29 Σεπ 2010

Ζελέ, αδικία και δυο αυγά Τουρκίας

29 Σεπ 2010 , 4:58 μ.μ.
Ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο εξασφάλισε το TVXS.gr το οποίο δείχνει, κατά το δημοσίευμα, τη συνεργασία αστυνομικών με μέλη της Χρυσής Αυγής.



Ακολουθεί η απάντηση της Ελληνικής Αστυνομίας:

  • Τις βραδινές ώρες της Τετάρτης 22-09-2010 αστυνομικές δυνάμεις, που βρίσκονταν στο Σταθμό Λαρίσης, για λήψη μέτρων τάξης στο πλαίσιο προγραμματισμένων εκδηλώσεων, οδήγησαν μέλη της Χρυσής Αυγής σε λεωφορείο της Αστυνομίας για τη διενέργεια αστυνομικού ελέγχου.
  • Εντός του λεωφορείου διενεργήθηκε πλήρης αστυνομικός έλεγχος, που περιελάμβανε σωματικό έλεγχο και έλεγχο στοιχείων ταυτότητας των ατόμων. Σημειώνεται ότι τέτοιου είδους έλεγχοι διενεργούνται εντός αστυνομικών λεωφορείων, προκειμένου να αποφεύγονται οι διαδικασίες αυτές σε δημόσιους χώρους.
  • Από τον αστυνομικό έλεγχο δεν προέκυψε οτιδήποτε επιβαρυντικό που να δικαιολογούσε περαιτέρω προσαγωγή των ατόμων σε Αστυνομική Υπηρεσία και συνεπώς αφέθησαν ελεύθεροι αποβιβαζόμενοι από το λεωφορείο.
  • Επιπλέον η αναφορά στη συγκεκριμένη καταχώρηση, περί άφιξης μελών της Χρυσής Αυγής στο χώρο, με λεωφορείο της Ελληνικής Αστυνομίας, είναι ψευδής


Ίσως να ήταν υπερβολική η διατύπωση του συντάκτη για “αποδείξεις” και “συνεργασίες” καθώς το βίντεο είναι μονταρισμένο και ως εκ τούτου δείχνει λίγα πράματα. Σε κάθε περίπτωση, το TVXS.gr γράφει πως αργότερα θα αναρτήσει ολόκληρο το βίντεο και έτσι ανυπομονούμε για να το δούμε καλύτερα.

Ό,τι και να έχει συμβεί στην πραγματικότητα, το θέμα βρίσκεται αλλού. Σε αυτό το βίντεο, το μόνο που αποδεικνύεται προς το παρόν είναι πως η Ελληνική Αστυνομία έχει αρθεί στο υψηλό ήθος το οποίο ζητάμε από αυτήν. Οι “συλληφθέντες” - ή ό,τι άλλο είναι - δεν είναι θύματα αυθαιρεσίας, κανένας δεν τους προτάσσει το όπλο, κανένας δεν τραμπουκίζει, οι έλεγχοι είναι πλέον διακριτικοί και κανείς δεν εξευτελίζεται δημόσια, τα όργανα ξεχειλίζουν από εξαιρετική ευγένεια και τάξη και δεν υπάρχει απολύτως κανένα άλλο επιλήψιμο σημείο στη συμπεριφορά τους. Είναι μια Ελληνική Αστυνομία που κινείται απόλυτα μέσα στα πλαίσια του νόμου και του σεβασμού. Ακόμα κι αν οι αποδέκτες αυτής της απροσδόκητης συμπεριφοράς είναι μια νεοναζιστική γκρούπα, καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως η αλλαγή της ηγεσίας ΠΡΟΠΟ έφερε τα ποθούμενα αποτελέσματα. Πως ακόμα κι αν είσαι ένα άτομο με διαγνωσμένα προβλήματα ηθικής και πολιτικής φύσης, συχνά με παραβατική συμπεριφορά, η Ελληνική Αστυνομία θα σεβαστεί τη διαφορετικότητά σου και το δικαίωμα να εκφράζεις χωρίς καμία απολύτως υπερβάλλουσα επίπτωση στις ιδέες και τη στάση σου. Η αρχή έγινε με μια νεοναζιστική γκρούπα. Περιμένουμε λοιπόν αυτή την ευπρόσδεκτη μεταλλαγή της στάσης να εφαρμοστεί σε ένα ευρύτερο πλαίσιο που θα περιλαμβάνει όλους όσους διαμένουν στην ελληνική επικράτεια και να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Και κλείνουμε το ποστ με ένα φρέσκο βίντεο, τον αρχηγό της εν λόγω γκρούπας σε εκπομπή πολιτικού “διαλόγου” από ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι. Κάθε άλλο σχόλιο περιττεύει.

Κοινοποιήστε το στο..
 
Υποσέλιδο
Κορυφή