10 Απρ 2008

O αποκλεισμός της Φ.Ο.Σ. από τις εκλογές και οι ψευτιές (UPDATED)

10 Απρ 2008 , 4:46 μ.μ.
Photobucket


Στην αρχή είδαμε αυτό:



Ασφαλώς, ουδείς νοήμων θα έκρινε απευθείας ως αξιόπιστη την άνωθεν εξιστόρηση των γεγονότων όπως τα περιγράφει η νεολαία του ΛΑ.Ο.Σ.
Και ειδικά εμείς που έχουμε αρκετές εμπειρίες όσον αφορά την ειλικρίνεια της συγκεκριμένης νεολαίας.

Αφού ψάξαμε λίγο και για άλλες πηγές, βρήκαμε και αυτό:

Photobucket
Πηγή: http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=853699
(κλικ για μεγένθυση)

Φυσικά και αυτό δεν μπορούμε να το πιστέψουμε κατευθείαν γιατί όσο δεν παρατίθενται βάσιμες αποδείξεις, ο καθένας μπορεί να γράφει ότι θέλει.
Πάντως η εξιστόρηση του Indymedia -είτε αυτή είναι αληθής, είτε ψευδής- παρέχει πολύ περισσότερες λεπτομέρειες από το λίαν περιληπτικό δελτίο τύπου της ΝΕ.Ο.Σ.

Αυτό που μπορούσαμε πάντως να κάνουμε εύκολα, ήταν να εξακριβώσουμε αν όντως απομακρύνθηκε κάποιο στέλεχος της Φ.Ο.Σ. (και Υπεύθυνος Τύπου Φ.Ο.Σ & ΝΕ.Ο.Σ.) που κατηγορείται από τις φοιτητικές παρατάξεις και τη θέση του πήρε κάποιος άλλος.

Διαπιστώσαμε εντέλει, πως όντως ισχύει αυτό που αναφέρουν στο Indymedia.
Ο εώς τώρα Υπεύθυνος Τύπου/MME των Φ.Ο.Σ. & ΝΕ.Ο.Σ., Τρίκαρδος Αλέξης αντικαταστάθηκε από τον Καλαντώνη Ιωάννη.


Η δομή της Φ.Ο.Σ. τώρα:



Η δομή της Φ.Ο.Σ. πριν (από το cache της google στις 20. March 2008 22:26:03 GMT):



Η δομή της ΝΕ.Ο.Σ. τώρα:



Η δομή της ΝΕ.Ο.Σ. πριν (από το cache της google στις 4. Apr. 2008 17:21:17 GMT):



Ψάχνοντας για να διασταυρώσουμε και τα υπόλοιπα, πέσαμε σε ένα σχόλιο του ίδιου του προέδρου της ΝΕ.Ο.Σ. στο φόρουμ τους, στο οποίο μεταξύ άλλων επιβεβαιώνεται η απομάκρυνση ενός στελέχους λόγω του ότι παρεβρέθη στον τόπο των επεισοδίων:


Εκτός αυτού το σχόλιο αυτό, όπως και το δελτίο τύπου της ΝΕ.Ο.Σ. βρίθουν από τεράστια ψέματα, τα οποία μόνο στο φόρουμ της νεολαίας του ΛΑ.Ο.Σ. θα μπορούσαν να γίνουν πιστευτά.

Πρώτο και καλύτερο ψέμα, είναι ο εξής ισχυρισμός του δελτίου τύπου:

"Φτηνή δικαιολογία για τον φασιστικό αυτό αποκλεισμό ήταν το επιχείρημα ότι παλαιό μέλος της ΝΕ.Ο.Σ., ο οποίος είναι φοιτητής της Νομικής (αλλά όχι μέλος της Φ.Ο.Σ. Νομικής)..."

Όπως όλοι μπορούν να δουν πιο πάνω, το μόνο μέλος που αντικαταστάθηκε είναι ο Τρίκαρδος. Και αυτός όχι απλά είναι μέλος της Φ.Ο.Σ. Νομικής, αλλά είναι και στέλεχος του συντονιστικού οργάνου της Φ.Ο.Σ. γενικότερα.

Ήταν αναμενόμενο η νεολαία του ΛΑ.Ο.Σ. να λέει ψέματα, αλλά και λιγότερο κουτοπονηριά δε θα έβλαπτε. Θα έπρεπε λογικά να έχουν το μυαλό να σκεφτούν, ότι το ψέμα αυτό θα μπορούσε πανεύκολα να αποκαλυφθεί με έναν απλό έλεγχο.

Σχετικά τώρα με την υποτιθέμενη απαγόρευση του προέδρου και του Δ.Σ. να μη παρεβρεθεί κάποιο μέλος σε χώρο όπου αναμένονταν επεισόδια.
Ψάξαμε στο site της Φ.Ο.Σ. και της ΝΕ.Ο.Σ., πχ στα δελτία τύπου, ψάξαμε και παντού στο φόρουμ της ΝΕ.Ο.Σ. για κάποια σχετική ανακοίνωση, ή έστω σχόλιο που να πιστοποιεί αυτή την απαγόρευση, αλλά δε βρήκαμε τίποτα.
Αντ' αυτού βρήκαμε ένα σχόλιο του προέδρου, τρεις μέρες πριν τα επεισόδια, που έλεγε εντελώς άλλα πράγματα:


Αν επισκεφθείτε το λινκ, θα δείτε ότι είχε πει και άλλα πολλά εκείνες τις μέρες, όμως για κάποια απαγόρευση δεν έγινε απολύτως καμία νύξη*. Πράγμα που λογικά πρωτίστως όφειλε να κάνει και ο πρόεδρος της ΝΕ.Ο.Σ, όπως και ο πρόεδρος της Φ.Ο.Σ..

* αν επιχειρηθεί εκ των υστέρων να γίνει κάποια αλλοίωση (όπως έχουν συνηθίσει να κάνουν) σε παλιά σχόλια για να αποδείξουν το αντίθετο, προειδοποιούμε ότι έχουμε αποθηκεύσει όλα τα σχόλια των προέδρων που έγιναν στο χρον. διάστημα: Τετ Ιαν 09, 2008 - Τρι Φεβ 05, 2008
Εξάλλου η όποια αλλοίωση, αφαίρεση ή προσθήκη θα φανεί αμέσως στο cache.


Ας δεχτούμε όμως ότι δόθηκε όντως αυτή η διαταγή, έστω και μυστικά [...]

Όμως και οι υπόλοιποι ισχυρισμοί βρίσκονται περίτρανα μέσα στη σφαίρα του ψεύδους και του παραλόγου και προσβάλλουν κάθε είδος νοημοσύνης.
Μερικές απλές σκέψεις του κοινού νου αρκούν για να αποδείξουν το γελοίο των ισχυρισμών αυτών:
  1. Αφου ο Τρίκαρδος ήταν αθώος, τότε γιατί παραιτήθηκε;

  2. Η υποτιθέμενη απαγόρευση, όπως λέει ο πρόεδρος, έλεγε "να μην παραβρεθεί κανένα στέλεχος κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες σε έναν χώρο που αναμένονταν επεισόδια".
    Όμως: "Ο συγκεκριμένος συναγωνιστής, πήγε στην πλ. Κολοκοτρώνη 2 ώρες μετά τα επεισόδια".
    Άρα αφού τα επεισόδια είχαν τελειώσει, τότε δεν παραβίασε καμιά διαταγή. Άρα γιατί να παραιτηθεί;
    Σήμερα τουλάχιστον επιτρέπεται να πάνε τα μέλη στην πλ. Κολοκοτρώνη, ή ισχύει ακόμα το διάταγμα;

  3. Το καλύτερο: "..πήγε στην πλ. Κολοκοτρώνη 2 ώρες μετά τα επεισόδια για να δει τι θα γίνει με την προγραμματισμένη πορεία.."
    Ο κόσμος είχε βουίξει με τα επεισόδια, με συνεχή έκτακτα δελτία ειδήσεων σε τηλεοράσεις και ραδιόφωνα, όμως ο συναγωνιστής Τρίκαρδος δεν ήξερε φυσικά και ούτε του πέρασε από το μυαλό του να πάρει έστω ένα τηλέφωνο σε άλλους συναγωνιστές για να μάθει. Αντ' αυτού ξεσηκώθηκε και πήγε στον τόπο των επεισοδίων για να δει τι θα γίνει με την πορεία..
    Εκτός αυτού, μετά από όλο εκείνο τον πόλεμο και τον πανικό στους δρόμους, ο Τρίκαρδος έτρεφε ελπίδες ότι θα ακολουθήσει η προγραμματισμένη πορεία..

  4. "Οι ασφασλιτορουφιάνοι τον φωτογράφισαν και έδωσαν την φωτό στο ασφαλιτοindy.."Δηλαδή εφόσον τελείωσαν εδώ και ώρες τα επεισόδια και είχαν εξαφανιστεί όλοι, πήγε ο άτυχος Τρίκαρδος να δει τι θα γίνει με την πορεία και για κακή του τύχη οι ασφαλιτορουφιάνοι επέλεξαν να φωτογραφίσουν ειδικά αυτόν και όχι κάποιον άλλο περαστικό.. Οι ασφαλιτορουφιάνοι βέβαια, με το που τέλειωσαν τα επεισόδια δεν έφυγαν, καθόντουσαν εκεί και περίμεναν με τις ώρες για να φωτογραφήσουν και όσους ΔΕΝ συμμετείχαν στα επεισόδια.. Τον Τρίκαρδο περίμεναν οι ασφαλιτορουφιάνοι!
    Πάντως τέτοια γκαντεμιά... ούτε ο Μητσοτάκης να τον ευλογούσε...


Στα σοβαρά τώρα.. για πόσο ανεπανάληπτα ηλίθιους μας περνάνε;


Και μόνο λαμβάνοντας υπόψιν όλες αυτές τις ψεματάρες, όσο και αν χτυπιούνται όλοι αυτοί οι ψεύτες με περικεφαλαία, συμπεραίνει κανείς το αυτονόητο:

Ο Τρίκαρδος ήταν παρέα με τους χρυσαυγίτες στα επεισόδια .-


Αναφαίρετο δικαίωμά του είναι φυσικά και η επιλογή του απολύτως σεβαστή.
Δεν μας εκπλήσσει φυσικά που στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ. έχουν πάρε-δώσε με χρυσαυγίτες. Οι χώροι αυτοί άλλωστε συγγενεύουν (τουλάχιστον ως προς την αισθητική).

Να μην εκπλήσσεται όμως και η Φ.Ο.Σ., για τον αποκλεισμό της από τις εκλογές, όταν οι υπόλοιπες παρατάξεις βλέπουν ότι κεντρικό της στέλεχος συμπορεύεται με αυτούς που εκείνη τη μέρα μαχαίρωναν άτομα από την αντι-πορεία.

Και στην αντι-πορεία δε συμμετείχαν μόνο οι "άπλυτοι".
Συμμετείχαν και οι υπόλοιπες φοιτητικές παρατάξεις, αλλά και φορείς όπως οι: ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ, ΠΟΕΔΗΝ κ.α.

Όσον αφορά τον αποκλεισμό της Φ.Ο.Σ. καθεαυτού, ίσως είναι όντως άδικο λόγω ενός ατόμου να αποκλείονται και άλλοι οι οποίοι ίσως να μη φταίνε σε τίποτα.
Αν πάλι εφαρμόστηκαν οι κανόνες κάποιου σχετικού καταστατικού, τότε η Φ.Ο.Σ. πρέπει να αποδεχθεί την απόφαση, εφόσον η συμμετοχή της στις εκλογές προϋποθέτει αυτομάτως την υπακοή της στους κανόνες αυτούς.

Την μεγαλύτερη ευθύνη όμως για το συμβάν τη φέρει μόνο η Φ.Ο.Σ., αφού η ίδια επιλέγει να στελεχώνεται με ακραία στοιχεία.
Αν ήταν τουλάχιστον ενημερωμένοι για το παρελθόν του Βορίδη, ίσως και να τα απέφευγαν όλα αυτά και να μη ζούσαν σήμερα στο ίδιο ακριβώς έργο που είχε ζήσει τότε και ο βουλευτής τους.


Αλλά από την άλλη:

Ίδιοι χώροι - Ίδιες συνήθειες - Ίδιες επιπτώσεις




=========================
UPDATE (11/04/08, 05:30)
=========================


Νέες ψευτιές έρχονται να προστεθούν στο όλο ζήτημα.

Ο κος πρόεδρος, στα σχόλιά μας, μαζί με΄τις "δικαιολογίες" για το πόσο αδικήθηκε η Φ.Ο.Σ. και με υπονοούμενα περί μη αντικειμενικότητας του JUNGLE-Report, ήρθε να μας "ενημερώσει" με άλλο ένα ψέμα:

"…Η «έρευνα» του πάντοτε «αντικειμενικού» jungle, αρκετά ευφάνταστη…

Πέραν του ότι δίνει πολιτικούς τίτλους και επισημότητα σε… ψευδώνυμα, «ξέχασε» να αναφερθεί στο σχετικό link http://www.neos-forum.com/viewto...opic.php? t=5408
όπου από τις 19 Φευρουαρίου έχει γίνει ανακοίνωση της παραίτησης του πρώην εκπροσώπου τύπου της ΝΕΟΣ. (για όσους πουν ότι άλλαξε σήμερα απλά ενημερώνω ότι εκτύπωση του συγκεκριμένου πόστ κατατέθηκε στο ΔΣ της Νομικής την ημέρα κατάθεσης του ψηφοδελτίου).


Με λίγα λόγια θέλουν να μας πούνε, ότι στις 19 Φεβρουαρίου είχε ήδη υποβάλει ο Τρίκαρδος την παραίτησή του από το συντονιστικό όργανο της Φ.Ο.Σ. και της ΝΕ.Ο.Σ., οπότε δεν υπήρχε λόγος να έχει επιπτώσεις η Φ.Ο.Σ. για την φασιστική δράση του Τρίκαρδου.

Και σαν αποδεικτικό στοιχείο γι αυτό, η ηγεσία της ΝΕ.Ο.Σ. κατέθεσε στο Δ.Σ. της Νομικής Αθηνών ένα ποστ του φόρουμ της νεολαίας του ΛΑ.Ο.Σ. στο οποίο ανακοινώνεται η παραίτηση του Τρίκαρδου.
Το συγκεκριμένο ποστ είναι αυτο:

Photobucket



Όλο το τόπικ είναι αυτό:

Photobucket
(κλικ για μεγένθυση)
Πηγή: http://www.neos-forum.com/viewtopic.php?t=5408




Για κακή τους όμως τύχη, η google έχει μια λειτουργία ονόματι google-cache, η οποία κρατάει αποθηκευμένες τις σελίδες έτσι όπως είχαν εμφανιστεί προ ενός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος.

Αναζητήσαμε λοιπόν αυτή τη σελίδα στο google-cache και διαπιστώσαμε ότι οι κύριοι της ηγεσίας της νεολαίας του ΛΑ.Ο.Σ. πριν από μερικές μέρες αλλοίωσαν το συγκεκριμένο ποστ για να κατασκευάσουν τις αποδείξεις που τους αθωώνουν.

Ιδού το πραγματικό περιεχόμενο του συγκεκριμένου ποστ, έτσι όπως το είχε αποθηκεύσει το google-cache στις 31 Μαρτίου 2008 :

Photobucket



Και εδώ όλο το τόπικ:



Όλα αυτά είναι και μια πολύ καλή απάντηση για το ποιοί είναι οι αντικειμενικοί, ποιοί είναι οι αξιόπιστοι και ποιοί κάνουν τις σωστές έρευνες.

Εκτός αυτού αποδεικνύεται, ότι προηγουμένως ήμασταν πάρα πολύ επιεικείς με την ηγεσία της νεολαίας του ΛΑ.Ο.Σ.
Διότι, όπως μπορεί να διαπιστώσει ο καθένας, δεν πρόκειται μόνο για ψεύτες με περικεφαλαία, αλλά και για πλαστογράφους με περικεφαλαία.

Αλλά από την άλλη, μην είμαστε και απαιτητικοί..
Δεν αντιπροσωπεύουν και κανένα σοβαρό κόμμα.
Για το ΛΑ.Ο.Σ. πρόκειται..


Το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει.




Photobucket






Κοινοποιήστε το στο..
 
Υποσέλιδο
Κορυφή