9 Ιαν 2009

Ποιός στοχοποιεί την Αστυνομία;

9 Ιαν 2009 , 7:03 π.μ.
Σαν σάλιαγκες μετά τη βροχή άρχισαν να βγαίνουν διάφοροι συνδικαλιστές της Αστυνομίας σε εκπομπές και παράθυρα κάνοντας λόγο για στοχοποίησή τους από τα ΜΜΕ.

Ξοπίσω τους, αφηνιασμένη, σπρώχνει η κοινοβουλευτική ακροδεξιούρα με οργισμένες φωνές, -που ενίοτε, ηχητικά, κατατάσσονται σε αυτές που έμειναν στάσιμες στην προεφηβική ηλικία- βλέποντας να κινδυνεύει η ιδέα του κράτους καταστολής που ονειρεύονται. Στην ουσία αυτός είναι ο καημός της.

Αν η δικαιολογημένη κατακραυγή της, εδώ και δεκαετίες, κατ' εξακολούθησιν κρατικής αυθαιρεσίας μεταφράζεται σε στοχοποίηση, τότε φυσικά και στοχοποιήθηκε η Αστυνομία.

Και καλώς στοχοποιήθηκε η Αστυνομία.

Χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει πως δικαιολογείται η άσκηση βίας κατά αστυνομικών, όπως στην περίπτωση των αληταράδων που επιτέθηκαν στον 21χρονο.

Οι αυτουργοί, που με τη σαθρότητα τους έκαναν πραγματικότητα τη στοχοποίηση αυτή, είναι πολλοί.

Η ανευθυνότητα ενός εξ αυτών διαφαίνεται στο ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ στο βίντεο που ακολουθεί..



Κάθε σοβαρή και υπεύθυνη Πολιτεία, με Ήθος και Αξιοπρέπεια, πέραν της όποιας εκπαίδευσης που παρέχει στους εκπαιδευόμενους μελλοντικούς της υπαλλήλους, φροντίζει να διαπαιδαγωγεί και Ηθικά. Ιδιαιτέρως δε, και με μεγαλύτερη βαρύτητα, τους ενστόλους -για τους ευνόητους λόγους.

Αν η ηθική διαπαιδαγώγηση είναι ανύπαρκτη και συνάμα συμβάλει και η Δικαιοσύνη σε ένα εγκληματικό ιστορικό με αθωώσεις υπαλλήλων, που λόγω έλλειψης ήθους υπέπεσαν σε εγκλήματα (ανοίγοντας έτσι, μετά βαΐων και κλάδων, το δρόμο σε νέα κρατικά εγκλήματα), τότε να μη παραπονιέται κανείς για στοχοποιήσεις.

Αν δε λάβει η Εξουσία τα μέτρα της, με πρόγραμμα, συνέπεια και αίσθηση υπευθυνότητας, ούτως ώστε να εκλείψουν οι αφορμές που οδηγούν σε στοχοποιήσεις κρατικών υπηρεσιών, η λογική εξέλιξη θα είναι η στοχοποίηση της ίδιας της Εξουσίας και τότε θα είναι πάρα πολύ αργά για συγγνώμες...



_____________________________

Παλιά σχόλια (93)
Κοινοποιήστε το στο..
 
Υποσέλιδο
Κορυφή