24 Μαΐ 2014

Ανομολόγητοι έρωτες (μετά τις εκλογές τα αποκαλυπτήρια)

24 Μαΐ 2014 , 11:41 μ.μ.
Είχαμε ασχοληθεί, με αφορμή ένα κομμένο - κουτσουρεμένο δέντρο, με τα τεκταινόμενα στις τοπικές εκλογές του δήμου Ραφήνας - Πικερμίου. Επειδή γίναμε παραλήπτες ουκ ολίγων, e mails που καταμαρτυρούσαν παρασπονδίες του καθενός υποψηφίου (η λέξη παρασπονδίες είναι εξαιρετικά ήπια όταν μιλάμε για εγκλήματα πάσης φύσεως) μας έπιασε η περιέργεια να πάμε λίγο παραπέρα.  Και πήγαμε. Αρκετά παραπέρα, με τη βοήθεια φίλων που διακρίνονται για την παρατηρητικότητα τους.

Οι συστηματικοί αναγνώστες μας θα θυμούνται τον τύπο (κλασικός *****δήμαρχος) ενός περασμένου ποστ . Τον είχαμε και φωτογραφία. Το όνομα του "μεγιστάνα" ΘΑ (ήτοι Θανάσης Αδαμόπουλος).

Που να ξέραμε πως χτυπήσαμε "χρυσοφόρο" φλέβα, ή καλύτερα χρυσαυγίτικη φλέβα.

Το διαπιστώσαμε διαβάζοντας (είμαστε διεστραμμένοι τι να κάνουμε) ένα χρυσαυγίτικο blog. Διαπιστώσαμε τόσα κοινά σημεία στην αναφερόμενη ανάρτηση του χρυσαυγίτικου blog με την προεκλογική ομιλία του "μεγιστάνα" που υποθέσαμε πως ο ένας έκλεβε τον άλλο ή (όπως φαίνεται από τις ημερομηνίες δημοσιεύσεων και τη συνάφεια των θεμάτων) ο ένας εκφωνούσε προφορικά αυτό που ο "λογογράφος" του είχε ήδη αποτυπώσει γραπτά στο Internet.

Παραθέτουμε τα δύο κείμενα (με links) και τα σχόλια δικά σας


Κρίσιμη η αυριανή ψηφοφορία για Ραφήνα-Πικέρμι. Οι εραστές του Πλατύ Χωράφι (στην ονομαστική παρακαλώ) μαζί με ένα νοσηρό κατεστημένο εντοπιότητας εγκλωβίζουν το άλμα προς το μέλλον!
.......................
Δύο τάσεις τάσεις συγκρούονται σφοδρά και διεκδικούν αύριο τον δημαρχιακό θώκο σε Ραφήνα-Πικέρμι.

Από τη μία ένα καθεστώς μιας διαστρεβλωμένης και νοσηρής έννοιας “εντοπιότητας” και τοπικιστικών αντιλήψεων και από την άλλη μια καθ’ όλα σύγχρονη τάση, αυτή της ενσωμάτωσης όλων των δημοτών Ραφήνας και Πικερμίου σε μία δημοτική “αγκαλιά” με τελικό σκοπό την ουσιαστική -διοικητική, οικονομική, πολιτιστική και πληθυσμιακή- ολοκλήρωση του σημαντικότατου αυτού -πλην όμως μόνο στα χαρτιά Καλλικρατικού- Δήμου.

Το πείραμα “συνδιοίκησης” που προτείνουν οι συνεταιρισμένοι του σχήματος Πιστικίδη/Μπουρνούς-Μπουρνούς/Πιστικίδη είναι το υπο-κακέκτυπο του οικτρού μοντέλου του success story της “συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠαΣοΚ-ΔημΑρ” του “κάθε μέρα σκίζω μνημόνια”… Α. Σαμαρά.

Κρούω λοιπόν τον κώδωνα στους κατοίκους Ραφήνας-Πικερμίου οι οποίοι έχουν διατρανώσει πολλαπλώς την αντίθεσή τους στο Πλατύ Χωράφι, καθώς στην παράταξη των επίδοξων “δύο αρχηγών για μία καρέκλα” (πεδίο δόξης λαμπρόν διανοίγεται εδώ για τους σχεδιαστές εδρών και καρεκλών…) Πιστικίδη-Μπουρνούς / Μπουρνούς – Πιστικίδη (οι οποίοι θα διαδεχθούν ο ένας τον άλλον ακριβώς πάνω στην διετία, Θεού θέλοντος φυσικά…) ελλοχεύουν με σαφείς δηλώσεις προθέσεων και στήριξης οι ταμένοι στο Πλατύ Χωράφι Ε. Μαυρουδής και Π. Σαντ.

Προφανώς, ουδείς εκ του διδύμου “συνδιεκδικητών” του δημαρχιακού θώκου Ρ-Π δεν ένοιωθε ικανός να διεκδικήσει τον Δήμο από μόνος του και έτσι, μπροστά στην δίψα για εξουσία χώρισαν τα φέουδα!
.........................


Σχόλιο του Sky: Αποκλείοντας όλους τους άλλους, η επιλογή είναι μονόδρομος που οδηγεί στον εκλεκτό


Από  ομιλία του “εκλεκτού” και από το site του και από το ελεγχόμενο ως χρυσαυγίτικο ή τουλάχιστον λούμπεν east runner (που δεν κρύβει τον προσανατολισμό του βλ. το gif δίπλα στον Αδαμόπουλο - διαφήμιση). 


Κρατάμε τον κοινό τόπο, το κοινό κείμενο (με μικροπαραλλαγές)

Στην  αυτοδιοικητική ιστορία τουλάχιστον, ένας ήταν πάντα ο αρχηγός. Ποτέ δεν ήταν 2,3 και ενδεχομένως αύριο και περισσότεροι. Φανταστείτε  να μπαίνει ένας πολίτης στο γραφείο του δημάρχου και να αντικρίζει δύο ανθρώπους να προσπαθούν να καθίσουν στην ίδια καρέκλα! θα χωράνε? " είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αδαμόπουλος και πρόσθεσε.

"Είναι  'συνεταιρισμός' για την καρέκλα και μόνο. Αποτελεί την πρώτη ομόρρυθμη εταιρία δημάρχων.

Αναρωτηθείτε -

·         Ποιος ο λόγος της διαρχίας;

·         Τι συνδέει τα δύο πρόσωπα;

·         Σε τι αποβλέπει;

·         Αποδέχονται όλοι οι σύμβουλοι την διμερή και απολυταρχική συμφωνία Πιστικίδη - Μπουρνούς ή μήπως τελευταία στιγμή την αποδοκιμάσουν; Πουθενά δεν αναφέρεται άλλωστε ότι έχουν αποδεχθεί όλοι οι εκλεγέντες σύμβουλοι τον συνεταιρικό δημαρχιακό θώκο.

·         -Και τι θα γίνει αν ένας από τους δύο  κυρίους Πιστικίδη και Μπουρνούς (ή μήπως Μπουρνούς και Πιστικίδης για να μην τους δημιουργήσουμε από τώρα προβλήματα ηγεσίας)  παραιτηθεί;

·         Θα υπάρξει άραγε ομοφωνία στην εκλογή του νέου ή μήπως κατά την μυστική ψηφοφορία , δεν θα καταλήξουν σε απόλυτη πλειοψηφία;

·         Και όλο αυτό το διάστημα, ποιος θα κυβερνά το Δήμο; Και τελικά ποιος θα βρεθεί στο τιμόνι αν δεν υπάρξει ομοφωνία;

·         Το σίγουρο είναι πως θα γίνει ο Πύργος της Βαβέλ και οι τελικοί αποδέκτες της πλήρους ασυνεννοησίας θα είμαστε όλοι εμείς οι δημότες. Οι δημότες που θα περιμένουμε μάταια  να πραγματοποιηθεί το όραμα του ενιαίου δήμου με προοπτική και ανάπτυξη.

·         Θέλουμε τη σιγουριά ή θέλουμε να πειραματιστούμε με κάτι που ποτέ και πουθενά δεν έχει πετύχει. Ο κ. Αδαμόπουλος υπογράμμισε πως η Ραφήνα και το Πικέρμι  έχουν ταλαιπωρηθεί  πολύ και  δεν έχουν άλλες αντοχές. δεν έχουν  περιθώριο για "πειράματα" συνδιοίκησης, από ανθρώπους που πρωτίστως  νοιάζονται  για τη μοιρασιά της εξουσίας. Η εξουσιομανία είναι σίγουρη "συνταγή" ολέθριας αποτυχίας


Τα παραπάνω κείμενα έχουν το ενδιαφέρον τους. Καταδεικνύουν πως ακόμα και εκεί που η Χρυσή Αυγή δεν κατέβασε την καρικατούρα Ελληνική Αυγή, βρήκε τον τρόπο να στηρίξει τους δικούς της ανθρώπους.

Και όλα αυτά από ένα (και όχι μόνο) κομμένο δέντρο
Κοινοποιήστε το στο..
 
Υποσέλιδο
Κορυφή