13 Απρ 2010

Αλληλεγγύη στον Άδωνι Γεωργιάδη (updated)

13 Απρ 2010 , 7:09 μ.μ.
Ακούγεται βέβαια ειρωνικός και αστείος ο τίτλος, όταν δημοσιεύεται κάτι τέτοιο από εμάς, αλλά θα δείτε στην πορεία περί τίνος πρόκειται.

Αποφασίσαμε αυτή τη φορά να γράψουμε κάτι υπέρ του Άδωνη, γιατί σαν ιστολόγιο που του έχουμε ασκήσει έντονη κριτική, και έχουμε στην κυριολεξία σκοτωθεί στο παρελθόν -και θα σκοτωθούμε σίγουρα και στο μέλλον, αισθανόμαστε την ανάγκη να καταδικάσουμε και να αποστασιοποιηθούμε δημοσίως από ορισμένα πράγματα που λαμβάνουν χώρα εδώ και λίγο καιρό στην ελληνική μπλογκόσφαιρα.

Αναφέρομαι στην χυδαία, άνανδρη και εμπλουτισμένη με απύθμενη φτήνια "κριτική", που του ασκούν κατά συρροή συγκεκριμένα μπλογκς.
Η πλάκα είναι ότι αυτά τα μπλογκς ανήκουν ακριβώς στον ίδιο ιδεολογικό χώρο με τον Άδωνη, δηλαδή στην άκρα δεξιά, και στην ουσία δεν έχουν να χωρίσουν απολύτως τίποτα.

Δύο από αυτά τα μπλογκς είναι τα:

http://hellas-orthodoxy.blogspot.com
και
http://esxatianasxesi.blogspot.com

Ενδεικτικά, μόνο μερικές από αυτές τις αναρτήσεις.

Από το "Έσχατη Γραμμή Ανασχέσεως":

Image Hosted  by ImageShack.us , Image  Hosted by ImageShack.us , Image Hosted  by ImageShack.us
(κλικ για μεγεθύνσεις)


Από το "HellasOrthodoxy" -.."για την Ελλάδα και την Ορθοδοξία" (sic):

Image Hosted  by ImageShack.us , Image Hosted  by ImageShack.us , Image Hosted  by ImageShack.us
(κλικ για μεγεθύνσεις)

Επαναλαμβάνω, αυτά είναι μόνο μερικές από τις "κριτικές" που ασκούν στον Άδωνη τα συγκεκριμένα μπλογκς, αν τα ξεφυλλίσετε θα διαπιστώσετε πως σχεδόν όλες τους οι αναρτήσεις δεν ξεφεύγουν από το εν λόγω επίπεδο. Κλαυσίγελο προκαλεί το γεγονός, ότι ο HellasOrthodoxy σηκώνει ενδιάμεσα και αναρτήσεις με χριστιανικά κείμενα, χριστιανικούς ύμνους, απολυτίκια κ.ο.κ..

Όπως προείπα, σαν ιστολόγιο που ασκούμε έντονη κριτική στο Άδωνη, αλλά και σαν ιστολόγιο γενικότερα, διαβάζοντας όλα αυτά, πραγματικά αισθανθήκαμε ντροπή που "συγκατοικούμε" στον μπλογκοχώρο με τέτοιου αισχίστης υποστάθμης επιπέδου άτομα.

Ο Άδωνις, είναι αυτός που είναι, έχουμε άπειρες φορές διατυπώσει την αρνητική μας γνώμη γι αυτόν, για χίλιους δυό λόγους, με επιχειρήματα, αντεπιχειρήματα, έρευνες, αποδείξεις κλπ, αλλά τα σύκα σύκα και η σκάφη σκάφη.

Αυτού του είδους η αληταράδικη λασπολογία και φτηνή συκοφαντία, ανεξαρτήτως πολιτικών ιδεολογιών, αλλά για λόγους Ηθικής και μόνον Ηθικής, θα πρέπει να καταδικάζεται και να απομονώνεται από όλους.

Αυτονόητο είναι, πως η πολιτική αντιπαράθεση πρέπει να παραμένει σε πολιτικό, ιδεολογικό και επιστημονικό επίπεδο (αν πρόκειται για ιστορικά θέματα, π.χ. διαμάχες για Ισοκράτη).

Όταν κάποιος επιχειρεί να ασκήσει πολιτική κριτική, ή επιχειρεί να πλήξει πολιτικά τον αντίπαλό του με χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, και δη προσπαθώντας να μειώσει και να προσβάλει τη σύζυγό του (!) με τους χυδαίους σεξιστικούς τρόπους που είδαμε πιο πάνω, τότε εκτός από ανήθικος και τιποτένιος, είναι και αθεράπευτα άνανδρος.

Αυτά τα ολίγα περί του θέματος..



__________________

ΥΓ1:
Ετοιμαστείτε τώρα για "αντικειμενικούς" τίτλους, όπως: "Το Jungle τα παίρνει από τον Άδωνι", "Συμμαχία Jungle-Άδωνι", "Έπεσαν οι μάσκες" κλπ, κλπ, κλπ ...

ΥΓ2:
Λίγο ακόμα και αυτές οι "κριτικές" θα έκαναν ακόμα και εμένα ψηφοφόρο του Άδωνη...

__________________

update by SLY

Από την πλευρά μου να πω ότι είχα μια ενδιαφέρουσα πρόταση τις προάλλες από συνοδοιπόρο των εθνικιστικών μπλογκ. Πέρυσι είχα φτιάξει ένα βίντεο για τη μουσική καλλιέργεια της Ευγενίας κι έγινε εξαιρετικά δημοφιλές στους κύκλους του YouTube. Μόνο που κάποιες στιγμές λογοκρίθηκε άγρια το κανάλι μου δυο φορές, παρασύροντας όλα τα υπόλοιπα βίντεο μου στην ιντερνετική λήθη. Δε με χάλασε πολύ, τα όσα έπεσαν και είχαν σημασία τα μετέφερα αλλού.

Ένας "περίεργος" μπλόγκερ, που για ευνόητους δεν σας αποκαλύπτω την ταυτότητά του, μου ζήτησε να του στείλω το βίντεο της Ευγενίας Μανωλίδου όπου ψιλοχαιρέκακα αποκαλύπτω ότι στη μουσική της αντιγράφει από Μότσαρτ μέχρι Μπρούκνερ. Και σιγά τα ωά δηλαδή, και πολλοί ρεμπέτες αντέγραφαν τη μουσική από τις ινδικές ταινίες της εποχής τους. Αυτά είναι πασίγνωστα.

Το πρόβλημά μου ήταν ότι το επίμαχο βίντεο το έφτιαξα για το κέφι μου χωρίς καμιά επιθυμία να το βάλω στο Jungle Report. Στο Jungle είμαστε αυστηροί σε τέτοια θέματα, πάρα πολύ αυστηρά προσηλωμένοι στο πολιτικό και ιδεολογικό επίπεδο των ακροδεξιών ομάδων. Εξ ου και δεν ασχολούμαστε με τα προσωπικά του καθενός. Τις προάλλες σχεδόν απαίτησε ο ίδιος "φιλικός" μπλόγκερ να αναδημοσιεύσουμε από το Jungle κάτι βλακείες για τις δήθεν διγαμίες του Καρατζαφέρη, θα τα είδατε κι εσείς. Εμείς είδαμε πως αφού δεν υπάρχει καμία παρανομία, όσο και να ψάξουμε στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν υπάρχει νόμος που να απαγορεύει στον Καρατζαφέρη να αγαπήσει την γυναίκα που θέλει. Δεν υπάρχει εν τέλει καμία απολύτως νομική παρεκτροπή.

Πολύ απλά, ανθρώπινα και απολύτως ειλικρινά, ευχόμαστε στον Καρατζαφέρη και τη γυναίκα του βίο ανθόσπαρτο.

Και με αυτό τον τρόπο δεν μας αφορούν τα προσωπικά του καθενός ακροδεξιού εφόσον δεν παραβιάζουν το νόμο. Δεν πάει να αγαπά μια άλλη γυναίκα (η μοιχεία δεν τιμωρείται πλέον χάρη στον Ανδρέα Παπανδρέου!) ή να τη βρίσκει με άτομο του ίδιου φύλου, ειλικρινά χεστήκαμε. Θα του δώσουμε και συγχαρητήρια κι από πάνω. Αυτά δεν μας νοιάζουν.

Μας ενδιαφέρουν καθαρά οι κινήσεις τους στο πολιτικό και ιδεολογικό πεδίο, εκεί τους παλεύουμε κι εκεί κρινόμαστε αμφότεροι. Για κάποιους καλοθελητές που μας στέλνουν κάτι περίεργα "πικάντικα" για τους ακροδεξιούληδες, που και χαρά τους και μαγκιά τους τα απολαμβάνουν χωρίς να υπάρχει λόγος να προκληθεί το δημόσιο αίσθημα, τους έχουμε μια απάντηση: να πάτε στο διάολο. Μην μας πρήξετε ξανά με τέτοιες ανοησίες.

Όπως γουστάρετε να τη βρίσκετε οι ακροδεξιοί, να τη βρίσκετε. Εμείς δεν σας κρίνουμε. Αλλά να σας κρίνουν τόσο βρώμικα οι "δικοί σας" με τη νοοτροπία περασμένων δυσάρεστων δεκαετιών παραπάει. Αν γουστάρετε, γουστάρετε. Σε αυτές τις περιπτώσεις εμείς δεν είμαστε οι κριτές, άλλοι είναι και μάλιστα από τα ενδότερα του κόμματός σας.

Σε κάθε περίπτωση, το Jungle Report ποτέ δεν πρόκειται να χτυπήσει ύπουλα τα προσωπικά του Άδωνη και του Καρατζαφέρη και του καθενός άλλου. Τους ευχόμαστε να τη βρίσκουν όσο κι όπως γουστάρουν.

Και τον Ψινάκη να φέρετε, μια χαρά θα είναι. Μόνο που θα μας δώσετε λίγο παραπάνω υλικό γέλιου. Άκου "πατσαβούρα της Βέρμαχτ" εκστόμισε ο εθνικός μάνατζερ για τον Άδωνη...
Κοινοποιήστε το στο..
 
Υποσέλιδο
Κορυφή