12 Νοε 2011

Γερμανική εφημερίδα BILD: "Στην Ελλάδα συγκυβερνούν τώρα οι αντισημίτες"

12 Νοε 2011 , 11:08 π.μ.


Ευτυχώς στην Ευρώπη δεν ισχύει η συνωμοσία  της ελληνικής διαπλεκόμενης  σιωπής και συγκάλυψης, και μπορούν ακόμα να γράφουν τα πράγματα με το όνομά τους.

Σήμερα η γερμανική εφημερίδα Bild, η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα στην Ευρώπη, με περίπου 3.000.000 πωλήσεις φύλλων ημερησίως, δημοσίευσε άρθρο στο πρωτοσέλιδό της για το Λά.Ο.Σ., περιγράφοντάς το κόμμα αυτό στην πραγματική του διάσταση.


Ο τίτλος του άρθρου είναι:

Σκοτεινή σκιά στην κυβέρνηση Παπαδήμου
Στην Ελλάδα συγκυβερνούν τώρα οι αντισημίτες

(ακολουθεί ελεύθερη μετάφραση)
Το νέο υπουργικό συμβούλιο της μεταβατικής κυβέρνησης στην Αθήνα ορκίστηκε. Στόχος της ηγεσίας του Λουκά Παπαδήμου (64) είναι να σωθεί η χώρα από την χρεοκοπία.

Η κυβέρνηση υποστηρίζεται από τους σοσιαλιστές του ΠΑΣΟΚ, τους συντηρητικούς της ΝΔ και του αμφιλεγόμενου κόμματος Λά.Ο.Σ..

Ιδιαίτερα το Λά.Ο.Σ., ένα υπερσυντηρητικό κόμμα. Του οποίου ο αρχηγός Γιώργος Καρατζαφέρης είναι γνωστός αντισημίτης.

Είναι η πρώτη φορά, μετά το τέλος της στρατιωτικής δικτατορίας του '74, που ένα ακροδεξιό κόμμα συμμετέχει στην Κυβέρνηση.

Το στέλεχος του Λά.Ο.Σ., Μάκης Βορίδης, αναλαμβάνει το Υπουργείο Μεταφορών.
Ο συγκεκριμένος προέρχεται από  οργάνωση  νεολαίας  προσκείμενης  στη  στρατιωτική Χούντα [σ.σ. εννοούν την παπαδοπουλική Νεολαία ΕΠΕΝ] και είχε μακροχρόνιους στενούς δεσμούς με το γαλλικό ακροδεξιό "Εθνικό Μέτωπο" του Ζαν-Μαρί Λεπέν.

Ο κομματικός συνάδελφος του Βορίδη, Άδωνις Γεωργιάδης, μεταξύ άλλων και συνεκδότης αντισημιτικού  υλικού, αναλαμβάνει το υφυπουργείο Ναυτιλίας.

Επιπλέον, υφυπουργεία αναλαμβάνουν και δύο ακόμα στελέχη του κόμματος.


Το κόμμα Λά.Ο.Σ. είναι γνωστό για τις ξενοφοβικές του θέσεις.
Ο Καρατζαφέρης, στο ιδρυτικό συνέδριο του κόμματός του, είχε δηλώσει: "Δεν είμαστε σαν κι αυτούς, Εβραίοι, ομοφυλόφιλοι ή κομμουνιστές".

Ο εκατομμυριούχος επιχειρηματίας των μέσων ενημέρωσης έχει επανειλημμένως υποπέσει σε εξυβριστικούς αντισημιτικούς χαρακτηρισμούς.



ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΙΨΗ

Οξεία κριτική εξέφρασε το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο της Γερμανίας για τη συμμετοχή του κόμματος αυτού στην ελληνική κυβέρνηση.

Ο πρόεδρός του, Dieter Graumann, δήλωσε στη BILD:
"Είναι πολύ λυπηρό να συμμετέχουν στελέχη αυτού του κόμματος στο νέο υπουργικό συμβούλιο. Νομίζω ότι θα είναι δύσκολο για κάθε γερμανική κυβέρνηση να διαπραγματευτεί με την ελληνική."
Κοινοποιήστε το στο..
 
Υποσέλιδο
Κορυφή