόπου κατοικίας τους για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στον τόπο κατοικίας τους (στο εξωτερικό), δικαίωμα που τους δίνει ο νόμος. Μόνο στα προξενεία γίνονται οι δηλώσεις αυτές και συντάσσονται ειδικοί εκλογικοί κατάλογοι από τους υπαλλήλους του προξενείου. Δηλαδή, το κόμμα αυτό πήρε είτε τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, που συντάχθηκαν στα προξενεία, είτε αντίγραφα των δηλώσεων, κι αυτό προφανέστατα σε συνέργεια με τους υπαλλήλους του υπουργείου Εξωτερικών αφού αυτοί είναι οι τελικοί αποδέκτες των εκλογικών καταλόγων! Είμαστε βέβαιοι για το τελευταίο επειδή οι χώρες από τις οποίες πήραμε προσωπικά επιβεβαίωση για τη μαζική αποστολή επιστολών είναι η Μεγάλη Βρετανία, η Γερμανία, αλλά και η Κύπρος(!!), πράμα που σημαίνει ότι η διακίνηση προσωπικών δεδομένων έγινε από το κέντρο διαχείρισης αυτών των πληροφοριών, δηλαδή το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας! Αγνοούμε όμως σε πόση έκταση έχει γίνει αυτό, αν δηλαδή αποστάλθηκε το υλικό στο σύνολο όσων δήλωσαν ότι θέλουν να ψηφίσουν. Ποιο είναι, λοιπόν, το κόμμα αυτό που υφάρπαξε προσωπικά δεδομένα πολιτών για να κάνει προεκλογικό spam; Δείτε τις εικόνες


(κλικ στις εικόνες)Μα φυσικά το Λά.Ο.Σ.! Ποιο άλλο κόμμα θα υιοθετούσε μια παρόμοια ξεπερασμένη τακτική, που ταυτόχρονα είναι ηθικά, πολιτικά και νομικά κολάσιμη; Ο e-lawyer παραθέτει άρθρα και αποφάσεις που απαγορεύουν πλέον τέτοιου είδους πρακτικές. Διαβάστε προσεκτικά τον πλούτο των νομικών πληροφοριών που παραθέτει και αναλογιστείτε το εύρος της αισχίστης ψηφοθηρίας που δεν λογαριάζει νόμους και ηθικούς φραγμούς προκειμένου να τσιμπήσει λίγα ψηφαλάκια ακόμα και από τους Έλληνες του εξωτερικού, που ίσως, λόγω της απόστασης, δεν έχουν και την καλύτερη ενημέρωση για την νεοελληνική πολιτική πραγματικότητα.

Το ζήτημα είναι πολιτικό, νομικό και βαθύτατα δημοκρατικό.

Πολιτικό, γιατί ένα κόμμα, του οποίου τα στελέχη του υπερπροβάλλονται νυχθημερόν από τα ΜΜΕ - από τα δελτία ειδήσεων, τις τηλεπωλήσεις, μέχρι τις κατινίστικες εκπομπές - χρησιμοποιεί καταχρηστικά την παρουσία του σε δυσανάλογο βαθμό από τα υπόλοιπα κόμματα, μικρά και μεγάλα, φανερώνοντας ενδείξεις ότι υπάρχουν σχέσεις εξάρτησης, τόσο πολιτικές όσο κυρίως και οικονομικές. Αλλά το κυριότερο είναι πως ο αρχηγός αυτού του κόμματος έχει κάνει σημαία τη συνωμοσιολογία για την Ε.Ε. ως Μεγάλου Αδελφού ενώ τελικά ο ίδιος παίζει τώρα αυτόν τον ρόλο. Αυτή η αντινομία ανάμεσα σε δημόσιο λόγο και ιδιωτικώς πράττειν είναι που επιτρέπει ακόμα και την οξεία κριτική από εμάς.

Νομικό, γιατί παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών υποκλέπτοντάς τα ξεδιάντροπα, χωρίς να έχει το δικαίωμα του ακαταλόγιστου από τη χρήση αυτού του υλικού. Εσείς νιώθετε άνετα όταν ένα πολιτικό κόμμα μπορεί να διαχειρίζεται τα δικά σας προσωπικά δεδομένα; Αν κάποιοι υπάλληλοι από το Υπουργείο Εξωτερικών παρείχαν ανερυθρίαστα στο Λά.Ο.Σ. τα εκλογικά αρχεία, τι μπορεί να συμβαίνει και με άλλα υπουργεία και υπηρεσίες; Όλα αυτά μας κάνουν να σκεφτούμε ότι η έκταση της διαφθοράς ίσως είναι μεγαλύτερη απ' όση παρουσιάζουμε εδώ.

Δημοκρατικό, γιατί οι κυβερνητικοί φορείς και διαχειριστές του πολιτεύματος αποδεικνύουν πως κινούνται στις παρυφές του Ολοκληρωτικού Καθεστώτος αφού δεν διστάζουν να συνεργαστούν με ένα Ακροδεξιό κόμμα υποθάλποντας τακτικές και πρακτικές φακελώματος.

Ρωτάμε, λοιπόν, ανοιχτά την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, την επικεφαλής του Υπουργείου Εξωτερικών, αλλά και τον κύριο Προκόπη Παυλόπουλο, υπουργό Εσωτερικών:

  1. Ποια μέτρα προτίθεστε να λάβετε για την περαιτέρω θωράκιση των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων που διαχειρίζονται τα υπουργεία σας;
  2. Αν επιβεβαιωθεί το γεγονός ότι υπήρξε υποκλοπή προσωπικών δεδομένων, τόσο στα υπουργεία όσο και στα προξενεία, θα υπάρξουν νομικές κυρώσεις για τους επίορκους υπάλληλους;
  3. Και τέλος, πόσο ηθικό είναι για ένα πολιτικό κόμμα να διαχειρίζεται προσωπικά αρχεία πολιτών;

Και το χιουμοριστικό βίντεο για το τέλος, δεν προλάβαμε να φτιάξουμε δικό μας λόγω του κατεπείγοντος θέματος, προέρχεται από τους αγαπημένους μας Monty Python και είναι το πολυθρύλητο σκετς "Spam".


_____________________________

Παλιά σχόλια (215): Σελ.2 , Σελ.1
Κοινοποιήστε το στο..
 
Υποσέλιδο
Κορυφή