24 Απρ 2009

Οι Γλωσσαμύντορες του 21ου αιώνα

24 Απρ 2009 , 3:32 μ.μ.
Σήμερα, συνέλληνες και συνελληνίδες, θα τιμήσουμε και θα δοξάσουμε αυτούς που χρόνια τώρα απ’ το δικό τους μετερίζι τιμούν και δοξάζουν την ελληνική γλώσσα. Την αρχαία φυσικά, γιατί η νέα είναι «εκφυλισμένη», βάσει ενός ανθελληνικού σχεδίου υποχθόνιων ανθρώπων.

Δυστυχώς (ή ευτυχώς) είναι τόσοι πολλοί οι τιμητές, που δεν θα μας έφτανε τόμος ολόκληρος να τους απαριθμήσουμε όλους και να σχολιάσουμε όλα τα έπεα πτερόεντα και τα γραπτά τους. Συγχωρέστε με λοιπόν που θα περιοριστώ σε ένα μικρό δείγμα τριών εκρηκτικών ζευγαριών, έτσι για πατριωτικό μεζέ, με τον οποίο μπορείτε να συνοδέψετε το ουζάκι σας.

Και πριν ξεκινήσω, οφείλω να σας παραπέμψω στην ιστοσελίδα του Νίκου Σαραντάκου, στην οποία θα βρείτε έναν πλήρη και επαρκή οδηγό για να καταλάβετε και να γελάσετε με τα όσα ακολουθούν. Στη δουλειά του άλλωστε βασιστήκαμε κατά ένα σημαντικό μέρος κι εμείς.


Ζεύγος Α' (Πλεύρης-Κούτουλας):

Ξεκινάμε πρώτα με τον καλεσμένο του Αρχιδασκάλου του Ύπερέθνους μας Κώστα Πλεύρη, τον διαπρεπή φιλόλογο Διαμαντή Κούτουλα. Απολαύστε σοφία και ευρυμάθεια. Μην παραπλανηθείτε από την αποδόμηση του εχθρού της Ελλάδος Spy.



Το μύθο με τις εκατομμύρια αρχαίες ελληνικές λέξεις μπορείτε να τον καταρρίψετε κι εσείς από το σπίτι σας, εύκολα, γρήγορα, απλά, σαν συνταγή της Βέφας. Απαραίτητα υλικά το λεξικό των Liddell-Scott. Αν δεν το έχετε, μπορείτε να το κατεβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή, ή να το αγοράσετε από τον Άδωνη, αν είστε του κόμματος και ψηφίζετε-στηρίζετε. Ανοίξτε μία σελίδα που πιστεύετε ότι έχει πολλά λήμματα. Ο αριθμός 50 σαν μέσος όρος νομίζω ότι είναι ικανοποιητικός και για τους πιο δύσπιστους. Πολλαπλασιάστε τον αριθμό των 50 λέξεων-λημμάτων με τις 700 περίπου σελίδες που είναι ο τόμος, και το αποτέλεσμα πολλαπλασιάστε το πάλι με τους τέσσερις τόμους.

Το αποτέλεσμα που προκύπτει είναι μόλις 140.000 λέξεις. Αρκετά πίσω από την αγγλική, που βρίσκεται στο βιβλίο Γκίνες με 490.000 λέξεις . Ακόμα κι αν αυξήσετε τον αριθμό των αρχαίων ελληνικών λέξεων ανά σελίδα σε 60 ή 70, θα υπολείπεται της αγγλικής. Αυτό όμως θα στεναχωρήσει μόνο εκείνους που μεταθέτουν κάποια προσωπικά συμπλέγματα στον τομέα της γλώσσας, και αισθάνονται ακαταμάχητη ανάγκη να λεν ότι «το δικό μου λεξιλόγιο είναι μεγαλύτερο απ’ των άλλων». Εμείς πάλι, θα συμφωνήσουμε με το ρητό των προγόνων μας, ότι «ουκ εν τω πολλώ το ευ».

Αν, τώρα, η ελληνική είχε 64.000.000 λέξεις (εδώ ο Κούτουλας σκόπιμα, ή, το πιο πιθανό, από βλακεία, συγχέει τον λεκτικό τύπο με τη λέξη-λήμμα, χώρια του ότι κάνει και μια γενναία έκπτωση στην αγγλική), τότε το λεξικό των Liddell-Scott θα έπρεπε, με τον δεδομένο όγκο του, να περιέχει σε κάθε σελίδα περίπου 22.850 λέξεις! Ή, αν αυξήσουμε τον όγκο του και πούμε ότι έστω κάθε σελίδα καταγράφει 100 λέξεις-λήμματα, θα έπρεπε να αποτελείται από 640 τόμους, των χιλίων σελίδων ο καθένας!!!

Αν πάλι, κάποιοι σοφοί μας πουν ότι το λεξικό είναι ανεπαρκές, δεν έχουμε παρά να ζητήσουμε τα φώτα τους να μας αναφέρουν τις υπόλοιπες 63.850.000 λέξεις περίπου που το λεξικό κι εμείς αγνοούμε.

Βέβαια, κάποιοι άλλοι, είναι πιο προσεκτικοί στη διάκριση μεταξύ λέξης και λεκτικού τύπου, για να μπορέσουν μετά να πουν τις παρλαπίπες τους, ότι τάχα επειδή οι ελληνικές λέξεις έχουν πιο πολλές πτώσεις π.χ. από την αγγλική, αυτό μας κάνει και πιο έξυπνους από τους κουτόφραγκους. Δείτε π.χ. έναν άλλο καθηγηταρά σε εκπομπή του Χαρδαβέλα, και σε αναμετάδοση από την εκπομπή των αδελφών Γεωργιάδη: http://www.youtube.com/watch?v=swPScZz7z2E

Αν δεν σας φτάνει το πάνω βίντεο, και αναφωνείτε αυτή τη στιγμή «δώστε Κούτουλα στο λαό», πάρτε κι ένα άλλο βίντεο, σε αμοντάριστα πλάνα:


Για αρχή, δεν ξέρω αν προσέξατε στο 1:22 κ.ε. τι είπε ο φιλολογιότατος: «δημιουργώ κάτι προς τα άνω, το τελειοποιώ: αναμορφώνω». Το ετυμολογεί δηλαδή σαν «άνω + μορφώνω», ενώ φυσικά το σωστό είναι ανά + μορφώνω = δίνω σε κάτι νέα μορφή. Θα πρέπει επιτέλους να σταματήσουν στα πανεπιστήμια να περνάν τα μαθήματα με σκονάκια!

Για το μύθο με τους ισπανούς ευρωβουλευτές, μπορείτε να ενημερωθείτε επαρκώς εδώ: http://www.sarantakos.com/language/baskoi.html

Και για τον αστειότερο μύθο με τους εξελιγμένους υπολογιστές που διαβάζουν ελληνικά, εδώ: http://www.sarantakos.com/language/lernaio.html


Ζεύγος Β’ (Γεωργιάδης-Μαρκάτος):

Από το ζεύγος Πλεύρη – Κούτουλα, περνάμε στο σοφολογιότατο ζεύγος Άδωνις Γεωργιάδης – Κοσμάς Μαρκάτος. Για περάστε και θαυμάστε!


Προσέξατε στην αρχή τι είπε ο Μαρκάτος; Μετά από μια μεγάλη καταστροφή, κάποιοι σοφοί «κατασκεύασαν» την ελληνική γλώσσα. Κι η ελληνική γλώσσα είναι φυσικά η πρώτη γλώσσα, η «πρωτόγλωσσα», όπως την αποκαλεί. Οπότε προκύπτει το εύλογο ερώτημα: πώς διάολο συνεννοούνταν αυτοί οι σοφοί για να κατασκευάσουν την ελληνική γλώσσα, αφού άλλες γλώσσες δεν υπήρχαν;

Χα!, φτωχοί κι αμόρφωτοι. Μα φυσικά με τα μαθηματικά. Πριν κατασκευάσουν την ελληνική γλώσσα, αν θέλαν π.χ. να πούνε «τι χαμπάρια;», λέγανε «1143;». Και για όσους δεν κατάλαβαν, μπαίνουμε στον μαγικό κόσμο του κυρίου Μαρκάτου, τον κόσμο των λεξαρίθμων. Τον οποίο μπορείτε να διδαχθείτε (αμόρφωτοι! ζώα!) στην ιστοσελίδα του εδώ: http://www.hellenes-markatos.gr/index2.html .

Ο κοινός αριθμός που κρύβεται πίσω από κάποιες λέξεις μπορεί να μας αποκαλύψει και την συγγένεια των λέξεων αυτών μεταξύ τους. Π.χ. μαθηματικός = ο αληθής λόγος, που λέει κι ο Μαρκάτος, κι επαναλαμβάνει εκστασιασμένος ο Άδωνις.

Και αν, μέρες που είναι, θέλουμε να μάθουμε τι σημαίνει «ανάσταση», η σοφία των λεξαρίθμων μας καταδεικνύει τη στενή της συγγένεια με το πυροκλάνι και τη μακριά γαϊδούρα. Μα τη Μπαναγία σας λέω! Να και ολόκληρη η οικογένεια:

ΑΝΑΣΤΑΣΗ = 761 = Η ΛΕΞΑΡΙΘΜΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ = Η ΔΡΑΧΜΗ = ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΙΣ = ΠΟΤΑΜΟΣ = ΠΥΡΟΚΛΑΝΙ = ΜΑΚΡΙΑ ΓΑΙΔΟΥΡΑ = ΜΠΛΙΑΧ = ΟΙ ΦΑΡΟΙ = ΤΙΠΟΤΑ = ΤΟ ΑΙΤΙΟ = ΤΟ ΓΝΗΣΙΟΝ = ΤΣΟΚΑΡΟ

Για να το διαπιστώσετε κι οι ίδιοι, δεν έχετε παρά να διαβάσετε το ξεκαρδιστικό ποστ του Polsemannen, αλλά και να βάλετε τις δικές σας λέξεις στην ειδική γι’ αυτή τη δουλειά ιστοσελίδα: http://www.schizas.com/lexarithmos/index.php .

Στο βίντεο αυτό, όπως θα προσέξατε, μαθαίνουμε κι άλλα σοφά και υπέροχα, όπως για παράδειγμα την «επιστημονικότατη» υπόθεση ότι ο πρώτος άνθρωπος ήταν Έλλην, και μάλιστα γυναίκα (ο συλλογισμός του Μαρκάτου, υποθέτω, θα ήταν τούτος: αν ο πρώτος άνθρωπος ήταν άντρας, όλοι κατά κάποιο τρόπο θα ήμασταν κωλόπαιδα). Μετά (2:52) ο άνθρωπος (δηλαδή αυτή η ελληνίδα γυναίκα), επειδή ήταν στη φύση της, άρχισε να απλώνεται στη γη σαν τραχανάς, και τα υπόλοιπα ανθρωποειδή, ύστερα από ένα γερό σεξ μαζί της, μεταλλάσσονταν σε έλλογα όντα και μαθαίναν και τη γλώσσα. Ελληνίδα-Υπερελληνίδα, αλλά στην κτηνοβασία δεν έλεγε όχι, όπως φαίνεται, με τα καημένα τα ανθρωποειδή.

Βέβαια, ο κος καθηγητής, αφήνει και το ενδεχόμενο να ήρθαμε «απ’ έξω», οπότε για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στα πακέτα του Λιάκουρα.

Το άλλο σοφό (5:50) είναι ότι αυτά που λέει σήμερα η σύγχρονη φυσική (για ενέργεια, μαύρες τρύπες κλπ), χάρη στη θεωρία των λεξαρίθμων «αποδεικνύεται» ότι τα ξέραν οι πανάρχαιοι Έλληνες πριν από χιλιάδες, κι ενδεχομένως κι εκατομμύρια (!!!) χρόνια.

Αλλά αυτό που αξίζει να προσέξετε περισσότερο είναι το ψαρωμένο και γεμάτο δέος βλέμμα του Άδωνη απέναντι στον καθηγηταρά, που τον ακούει σαν παιδάκι 6 ετών, και κάποια στιγμή των ρωτάει (6:25): «Είναι φοβερο! Και σε πόσο ποσοστό είπατε επιβεβαιώνονται αυτά;» «100%», απαντάει ο σεβάσμιος γέροντας με τον τρόπο που μας λέγαν οι γονείς μας ότι ο άγιος-Βασίλης υπάρχει.

Αν όμως θέλετε να κάνετε τον Άδωνη να απομυθοποιήσει τον αξιοσέβαστο καθηγητή του, και ν’ αρχίσει να τραβά τις στηθότριχές του από το μένος, δεν έχετε παρά να τον παραπέμψετε σ’ ένα άρθρο του Μαρκάτου, όπου εκεί ο κατά τ’ άλλα αξιότιμος καθηγητής χαρακτηρίζει τη χριστιανική θρησκεία σαν ένα «καρκίνωμα» του ελληνικού πολιτισμού, που πρέπει να ξεριζωθεί από αυτόν. Εκεί να δείτε γέλια!

Σκεφτείτε πάλι (κι εκεί βέβαια θα κοπούν τα γέλια), αν το όνειρο του Άδωνη να πάρει το υπουργείο Παιδείας, γίνει ποτέ πραγματικότητα. Ας το αναλογιστούν αυτό όσοι καλοπροαίρετοι αφελείς τον ψήφισαν και θα τον ψηφίσουν.

Δείτε τώρα και το δεύτερο μέρος της εκπομπής.


Εδώ μαθαίνουμε επίσης πολλά και καταπληκτικά, όπως ότι ο Αλέξανδρος δεν κατέκτησε τον κόσμο (0:35), αλλά τον επανέκτησε αφού από παλιά ήταν ελληνικός (όπως όλος ο γαλαξίας άλλωστε), οι Μακεδόνες κατάγονται απευθείας από τον Δία, και άλλα όμορφα.

Θα μείνουμε όμως στα γλωσσικά, και στην καταστροφή που υποτίθεται ότι πάθαμε με την κατάργηση του πολυτονικού. Προσέξτε φοβερό συλλογισμό (1:10):

«Αυτή η μορφή [γλώσσας] με την κατάργηση της παραδοσιακής ορθογραφίας, δεν είναι ομοία μορφή της προγενέστερης. ΑΡΑ δεν βαίνουμε καθόλου καλώς». Καταπληκτικό συμπέρασμα, άμεσα συνδεδεμένο με την προηγούμενη πρόταση!

Αλλά ας μην είμαστε τόσο αυστηροί, άλλωστε για προφορικό λόγο πρόκειται. Αντιγράφω τώρα αυτά που διάβαζε (1:32):

«Η κατάργηση της ιστορικής ορθογραφίας, θα αποκόψει τους Έλληνες τελείως από τις ρίζες των. Τα αθάνατα γραπτά κείμενα θα γίνουν αγνώριστα, ξένα [!]. Η μεταβολή θα αρχίσει βαθμιαίως να εισχωρεί στον γενετικόν κώδικα και να τον μεταλλάσσει [!!!]. Ύστερα από μερικές εκατοντάδες ετών θα παύσει να είναι και να γίνεται η ρίζα και η πηγή αντιστοίχως όλων των εννοιών και δομών του παγκοσμίου πολιτισμού. Ο Έλλην τελικώς, θα αφελληνιστεί, και θα μεταλλαχτεί σε ανθέλληνα και ανέλληνα».

Τώρα κατάλαβα γιατί εδώ στο jungle-report οι υπερπατριώτες μας κράζουν ανθέλληνες. Φταίει η απόρριψη του πολυτονικού, που ακολουθούμε εδώ με ευλάβεια (μόνο εμείς φυσικά και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ), και η οποία συνεπάγεται το επόμενο βήμα προς την κατάργηση της ιστορικής ορθογραφίας [δεν ξέρω αν προσέξατε τι "απαλά" που γλίστρησε ο Μαρκάτος από το πολυτονικό στην ορθογραφία]. Επηρεάστηκε έτσι ο γενετικός μας κώδικας, και μεταλλαχτήκαμε σαν τα καλαμπόκια της Monsanto.

Από την άλλη, βέβαια, τι να πουν κι εκείνοι οι καημένοι εθνικόφρονες, που σουλατσάρουν στο ίντερνετ κατά καιρούς , και κακοποιούν την ελληνική γλώσσα με τα greeklish, την ορθογραφία και το συντακτικό τους. Καταραμένη μετάλλαξη!

Αυτό πάλι που δεν κατάλαβα, είναι πώς γίνεται, αφού εξαφανιστούν οι Έλληνες, να εξακολουθούν να υπάρχουν ανθέλληνες. Θα ήταν σαν να ισχυριστούμε ότι σήμερα υπάρχουν αντιοστρογότθοι.

Και φυσικά με όλα τα παραπάνω ο Άδωνις συμφωνεί, όπως ομολογεί.



Ζεύγος Γ’ (Βελόπουλος-Χαρδαβέλας):

Για περάστε και θαυμάστε!


Τα θέματα που δίνει ο Χαρδαβέλας δεν είναι τίποτα άλλο από την επανάληψη των μύθων για τη γλώσσα. Ωραίο πάλι κι αυτό το «μη – οριακή». Μια κλασική μπούρδα, δηλαδή, που ισχύει για κάθε γλώσσα.

Η πιο μεγάλη πλάκα όμως είναι ότι ο Βελόπουλος προβάλλει το Χαρδαβέλα …. για να «αποδείξει» την αξιοπιστία των όσων κι ο ίδιος λέει! Κι ότι έτσι «γίνεται φανερό» ότι όχι μόνο δεν είναι ακραίος, αλλά έχει και δίκαιο!

Οι αρλούμπες που αμέσως μετά λέει, αποκτούν νόημα αν δούμε τον Βελόπουλο όχι σαν «φωτοδότη» (εδώ γελάμε!), αλλά σαν έναν απλό φτηνοκολπαδόρο τηλεπλασιέ.

Μας αραδιάζει δηλαδή πρώτα ένα κάρο ψέματα, ότι τάχα αν μάθουμε αρχαία ελληνικά, και σύμφωνα με επιστήμονες (ποιους άραγε;), θα γίνουμε εξυπνότεροι (σαν τον ίδιο;), θα μπορούμε να χρησιμοποιούμε υπολογιστές φωνητικά (εδώ πρόκειται για ένα πρόγραμμα που επίσης ισχύει για κάθε γλώσσα), και (το κορυφαίο!) θα γίνουμε περιζήτητοι από μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες!!!

Και στο καπάκι τι μας λέει; Ότι «γι’ αυτό το λόγο» επιμένει να του σκάσουμε 50 ευρώ για να πάρουμε τα εφτά του βιβλία. Καταλάβατε γιατί επιμένει; Για να μας βοηθήσει να γίνουμε … περιζήτητοι από τις πολυεθνικές!!!

Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που προσπαθεί να κοροϊδέψει τον κόσμο. Τέτοιου είδους και ήθους ψέματα έλεγε και παλιότερα, όταν προσπαθούσε να πλασάρει μαζί με το πακέτο του και «δώρο» το «Αλφαβητάρι», το οποίο τάχα αξίζει χιλιάδες ευρώ, ενώ στην πραγματικότητα δεν ξεπερνούσε τα 15.

Υπενθύμιση: ο άνθρωπος αυτός είναι στη Βουλή!




Εδώ, αγαπητοί συνέλληνες και συνελληνίδες, τελειώνει η σύντομη κατήχηση για το μεγαλείο της ελληνικής γλώσσας. Οι ανάλογες περιπτώσεις είναι πραγματικά απειράριθμες, και στο διαδίκτυο θα βρείτε πλήθος σχετικών σελίδων και εκπομπών. Π.χ. η κοτσάνα του Θάνου Πλεύρη για το «δίβατον», το αυτογκόλ του Καρατζαφέρη για τη «βία» του Σολωμού, τα παπαριλίκια του σεμνού και ταπεινού , του γλεντζέ , του πρώην υπουργού παιδείας Στυλιανίδη.

Ελπίζω μόνο να έγινε κατανοητό για τι επίπεδο και διαύγεια στα γλωσσικά θέματα μιλάμε, όταν αναφερόμαστε στη μερίδα εκείνη των υπερπατριωτών, που μας κατηγορούν ως προδότες και γραικύλους, όταν δεν συμφωνούμε με τις αλήθειες τους. «Αλήθειες», τις οποίες σκοπεύουν να επιβάλουν, για το καλό του Έθνους πάντα, «όταν έρθει η ώρα».



[Προσεχώς θα ακολουθήσει και νέα ανάρτηση σχετική με την ελληνική γλώσσα, και τους μύθους που την περιτριγυρίζουν]




_____________________________

Παλιά σχόλια (65)
Κοινοποιήστε το στο..
 
Υποσέλιδο
Κορυφή