11 Οκτ 2011

15 Οκτωβρίου - εγκυμοσύνη ή ανεμογκάστρι;

11 Οκτ 2011 , 9:17 π.μ.


Στον σύνδεσμο της "15ης Οκτωβρίου" διαβάζουμε (το παραπάνω βίντεο από τη σχετική σελίδα)


15 Οκτώβρη – Ενωμένοι για μια Παγκόσμια Αλλαγή

Στις 15 Οκτωβρίου, άτομα από όλο τον κόσμο θα βγουν στους δρόμους και τις πλατείες. Από την Αμερική ως την Ασία, από την Αφρική ως την Ευρώπη, ο κόσμος ξεσηκώνεται για να διεκδικήσει τα δικαιώματα του και να απαιτήσει μια αληθινή δημοκρατία. Τώρα ήρθε η ώρα να ενωθούμε όλοι σε μια παγκόσμια, ειρηνική διαμαρτυρία.
Οι κυβερνήσεις λειτουργούν για το όφελος των λίγων, αγνοώντας τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας και το ανθρώπινο και περιβαλλοντικό κόστος που πληρώνουμε όλοι. Αυτή η ανυπόφορη κατάσταση πρέπει να σταματήσει.
Ενωμένοι σε μια φωνή, θα δείξουμε στους πολιτικούς και την οικονομική ελίτ που υπηρετούν, ότι εμείς, ο λαός, θα αποφασίσουμε για το μέλλον μας. Δεν είμαστε εμπορεύματα στα χέρια των πολιτικών και τραπεζιτών που δεν μας αντιπροσωπεύουν.
Στις 15 Οκτωβρίου, θα συναντηθούμε στους δρόμους για να ξεκινήσουμε την παγκόσμια αλλαγή που θέλουμε. Θα διαδηλώσουμε ειρηνικά, θα μιλήσουμε και θα οργανωθούμε, μέχρι να το καταφέρουμε.
Ήρθε η ώρα να ενωθούμε. Ήρθε η ώρα να μας ακούσουν.

Λαοί του κόσμου, ξεσηκωθείτε στις 15 Οκτωβρίου!

Τόσους μήνες που στην Ελλάδα βιώνουμε το μέλλον που είναι παρελθόν (όπως είπε και ο αντιπρόεδρος της λαϊκής συμφοράς) οι αντιδράσεις αντί να κλιμακώνονται, γνώρισαν ύφεση σε σχέση με τις κινητοποιήσεις της άνοιξης και του καλοκαιριού (Απρίλιος - Ιούλιος).

Στη χώρα που βιώνουν τα αντίστοιχα γεγονότα, πολύ πιο σκληρά, όσο σκληρότερος και πιο "ανόθευτος" είναι ο καπιταλισμός της, γεννήθηκε το κίνημα του Occupy Wall Street και αφύπνισε και την απέναντι μεριά του Ατλαντικού. Όχι οτί δεν ήταν αφυπνισμένη αλλά, η δύναμη και η ζωτικότητα που ενέπνευσε ήταν μία γερή ένεση αδρεναλίνης στις φλέβες των ευρωπαϊκών κινημάτων αντίδρασης στον βάρβαρο ιμπεριαλισμό που φοράει τον φερετζέ του νεο-"φιλελευθερισμού". Μόνο που ο φερετζές είναι ακόμα πιο αποκρουστικός.

Περιμένουμε με λαχτάρα και συσσωρευμένο θυμό, την 15η Οκτωβρίου. Αλλά και με περιέργεια για το κυοφορούμενο. Γονιμοποίησε πράγματι τον ελληνικό λαό (αλλά και τους άλλους ευρωπαϊκούς λαούς) η μεταξύ τους επαφή στο όνομα της αντίδρασης στη βαρβαρότητα του κορπορατισμού και των ασύδοτων αγορών, των αντιλαϊκών κυβερνήσεων καθαρμάτων και υπαλλήλων τραπεζών; Ή θα γίνει ένα ακόμα -δειλό- βήμα προς την αποτίναξη του ζυγού που μας έχουν φορέσει;

Δεν αναρωτιόμαστε για την τελική κατάληξη. Σίγουρα, όταν οι λαοί στραγγαλίζονται, αντιδρούν. Σίγουρα, ι εχθροί του λαού θα γνωρίσουν την οργή του θύματος τους.

Μόνο που όσο συντομότερα γίνει αυτό, τόσο το καλύτερο για τον ίδιο το λαό. Και εφόσον το κίνημα διεθνοποιείται (κατ' αντιστοιχία της παγκοσμιοποίησης των καθαρμάτων) τώρα είναι και η καταλληλότερη ώρα.

Η 15η Οκτωβρίου είναι κοντά. Συμμετέχουμε και προσδοκούμε..
Κοινοποιήστε το στο..
 
Υποσέλιδο
Κορυφή