15 Σεπ 2014

Η Χρυσή Αυγή μπροστά στη δικαιοσύνη. Εκδήλωση 15/9/2014, ώρα 7 μ.μ., αμφιθέατρο Αθήνα 9,84

15 Σεπ 2014 , 10:34 π.μ.


Τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου, στις 7 μ.μ., στο αμφιθέατρο του Αθήνα 9,84 (Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι), θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση-συζήτηση με αφορμή την έκδοση του νέου βιβλίου του Δημήτρη Ψαρρά, αλλά και στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Το βιβλίο του Δημήτρη Ψαρρά, με τίτλο "Η Χρυσή Αυγή μπροστά στη δικαιοσύνη" (έκδοση Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ) αποτελεί μια συνοπτική αλλά τεκμηριωμένη παράθεση του κατηγορητηρίου που πρόκειται να εκδικαστεί σε βάρος της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης της Χ.Α.

Ο Δημήτρης Ψαρράς δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Μέλος της δημοσιογραφικής ομάδας του Ιού και πολυγραφότατος ερευνητής, δεν έχει σταματήσει να προβαίνει σε σωρεία αποκαλύψεων για το ελληνικό ακροδεξιό φαινόμενο, ήδη από εποχές όπου η ενασχόληση με γραφικούς τηλεπλασιέ βιβλίων και περιθωριακούς οπαδούς του Χίτλερ έμοιαζε να κινείται στα όρια του cult.

Το νέο μικρού μεγέθους βιβλίο του έρχεται ως συμπλήρωμα της κλασικής πλέον μελέτης του για την ιστορία της ναζιστικής οργάνωσης, με τον τίτλο "Η Μαύρη Βίβλος της Χρυσής Αυγής" (εκδ. Πόλις, 2012). Τα στοιχεία που παραθέτει, τα οποία περιλαμβάνονται και στη δικογραφία, μας βοηθούν να κατανοήσουμε το σύνολο και το εύρος των εγκληματικών πράξεων της Χ.Α. που την καθίζουν στο σκαμνί. Κυρίως, αφαιρούν από το οπλοστάσιο των οπαδών της συμμορίας και το τελευταίο ψευδοεπιχείρημα, ότι η δίωξη των στελεχών της είναι δήθεν πολιτική και δεν διαθέτει νομική βάση. Το βιβλίο θα διατίθεται δωρεάν στην παρουσίασή του, ενώ την επομένη θα δημοσιευτεί online.

Στη συζήτηση με τον Δημήτρη Ψαρρά θα συμμετέχουν: 
η Βασιλική Γεωργιάδου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Πολιτικής Επιστήμης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο,
ο Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος, μέλος της Πολιτικής Αγωγής του αντιφασιστικού κινήματος στη δίκη της Χρυσής Αυγής,
ο Κωστής Παπαϊωάννου, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου,
η Τασία Χριστοδουλοπούλου, δικηγόρος, μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας.


ΥΓ1:  Online μπορείτε να βρείτε και την προηγούμενη μπροσούρα του Δημήτρη Ψαρρά, γραμμένη για το μη ελληνόφωνο κοινό, σε 4 γλώσσες.
ΥΓ2: Πρόγευση από τα όσα θα ακούσουμε στην αποψινή συζήτηση, μπορείτε να πάρετε από τη συνέντευξη που έδωσε ο συγγραφέας στα Ενθέματα της Κυριακάτικης Αυγής (14/9/2015).
ΥΓ3: Δεν θα μπορούσαμε ως ιστολόγιο να μην ευχαριστήσουμε και δημόσια τον Δημήτρη Ψαρρά για τη συμπερίληψη του JUNGLE-Report στους προτεινόμενους δικτυακούς τόπους, μαζί με άλλα πολύ αξιόλογα σάιτ που επίσης ασχολούνται για χρόνια με τη δημοσίευση αποκαλυπτικών ειδήσεων και ερευνών σχετικών με τον καθ' ημάς ναζισμό.Κοινοποιήστε το στο..
 
Υποσέλιδο
Κορυφή