15 Ιαν 2010

Η παγκοσμιοποίηση του Πλεύρη (οργισμένη παρεμβολή)

15 Ιαν 2010 , 12:34 μ.μ.

"Εαν έπρεπε ή όχι να πυροβολήσει ο αστυνομικός ή για το εάν τελικώς έπρεπε να χαθεί αυτό το παιδί και ποιο εδίκημα θα πρέπει να αποδοθεί στους αστυνομικούς, θα το κρίνει η δικαιοσύνη

— Αλέξης Κούγιας, δήλωση στα ΜΜΕ 10/12/2008


πως "η Δικαιοσύνη θα κρίνει αν έπρεπε να "φύγει " αυτό το παιδί", αναφερόμενος στο φόνο του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Αηδία και ντροπή για όλο το ανθρώπινο είδος που περιλαμβάνει (έστω καταχρηστικά) ζωϊκά είδη τύπου Κούγια.

Θα πίστευε κανείς πως τέτοια φαινόμενα είναι μοναδικά και εντοπισμένα στο βαλκανικό νότο και ειδικά στο γεωγραφικό σημείο που κάθε φορά βρίσκεται ο Αλέξης Κούγιας. Λάθος. Σήμερα ένα χτύπημα ακόμα ήρθε να προστεθεί με μία εντελώς αηδιαστική δήλωση άλλου υπανθρώπου, από την "πολιτισμένη Δύση" αυτή τη φορά. Ένα χτύπημα, πλήρες αμοραλισμού και ηθικής σήψης, απανθρωπιάς και χτηνωδίας.

Απολαύστε (ή μάλλον αηδιάστε)



Η φρίκη που νιώθει κανείς διαβαζοντας και το σχετικό άρθρο του TVXS, είναι απερίγραπτη. Η ωμότητα της δήλωσης απέχει από οποιαδήποτε έννοια σχετική με τη λέξη άνθρωπος.

Πρόκειται για παγκοσμιοποιημένη βλακεία. Βλακεία επικίνδυνη για τον Άνθρωπο (εάν ακόμα υφίσταται αυτό το Ον). Πρόκειται για το σημείο κατάληξης της "λογικής" ας πούμε, που σε μία πιο ήπια μορφή της, διαχωρίζει τους πληθυσμούς σε "δικαιούχους δικαιωμάτων" και σε μη δικαιούχους. Σε γηγενείς "πολιτισμένους" και ξένους "απολίτιστους", σε υγιείς ντόπιους και άρρωστους αλλοδαπούς.

Κλείνω την παράθεση αυτή, που η συντριπτική της δύναμη, η δύναμη της φρίκης και της αηδίας με ώθησε να παρεμβάλλω στη πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με θέμα την άλλη (light) πλευρά της αθλιότητας των ψεμμάτων του ΣπυράδωνΗ.

Κοινοποιήστε το στο..
 
Υποσέλιδο
Κορυφή