24 Αυγ 2009

Όταν το δις εξαμαρτείν .... είναι δις εγκληματείν

24 Αυγ 2009 , 6:59 μ.μ.

Βάλε το φλάινγκ και ετοίμασε τα τριχίλιαρα….



  • Ανίκανοι. Με μία δασική υπηρεσία διαλυμένη, δίχως προστατευτική δράση και αντίστοιχες δασοκομικές επεμβάσεις, δίχως πολιτική βούληση οργάνωσης της.
  • Άχρηστοι. Στην κρίση, αλίμονο κανένας δεν βρέθηκε να οργανώσει την αντιμετώπιση της.
  • Αστείοι, που ενώ δέχεστε τη βοήθεια σε πτητικά μέσα από την Κύπρο, συλλαμβάνετε τον πιλότο τους για χρέη (την ίδια ώρα που καμώνεστε πως ψάχνετε τους αποδέκτες των μιζών Χριστοφοράκου).
  • Επικίνδυνοι που κάνετε οικονομία κόβοντας λεφτά από τη δασοπροστασία και τις απαραίτητες περιπολίες, κόβοντας λεφτά από τα σώματα εθελοντών δασοπυροσβεστών και όταν έρθει η κρίση λέτε ανερυθρίαστα «Δεν είναι η ώρα να τα κουβεντιάσουμε αυτά»*
  • Ακραία επικίνδυνοι που κόβετε ακόμα και τις ιπτάμενες περιπολίες όταν η φωτιά έχει σβήσει αλλά η απειλή αναζωπύρωσης, αποδεδειγμένα υπάρχει.
  • Ύποπτοι (ή αποδεδειγμένα ανόητοι) που ενώ εμπνέεστε τα βλακώδη σχέδια σας περί χωματερής (την ονομάζετε ΧΥΤΑ στα χαρτιά αλά σχεδόν πάντα σε χωματερή καταλήγετε) στο Γραμματικό και περί νέου χωροταξικού, δεν περνάει από το φτωχό μυαλό σας (ή αδιαφορείτε επίτηδες) πως την ίδια ώρα τα αρπακτικά της γης απεργάζονται σχέδια μεγιστοποίηης του κέρδους τους.
  • Καραγκιόζηδες που θεωρείτε πως όλος ο κόσμος είναι ένας μπερντές για να προβάλλετε την οικτρή φιγούρα σας. Να κάνετε τα επικοινωνιακά σας κόλπα παραμένοντας υποδεέστεροι του Χαρίδημου.











Όχι. Μη βιαστείτε να σκεφτείτε «Τι αντιδεξιό παραλήρημα είναι αυτό» ή «Τι αντικαραμανλική προπαγάνδα!» γιατί μπορώ να σας θυμίσω πως:

Α. Το 2007 τα ίδια συνέβησαν και η πρόοδος που διαπιστώνεται 2 χρόνια μετά μιλάει μόνη της για την ικανότητα των διοικούντων

Β. Το 1981, στην Πεντέλη (Κοκκιναράς), το 1982 Διόνυσος, το 1986 Βαρυμπόμπη Πεντέλη, το 1992 στον Αυλώνα, στη Μαλακάσα, στα Κιούρκα, στο Καπανδρίτι στον Κάλαμο, στον Ωρωπό, το 1993 στον αγιο Στέφανο, το 1995 στην Πεντέλη (ολόκληρη), το 1998 στην Πεντέλη (αποτελείωμα της νότιας και ανατολικής πλευράς).

ΤΟ 2000 στην Πεντέλη (τα αναδασωμένα του1995, το 2005 πάλι Πεντέλη (Ραφήνα, νέος Βουτζάς, Καλλιτεχνούπολη) και βέβαια το 2007, το αποκορύφωμα της ανικανότητας και της βλακείας, στην Πάρνηθα.



Όλες τις παραπάνω χρονιές οι πυρκαγιές αποτέλεσαν πραγματικά «ασύμμετρες απειλές» κατά την προσφιλή κυβερνητική ορολογία. Η διάβρωση και ανικανότητα των εκάστοτε κυβερνώντων αντικατοπτριζόταν στην ανεπάρκεια και ανικανότητα των υπηρεσιών.

Όμως οι δύο τελευταίες καταστροφές στην Αττική (2007 και 2009) και στην Ηλεία (2007) αποτελούν μνημεία ανθρώπινης βλακείας ή απάνθρωπης αδιαφορίας.

Διαλέγετε και παίρνετε.

-Κωστάκη που ‘ναι το flying μπουφανάκι σου; Θα κρυώσεις παλληκάρι μου.

Το όπου δάσος πάντα δάσος Κωστάκη τι έγινε; Ποιες θα είναι οι «εξαιρετέες της αναδάσωσης» (sic) εκτάσεις αυτή τη φορά; Φαντάζομαι πως ο μπαρμπαγιώργος ήδη έχει εξαιρέσει το Σέσι. Εσύ παικταρά της Monopoly τι λες;

ΥΓ Καραγκιόζη η γειτονιά μου κάηκε (Στάθης Ελευθεροτυπία 24/8/2009 σελ 2).
ΥΓ 2. Μέσα στη φωτιά, στην αβεβαιότητα και στην απογοήτευση, βγήκε και ο άλλος καραγκιόζης με άβαφτο μαλλί (για να δείξει στάχτη) ο …μαλτέζος. Για να διαφημίσει (και να αυτοδιαφημιστεί) την πρόταση του για εγκατάσταση στη Μάλτα ευρωπαϊκού σώματος δασοπυρόσβεσης. Μέχρι τη Μάλτα φτάνει ο μπερντές. Ποιο είναι το κοινό του τελικά; Σε ποιους απευθύνεται;


*Απάντηση του μηχανόβιου Παπαθανασίου στον πρόεδρο του εθελοντικού σώματος ελλήνων εθελοντών πυροσβεστών και αναδασωτών, κατά την «επίσκεψή» του πρώτου στο μέτωπο του Διονύσου, πάνω σε μοτοσυκλέττα (συνεπιβάτης βέβαια). (Ελευθεροτυπία 24/8/2009 «Νεκρά τα μωρά της φύσης» της Λιάνας Σπυροπούλου)
Δείγμα από τα επικοινωνιακά του μπερντέ που λέγαμε, στο δερόμο που χάραξε το παιδί με τα flaying jacket και ο fame story νομάρχης.


______________
Φωτο: Jungle Report




_____________________________

Παλιά σχόλια (105)
Κοινοποιήστε το στο..
 
Υποσέλιδο
Κορυφή