13 Ιαν 2008

Το μαύρο DVD

13 Ιαν 2008 , 9:40 π.μ.
============================================

Αναδημοσιεύουμε το πρόσφατο άρθρο του Ιού της Ελευθεροτυπίας (συν τις δικές μας προσθήκες και υπογραμμίσεις), μέσα από τις πληροφορίες του οποίου αποδεικνύεται για άλλη μια φορά αυτό το οποίο φωνάζουμε όλο αυτό τον καιρό.
Δηλαδή για το μέγεθος της πλέον παρηκμασμένης ξεφτίλας, στην οποία υπέπεσε η ελληνική κοινωνία βάζοντας στο Κοινοβούλιο την κλίκα του Καρατζαφέρη.

Απολαύστε, μεταξύ άλλων, τα όσα διαδραματίστηκαν σε μια εκδήλωση για τον Μεγαλέξανδρο σε ξενοδοχείο της Αθήνας, στην οποία μετείχε όοολος ο ελληνικός νεοφασιστικός συρφετός:
Πλεύρης, Καρατζαφέρης, Αδώνιδας, Βορίδης, Λιακόπουλος (διοργανωτής), και άλλοι εξίσου ωραίοι.

Θα δείτε με ποιό τρόπο συνδέονται αυτοί που αποτελούν όλη αυτή τη μούργα (όπως λέει κι ο Λεβέντης) των εν Ελλάδι ναζιστών, εθνικιστών, ρατσιστών, τηλεπλασιέ μπουρδολόγων, ουφολόγων, νεφελιμολόγων και οτιδήποτε άλλο αντιπροσωπεύει την απόλυτη βλακεία και προσβάλλει τον κάθε υγιή νου.

Το άρθρο είναι λίγο μεγάλο, αλλά αξίζει και με το παραπάνω να διαβαστεί εως την τελευταία συλλαβή.
Στο τέλος περιμένει και μια kinder-έκπληξη.

============================================


Το μαύρο DVD

Οι κουμπαριές του Κώστα Πλεύρη ήταν σημαδιακές. Τον πάντρεψε ο πραξικοπηματίας Λαδάς και τον ανέδειξε βασικό του σύμβουλο επί χούντας. Τώρα μαθαίνουμε ότι πάντρεψε αυτός έναν από τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης Ζαχόπουλου.


Ο Κώστας Πλεύρης στο βήμα. Ο Μάκης Βορίδης απολαμβάνει.


Για «ασύδοτα φαινόμενα νεοφασισμού» μιλάει στην επιστολή που άφησε στον σκηνοθέτη φίλο του ο Χρήστος Ζαχόπουλος πριν αποπειραθεί να αυτοκτονήσει.

Και να που, τις τελευταίες μέρες, πρωταγωνιστεί στα σχετικά τηλεοπτικά ρεπορτάζ ο ίδιος ο κατ' εξοχήν εκπρόσωπος του ελληνικού νεοφασισμού, ο Κώστας Πλεύρης. Μέχρι στιγμής, η μοναδική εμπλοκή του με την υπόθεση αφορά την προσωπική και επαγγελματική του σχέση με τους δικηγόρους (βλ. συνέχεια). Ομως, τα πράγματα περιπλέκονται από τη στιγμή που ο κ. Πλεύρης έχει άμεση σχέση με ένα κόμμα της ελληνικής Βουλής. Και, βέβαια, δεν εννοούμε απλά τη συγγενική του σχέση με τον νεοεκλεγέντα βουλευτή της Α' Αθηνών.

Προσπαθώντας να εξηγήσουν τους λόγους που οδήγησαν τον ένα δικηγόρο να αφήσει σ' αυτούς την αποχαιρετιστήρια επιστολή του, οι δύο βουλευτές του ΛΑΟΣ (Αδωνις Γεωργιάδης και Θάνος Πλεύρης) σε συνέντευξη τύπου μίλησαν για μια απλή γνωριμία. Οσο για τη σχέση του ΛΑΟΣ με τον Κ. Πλεύρη, ο κ. Γεωργιάδης ήταν κατηγορηματικός: «Ο Κώστας Πλεύρης δεν είναι μέλος του κόμματος». Επιμείναμε εμείς ότι ο κ. Πλεύρης υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΛΑΟΣ. Και πάλι οι δύο βουλευτές το αρνήθηκαν.

Ετσι, τρίτωσε η δημόσια διάψευση της σχέσης του Κώστα Πλεύρη με τον ΛΑΟΣ. Είχε προηγηθεί μια παρόμοια διάψευση αμέσως μετά τις εκλογές, όταν έγινε γνωστό ότι εκλέγεται στην Α' Αθηνών ο γιος του. Μια πρώτη κατηγορηματική διάψευση είχε κάνει ο ίδιος ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, κατά την προεκλογική συνέντευξη τύπου του κόμματος στο Ζάππειο.

JUNGLE-Report: Στο παρακάτω βίντεο ακολουθεί η διάψευση του Καρατζαφέρη που αναφέρει ο Ιός.



Και εδώ μπορεί να διαπιστώσει κανείς κατά πόσο ο Κ. Πλεύρης δεν ανήκει στο χώρο του Καρατζαφέρη:




Δυστυχώς για τους παράγοντες του ΛΑΟΣ, τα γεγονότα διαψεύδουν τη διάψευση. Οσο κι αν θέλουν να το ξεχάσουμε, ο κ. Πλεύρης εντάχθηκε στον ΛΑΟΣ «ως απλός μαχητής» αλλά και ιδεολογικός καθοδηγητής από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του, ο δε Λαάρχης Γιώργος Καρατζαφέρης τον ανέφερε πρώτο μεταξύ εκείνων που συμμετείχαν στο πρώτο συνέδριο του κόμματός του (19.5.02).

Και, βέβαια, στις εκλογές του 2004, ο Κώστας Πλεύρης ήταν πρώτος σε σταυρούς στο ψηφοδέλτιο του ΛΑΟΣ στην Α' Αθηνών, αλλά το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη δεν πέρασε το 3% και έτσι έμεινε εκτός βουλής.



Ο Λιακόπουλος στο ρόλο «γοργόνας». Σχοινάς, Σουβαλτζή, Γεωργιάδης στο προεδρείο. Στην πρώτη σειρά, ο Πλεύρης με τον συνεργάτη του Κοσσιώρη και τον Μανωλάκο. Ο Βορίδης πρώτος ομιλητής.


Χάρη στο όνομα «Πλεύρης» και με την ενίσχυση όλων των σκληρών ακροδεξιών και φιλοχουντικών εκλέχτηκε τώρα ο γιος Πλεύρης «αντ' αυτού», όπως αποκάλυψε ο εκδότης του Κώστα Πλεύρη (και του Λεπέν, και του Γεωργαλά) Γιάννης Σχοινάς στον «Ελεύθερο Κόσμο» (7.10.07).


Ο Μεγαλέξανδρος στην Αθήνα

Στην πραγματικότητα ο Κώστας Πλεύρης είναι ο πραγματικός ιδεολογικός και πολιτικός πατέρας του Γ. Καρατζαφέρη τα τελευταία δέκα χρόνια. Για την ακρίβεια, είναι ο άνθρωπος στον οποίο στηρίχτηκε ο Καρατζαφέρης, όταν εμπνεύστηκε την ιδέα να γίνει ο Ελληνας Λεπέν, μέσα από τη Ν.Δ. στην αρχή (1998-2000) και με δικό του κόμμα στη συνέχεια.

Φέρνουμε σήμερα στη δημοσιότητα κι εμείς ένα «DVD» που αποδεικνύει τις πραγματικές σχέσεις του Πλεύρη με τον ΛΑΟΣ, αλλά και τα διάφορα στελέχη του χώρου της ακροδεξιάς. Αν και θα μπορούσαμε να επικαλεστούμε το δημοσιογραφικό απόρρητο, αποκαλύπτουμε ότι τα στιγμιότυπα που ακολουθούν μεταδόθηκαν από το ιδιωτικό κανάλι της Θεσσαλονίκης «Ωμέγα». Για το μοντάζ φέρνουμε εμείς την αποκλειστική ευθύνη.

Πρόκειται για σκηνές από μια εκδήλωση του ακροδεξιού χώρου που οργανώθηκε στις 18 Ιουνίου 2003 σε ξενοδοχείο της Αθήνας από την οργάνωση «Ελλήνων Πολιτεία» που έχει ως πρόεδρο τον λαοπρόβλητο τηλεπλασιέ βιβλίων εθνικής ουφολογίας Δημοσθένη Λιακόπουλο(!).

Το θέμα της εκδήλωσης ήταν, υποτίθεται, να τιμηθεί ο Μεγαλέξανδρος. Στην πραγματικότητα βρέθηκε μια ευκαιρία να προωθηθεί η ποθούμενη σύγκλιση των διάφορων ακροδεξιών ομάδων και προσωπικοτήτων, υπό την ηγεσία του Καρατζαφέρη. Οπως θα δούμε, τον κεντρικό ρόλο σ' αυτή την προσπάθεια τον έπαιξε ο Πλεύρης.

Το ενδιαφέρον της εκδήλωσης είναι ότι οι παράγοντες της ακροδεξιάς αισθάνονταν ότι βρίσκονταν μεταξύ τους και εκφράζονταν ελεύθερα, λέγοντας αυτά που συνήθως κρύβουν όταν μιλούν στο μεγάλο τηλεοπτικό κοινό.

Παρουσιαστής της εκδήλωσης ανέλαβε εκ μέρους της οργάνωσης «Ελλήνων Πολιτεία» ο Γιάννης Σχοινάς, ενώ στο προεδρείο βρισκόταν ο Αδωνις Γεωργιάδης, η γνωστή εθνική αρχαιολόγος Λιάνα Σουβαλτζή και η σύζυγος του Λιακόπουλου, κουμπάρα του Καρατζαφέρη. Στην πρώτη σειρά κάθονταν ο Πλεύρης, ο Βορίδης, ο Μανωλάκος. Θυμίζουμε ότι την περίοδο εκείνη πρωθυπουργός ήταν ο Κ. Σημίτης, ενώ ο Καρατζαφέρης ήταν βουλευτής. Είχε εκλεγεί το 2000 με τη Νέα Δημοκρατία, αλλά λίγο μετά διαγράφηκε και τον Αύγουστο του ίδιου χρόνου ίδρυσε το δικό του κόμμα.


Στα χνάρια του Λεπέν


Ενωτικό κάλεσμα της ακροδεξιάς από τον Μάνο Μανωλάκο. Ο Καρατζαφέρης προσέρχεται επευφημούμενος. Στο βήμα ο Γεωργιάδης, ενώ Σχοινάς και Βορίδης ανταλλάσσουν χειραψία. Το κοινό ζητωκραυγάζει: «Πλεύρης! Πλεύρης!»

Από την εκδήλωση δεν έλειψαν τα παρατράγουδα. Και πρώτα πρώτα σταμάτησαν να λειτουργούν τα μικρόφωνα και ο εξαερισμός. Αλλά του Ελληνος ο τράχηλος...

Δ. Λιακόπουλος: «Αν κάποιος σιωνιστικός δάκτυλος νόμιζε ότι μπορεί να εξαφανίσει τα μικρόφωνα, έμπλεξε με λάθος άνθρωπο. Συνεπώς τίθεται το ερώτημα αν ο Αλέξανδρος ζει. Και ρωτώ εσάς, ζει ο Βασιλιάς Αλέξανδρος;»

  • Το κοινό ανταποκρίνεται στο ερώτημα της αυτοσχέδιας γοργόνας: «Ζει!»

JUNGLE-Report:
Άραγε ποιά γοργόνα παρίστανε ο τηλεπροφήτης στην εκδήλωση;
Μήπως εκείνη την απολιθωμένη γοργόνα που παρουσίαζε σε μια από τις σαβουροεκπομπές του;





Και ο Λιακόπουλος επαναλαμβάνει: «Ζει και βασιλεύει και τον κόσμο κυριεύει. Ηρθε η ώρα οι Ελληνες να κυριεύσουν την Ελλάδα. [...] Σύντομα θα παρουσιάσουμε κατάλογο 70 ελληνικών φυλών στην Κεντρική και Ανατολική Ασία με 30.000.000 Ελληνες. Στα 30 αυτά εκατομμύρια δεν υπολογίζω τους Ελληνες που είναι σκλαβωμένοι μέσα στην Τουρκομογγολία. Φωτιά στα μπατζάκια σας κουλτουριαρέοι».

  • Πρώτος ομιλητής στην εκδήλωση, ο μέχρι τότε αρχηγός του λεπενικού «Ελληνικού Μετώπου».


Ο πνευματικός πατέρας του Κώστα Πλεύρη, όπως και ο ίδιος ο Πλεύρης, στο εξώφυλλο ναζιστικού περιοδικού.

Μάκης Βορίδης: [χειροκροτήματα]. «Ο Μ. Αλέξανδρος μας θυμίζει ότι οι Ελληνες είναι κατακτητές. Οι Ελληνες είναι λαός κυρίων. Λαός κυριάρχων. Και όμως. Αυτοί οι Ελληνες έχουν φτάσει σήμερα να δίνουν μάχη για να διατηρήσουν την ίδια τους την πατρίδαΜια πατρίδα που καταλαμβάνεται μέρα με τη μέρα από τους παράνομους μετανάστες. Εχουν φτάσει αυτοί που εκπολιτίσαμε να μας βιάζουν, να μας σκοτώνουν, να μας κλέβουν, να μας παίρνουν τις δουλειές μας. Να είμαστε στον τόπο μας οι τελευταίοι των τελευταίων. Μια κυβέρνηση που μας έχει παραδώσει. Μια αντιπολίτευση [γιουχαΐσματα] που συμπράττει. Εκείνος που χαρακτήρισε τον Αλέξανδρο ιμπεριαλιστή και σφαγέα των λαών δεν ήταν ένας αριστερός, ήταν ο κ. Μίχας, ο οποίος ανήκει και υποστηρίζει τη μεγάλη δημοκρατική και φιλελεύθερη παράταξη της Ν. Δ.» [γιουχαΐσματα].


JUNGLE-Report: Συγκρίνετε τη ρητορική Βορίδη με αυτή το ακόλουθου βίντεο από προεκλογική ομιλία του Καρατζαφέρη:



Μάκης Βορίδης (συνέχεια):
«Βρισκόμαστε, λοιπόν, σε ένα γόρδιο δεσμό. Είτε ψηφίσουμε εκεί είτε ψηφίσουμε εδώ. Και όμως. Το δεσμό ο Αλέξανδρος μας έδειξε πώς να τον κόψουμε: με το σπαθί. Το λαϊκό εκείνο σπαθί που σημαίνει ξεσηκωμό, αντίσταση πατριωτική, αγώνα πολιτικό, εθνική επανάσταση, λαϊκή επανάσταση!».

  • Το κοινό υποδέχεται τα χουντικά κελεύσματα με το ρυθμικό σύνθημα «Πατρίδα, λαός, εθνικισμός».

Μάνος Μανωλάκος: [χειροκροτήματα]. «Η εκδήλωση εμπνέει γιατί είναι όλοι εδώ παρόντες και ενωμένοι. Επειδή είμαι πραγματιστής, σε λίγο διάστημα θα 'χουμε εκλογές. Κι ο αγώνας πρέπει να δοθεί απ' όλους εμάς ενωμένους και αποφασισμένουςΚι αυτό δείχνει η σημερινή παρουσία εδώ μαζί: ο Βορίδης, ο Πλεύρης, ο Χατζηπαρασκευάς [εκδότης του Στόχου], ο Σακκέτος (!) , τα στελέχη του Καρατζαφέρη [ο ίδιος δεν είχε εμφανιστεί ακόμα]. Ολοι! Βασιλικοί, μη βασιλικοί, δεξιοί, πατριώτες, όλοι παρόντες! Και έτσι θα δώσουμε -πέρα από παρεούλες, πέρα από μαγαζάκια- τον αγώνα όλοι ενωμένοι, αποφασισμένοι, για να χτυπήσουμε τη σημερινή κακή κυβέρνηση, αλλά και την κάκιστη αντιπολίτευση του Καραμανλή και των Καραμανλήδων [χειροκροτήματα] που ετοιμάζεται να έρθει να σώσει δήθεν τον τόπο, όπως δήθεν τον έσωσαν το 1974».

  • Ακούγονται χειροκροτήματα από το βάθος της αίθουσας και εμφανίζεται ο Καρατζαφέρης. Ολοι σηκώνονται όρθιοι: «Χέρι-χέρι με τον Καρατζαφέρη» και «Σεισμός, σεισμός, έρχεται ο ΛΑΟΣ». Ο Καρατζαφέρης καθ' οδόν προς το βήμα χαιρετά και ασπάζεται Πλεύρη, Μανωλάκο, Βορίδη.

Γιώργος Καρατζαφέρης: «Ο σεισμός είναι πολλά ρίχτερ. Και θα γίνουν πολλά ρίχτερ, όταν θα 'χουμε μαζί μας και το Μέτωπο του Βορίδη [χειροκροτήματα]. Πέρα από κάθε αμφιβολία, υπόσχομαι και δεσμεύομαι, του χρόνου τέτοια μέρα να σας έχω στην κυβέρνηση (!!) [χειροκροτήματα]. Αυτή η συγκέντρωση είναι μια απάντηση εις την αγυρτείαν της "Ελευθεροτυπίας" και των "Ιών" που είναι μαζεμένοι εκεί πέρα, που λένε "όστις πιστεύει εις τον Μέγα Αλέξανδρο είναι ακραίος και φασίστας"» [γιουχαΐσματα].

«Είμαστε Ελληνες και σεβόμαστε την ιστορία. Επιτέλους, ας καταλάβουν ένα πράγμα. Αν ζούσε σήμερα ο Εφιάλτης θα ήταν υπουργός στην κυβέρνηση που υπάρχει. Γιατί τέτοιοι είναι όλοι. Εμείς όμως έχουμε μια διαφορά. Αισθανόμαστε βαριά την κληρονομιά και τις παρακαταθήκες και του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αλλά και όλων εκείνων που έγραψαν μεγάλη ιστορία. [...] Επιτέλους, αυτό το οποίο γίνεται σήμερα είναι μια μεγάλη υπόθεση. Είναι μια τεράστια ιδεολογική νίκη. Είναι μια απάντηση σ' αυτή τη φθορά της ιδεολογικής μάχης, εις την οποίαν συνέπραξε πολύ η Νέα Δημοκρατία: οι ηττημένοι του εθνικού αγώνα να είναι σήμερα οι κερδισμένοι σε όλα τα φόρα. Σήμερα εμείς γράφουμε ιστορία για την Ελλάδα. Γιατί όταν βλέπετε εδώ επάνω τρεις εκδότες, τον Αδωνι Γεωργιάδη, το Γιάννη Σχοινά, τον κουμπάρο μου το Λιακόπουλο [κραυγές "άξιοι"] σημαίνει ότι κερδίζουμε τη μάχη του βιβλίου. Κι αυτή είναι πολύ σημαντική μάχη. Εάν τους ξανακερδίσουμε, εκεί όπου 40 χρόνια τους είχαμε παραχωρήσει το μετερίζι, τότε η νίκη θα 'ναι σπουδαία, βαθιά και ακαταμάχητη. Συγχαίρω, λοιπόν, τους εκδότες που έχουν τη δύναμη αυτή. Είναι αλήθεια ότι για κάμποσο καιρό είχαμε ναρκωθεί μέσα στο μαντρί. Τώρα, όμως, αποδράσαμε, για ν' αγωνιστούμε και να κερδίσουμε αυτά που πάντα ήταν δικά μας. Ολα αυτά τα εθνικά θέματα, όλες αυτές οι εθνικές ιδέες, όλα αυτά βρίσκονται σε μια ευθεία αναμέτρηση με το μίζερο κατεστημένο. Τώρα ή ποτέ! Ή θα κερδίσουμε ή θα τους παραδώσουμε τη χώρα. Εμείς, όμως, είμαστε φτιαγμένοι απ' αυτό το υλικό της νίκης, της μάχης και της επιβράβευσης».

[γιουχαΐσματα]. «Ακουγα σήμερα στη Βουλή την ανεκδιήγητη Μαριέττα Γιαννάκου, που μου θυμίζει τον Κουναλάκη με φούστα, να μιλά για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα, τι ωραίο που είναι. Ενα σύνταγμα που δεν μιλά καθόλου για χριστιανοσύνη, πολύ περισσότερο για ορθοδοξία. Ενα σύνταγμα που μου επιτάσσει ότι δεν θα 'χω το δικαίωμα να απελάσω ούτε έναν Αλβανό. Ενα σύνταγμα που μου λέει ότι πρέπει να επιτρέπονται κι εδώ εις την Ελλάδα οι γάμοι των ομοφυλοφίλων. Ενα σύνταγμα το οποίο λέει ότι καταργείται η θανατική ποινή. Και τους εμπόρους ναρκωτικών να τους κάνω τι; Να τους χαίρομαι που γυρίζουν δεξιά και αριστερά; [...]

»Πρέπει, λοιπόν, να επιταχύνουμε το βήμα μας. Και το βήμα επιταχύνεται όταν έχει ιδεολογικό υπόβαθρο. Και νομίζω όλοι συμφωνείτε ότι αρκετά τεμπέλιασε ο Κώστας ο Πλεύρης και πρέπει ν' αρχίσει τις εβδομαδιαίες του εκπομπές στο "Τηλεάστυ"».

  • Ακολουθεί πανζουρλισμός και ρυθμικές κραυγές: «Πλεύρης-Πλεύρης».

«Αν δεν πάθεις απ' το χειροκρότημα πλευρίτιδα, να αρχίσεις τις εκπομπές σου, κι ό,τι είναι να γίνει ας γίνει. Δώσαμε 45. Θα δώσουμε άλλα τόσα στο κάτω κάτω».

Εδώ ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αναφέρεται στο ποσό (45 εκατ. δρχ.) που υποχρεώθηκε να καταβάλει το Telecity (νυν Τηλεάστυ) στον αντιστράτηγο Νικόλαο Μπέλμπα, πρόεδρο του Πολεμικού Μουσείου, ύστερα από συκοφαντική επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του με τις εκπομπές του ο Πλεύρης το 1997. Η υπόθεση αυτή οδήγησε σε ρήξη Καρατζαφέρη-Πλεύρη.


  • Ηταν προσωρινή αυτή η διάσταση. Στο τέλος της ομιλίας του ο κ. Καρατζαφέρης έκανε έκκληση στον Βορίδη:

«Κλείνοντας, απευθύνομαι στον καλό μου φίλο τον κ. Βορίδη. Του λέω, λοιπόν, ότι δεν μας χωρίζει τίποτα. Πιστεύουμε στα ίδια πράγματα. Τι τρέχεις λοιπόν μόνος σου, με τη βάρκα στο πέλαγος; Ελα στο τρεχαντήρι να εξασφαλίσεις και θέση και καλό ταξίδι [ζητωκραυγές]. Είμαστε η ανερχόμενη δύναμη. Το κατόρθωσαν οι λιγότερο πολιτισμένοι Τούρκοι. Δεν θα το κατορθώσει η Ελλάδα να ξεφύγει από το μίζερο κατεστημένο; Τι να προσθέσω εγώ όταν είσαστε εσείς στο πάνελ ή όταν είναι εδώ ο Κώστας [Πλεύρης]; Ενα πράγμα μόνο θα σας πω: ότι όσο υπάρχει ΛΑΟΣ, εμείς θα είμαστε εσαεί πειθόμενοι σ' εκείνου [του Μεγαλέξανδρου] τις εντολές. Οι εντολές εκείνου ήταν να μεγαλώσουμε την Ελλάδα. Κι όπως δείχνουν και τα 4 βέλη που έχουμε στο σήμα μας, εμείς το λέμε ξεκάθαρα προς όλες τις κατευθύνσεις: ερχόμαστε για να μεγαλώσουμε την Ελλάδα προς βορρά, προς ανατολή, προς δύση και νότο» [χειροκροτήματα].

»Θα κλείσω με κάτι για να μπω στη μύτη του "Ιού" της "Ελευθεροτυπίας". Την πρώτη μας κυβέρνηση θα την ορκίσουμε στη Μητρόπολη. Τη δεύτερη στην Αγιά Σοφιά (!!!)».



Ο Πλεύρης στο βήμα

  • Ακολουθεί πανζουρλισμός. Το κοινό απαιτεί να μιλήσει ο Πλεύρης, φωνάζοντας ρυθμικά το όνομά του. Ο Γιάννης Σχοινάς σπεύδει να τους προλάβει: «Απ' ό,τι είδατε, είχαμε συνεννοηθεί με τα μάτια. Βεβαίως ο κ. Πλεύρης θα μιλήσει. Και καλείται στο βήμα». Παρατεταμένα χειροκροτήματα.

Κώστας Πλεύρης: «Εις την Σχολήν των Ευελπίδων έπρεπε να υπάρχει ένας τεράστιος ανδριάς του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Εμείς είμεθα απόγονοι του Σωκράτους και του Αλεξάνδρου. Δεν είμεθα απόγονοι του Αυνάν και του Κάιν [ζητωκραυγές]. Το τονίζω αυτό, διότι ο εβραίος υπουργός Εξωτερικών εκ καταγωγής μητρός Τσαντ και πατρός Μινέικο, ο κ. Γεώργιος Παπανδρέου [γιουχαΐσματα] διέπραξε μία πράξη, η οποία ισοδυναμεί με εσχάτη προδοσία. Ακούστε τι έκανε. Η Συνθήκη του Μοντρέ προβλέπει ότι τα Δαρδανέλλια, ο Ελλήσποντος, θα λέγονται Στενά, μόνο Στενά. Οι Τούρκοι εζήτησαν να ονομαστούν Τουρκικά Στενά. Και απ' όλες τις χώρες της Ευρώπης μόνο ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος είπε να ονομαστούν Τουρκικά Στενά». [«Αίσχος», «αίσχος»].

[ζητωκραυγές "Πλεύρης-Πλεύρης"]«Ο Μέγας Αλέξανδρος είναι το γονίδιό μας. Δεν σας κρύβω ότι όταν βλεπόμαστε, έτσι μαζεμένοι, ο ένας με τον άλλο, αναθαρρούμε. Πιστέψτε με. Δεν είμεθα εμείς οι λίγοι, οι τελευταίοι που μείνανε. Είμαστε οι πρώτοι που έρχονται. Μας ακολουθούν.. Θέλω να παρακαλέσω τον αγαπητό μου τον κ. Βορίδη να του πω το εξής: ότι 40 χρόνια αγωνίζομαι στην πρώτη γραμμή, με την πολιτική, γράφοντας και μιλώντας, κάνοντας εκπομπές στην τηλεόραση και διαλέξεις. Εγκατέλειψα αυτά τα 40 χρόνια και είπα στον Καρατζαφέρη: έρχομαι τελευταίος στρατιώτης στο βάθος ["Πλεύρης-Πλεύρης"]. Και παρακαλώ τον κ. Βορίδη να έρθει κι αυτός, μπροστά από μένα».

  • Ακολούθησε ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος περιορίστηκε να εκφράσει το θαυμασμό του προς τον Πλεύρη:

Αδωνις Γεωργιάδης: «Μου ζητήθηκε από το φίλο μου τον κ. Λιακόπουλο να κάνω μια ομιλία για τον Μέγα Αλέξανδρο. Οφείλω όμως να ομολογήσω ότι αισθάνομαι μεγάλη αμηχανία να κάνω ιστορική διάλεξη ενώπιον του Κώστα του Πλεύρη ["μπράβο", "μπράβο"]. Αυτό θα ήταν τουλάχιστον ύβρις, για όσους γνωρίζουν τις ιστορικές γνώσεις τις οποίες έχει».

  • Η εκδήλωση έκλεισε με το χαιρετισμό της Λιάνας Σουβαλτζή που κατά τον κ. Σχοινά πολεμήθηκε από το «σάπιο και διεφθαρμένο ελληνικό πολιτικό κατεστημένο».

Η κυρία Σουβαλτζή όσα προηγήθηκαν τα χαρακτήρισε «θαυμάσια βραδιά μνήμης για τον Μεγαλέξανδρο» και ευχήθηκε «σε μια πολιτική αλλαγή να έχομε την ευκαιρία, τότε που θ' αλλάζουν τα πράγματα για την Ελλάδα, να έρχεται στο φως ο Αλέξανδρος».


___________________________________________________


Ο Πλεύρης και οι υπερασπιστές του

Ενα από τα πολλά ερωτήματα που έχει αφήσει αναπάντητα η πολυλογία των τελευταίων ημερών για την υπόθεση Ζαχόπουλου είναι ο ακριβής ρόλος των δύο νομικών (Ηρακλή Κουτελίδα και Δημητρίου Μπαλέρμπα) που εμπλέκονται στην υπόθεση μέσω μαρτυρικών καταθέσεων και ισχυρισμών της κατηγορούμενης υπαλλήλου.

Η αρχική απορία πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις μετά την απόφαση του κ. Κουτελίδα να αφήσει την επιστολή με τις εξηγήσεις του σε δυο πολιτικά πρόσωπα, βουλευτές του ΛΑΟΣ. Ο Αδωνις Γεωργιάδης και ο Θάνος Πλεύρης, στην έκτακτη συνέντευξη τύπου το προηγούμενο Σάββατο, επιχείρησαν να διασκεδάσουν τη διαφαινόμενη σχέση των δύο δικηγόρων με στελέχη του κόμματος.

Σπεύδουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν διαθέτουμε κανένα επιπλέον στοιχείο που να αποδεικνύει την εμπλοκή των δύο αυτών προσώπων στην υπόθεση και πολύ περισσότερο δεν υπονοούμε τίποτα περισσότερο από αυτά που γράφουμε, κάτι που δυστυχώς γίνεται κατά κόρον τις τελευταίες μέρες. Ομως, από τη δημόσια δράση των δύο ανδρών γνωρίζουμε ότι η σχέση τους με τον Κωνσταντίνο Πλεύρη δεν περιορίζεται σε αυστηρά επαγγελματικά πλαίσια. Και είναι τουλάχιστον άχαρη η προσπάθεια των στελεχών του ΛΑΟΣ να τους αποδοθεί αριστερή πολιτική ταυτότητα, προκειμένου να στραφούν αλλού οι δημοσιογραφικές έρευνες.


Το αστείο είναι ότι δεν φροντίζουν να συνεννοηθούν μεταξύ τους ούτε πατέρας με γιο. Στον «Ρήγα» κατέταξε τον παραλίγο αυτόχειρα ο Θάνος Πλεύρης, στην ΚΝΕ τον στρατολογεί ο Κώστας Πλεύρης την ίδια μέρα. Αλλού κατατάσσονται στο ΠΑΣΟΚ και οι δύο. Ειδικά για τον κ. Μπαλέρμπα, μάλιστα, ο πατήρ Πλεύρης αρνείται κάποια ιδιαίτερη σχέση (ΑΝΤ1, 5.1).

Αλλά δεν χρειάζεται κανείς να παραβιάσει τα «απόρρητα» προσωπικά δεδομένα κανενός για να διαπιστώσει τα φρονήματα των ανθρώπων.

Ο ίδιος ο Ηρ. Κουτελίδας με την επιστολή του αποκαλύπτει (ή μάλλον εκθέτει) τους ομοϊδεάτες του: Η μιξοκαθαρεύουσα γλώσσα του είναι απολύτως ταυτισμένη με την κλασική αργκό της ακροδεξιάς, στην παραεκκλησιαστική εκδοχή της. Η έκφραση «Ευαγγέλιο παλαμίζω» ως συνώνυμη του «ορκίζομαι» δεν παραπέμπει ασφαλώς σε «Κνίτες» και «Ρηγάδες». Αλλά υπάρχει και η κατακλείδα της επιστολής, όπου πρώην δικηγόρος εξηγεί ότι την παραδίδει στους Γεωργιάδη και Πλεύρη για «να τα πείτε εσείς και όχι οι Κυνοβουλευτικοί (κύων)». Η άποψη ότι όλοι οι βουλευτές είναι σκυλιά εκτός απ' αυτούς του ΛΑΟΣ τα λέει όλα.
Οσο για τον άλλο δικηγόρο, τον Δημήτρη Μπαλέρμπα, πρόκειται για τον βασικό νομικό παραστάτη του Κώστα Πλεύρη στην πρόσφατη δίκη που του στοίχισε 14 μήνες φυλακή. Η δίωξη εναντίον του ασκήθηκε με τον αντιρατσιστικό νόμο για όσα γράφει στο βιβλίο του περί εβραίων. Πρόκειται -όπως έχουμε αποκαλύψει- για ανοιχτά αντισημιτικό και φιλοχιτλερικό βιβλίο, με ύμνους για τα Ες Ες και πρόκληση σε βιαιότητες κατά των «υπανθρώπων» εβραίων.


Στην ίδια δίκη συμμετείχε άτυπα -εφόσον του έχει αφαιρεθεί η άδεια- και ο κ. Κουτελίδας, βοηθώντας την ομάδα των νομικών και ιδεολογικών συμπαραστατών του Πλεύρη. Κατά την ακροαματική διαδικασία προκάλεσαν εντύπωση οι τοποθετήσεις του κ. Μπαλέρμπα, όπως η ερώτηση προς μάρτυρα που ανέφερε βανδαλισμούς εβραϊκού νεκροταφείου: «Γιατί δεν τα κάνατε εσείς για να έχετε άλλοθι;» Σε άλλο μάρτυρα επέμενε ότι τις σβάστικες τις γράφουν οι εβραίοι για να «δημιουργήσουν θέμα». Κάποιον τρίτο μάρτυρα, τον οποίο θεώρησε εβραίο, τον κάλεσε να αποκηρύξει τη θρησκεία του: «Το Ταλμούδ το έχετε αποκηρύξει σαν εβραίοι; Να πείτε ότι εγώ το αποκηρύσσω μετά βδελυγμίας». Οσο για τη γνώμη του περί μεταναστών, ασφαλώς ο κ. Πλεύρης θα ενθουσιάστηκε, όταν τον άκουσε να αναρωτιέται: «Εχετε ακούσει πουθενά ότι για όλα τα δεινά μας φταίνε οι εβραίοι; Εμείς όλοι λέμε ότι φταίνε οι Αλβανοί, οι Πακιστανοί, που ήρθαν και αλώσανε τη χώρα».

Φυσικά το κεντρικό ερώτημα για την ανάμειξη των δύο δικηγόρων με την υπόθεση είναι ένα: Πώς είναι δυνατόν να αναθέτει ο (οποιοσδήποτε) γενικός γραμματέας του ΥΠΠΟ σε δύο στενούς συνεργάτες του κ. Πλεύρη την υπεράσπιση της τιμής του απέναντι σε εκτενή δημοσιεύματα του αθηναϊκού τύπου; Ασφαλώς δεν αρκεί ως ερμηνεία η σχετική εισήγηση της «κουμπάρας».






Υ.Γ. (άσχετη kinder-έκπληξη):

Από πότε οι καρατζαφέριοι υπερπατριώτες, όπως ο αντιπρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., o "πολύς" πρέσβυς Γεωργίου αποκαλούν τη FYROM "Μακεδονία";






Προδότης και ανθέλληνας, ...έτσι;


...είπε κανείς τίποτα;





.
Κοινοποιήστε το στο..
 
Υποσέλιδο
Κορυφή