21 Οκτ 2016

Είναι ο Άδωνις φασίστας;

21 Οκτ 2016 , 9:06 μ.μ.
 Ολόκληρο το άρθρο του Γεωργιάδη, εδώ

Δεν θέλουμε να αναμιχθούμε στις διαμάχες μεταξύ μνημονιακών πολιτικών δυνάμεων -στην προκειμένη μεταξύ Αδώνιδων και Συριζαίων. Όμως σε αυτό το σημείο θα παρέμβουμε, γιατί το θράσος και η κουτοπονηριά του (μετ' ανταλλάγματος) αντιπροέδρου έχει βαρέσει κόκκινο.

Καταρχήν ο τίτλος του άρθρου του είναι άκυρος. «Κοιτάξτε ποιοι με έλεγαν "φασίστα" τόσα χρόνια», λες και τώρα έπαψαν να τον λένε γιατί τον αδίκησαν..

Φασίστας δεν είναι φυσικά αυτός που αμφισβητεί την «ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς». Πολύ θα τον βόλευε αν αυτό ήταν και το μοναδικό επιχείρημα του αντιπάλου του. Γι αυτό και προσπαθεί, με αυτό το άρθρο, να περάσει στους αμνούς του ότι αυτός είναι και ο μοναδικός λόγος που το σύμπαν ολάκερο τον αποκαλεί φασίστα, κάνοντας πως δεν ξέρει για όλα τα υπόλοιπα.

Φασίστας είναι, όμως, για παράδειγμα:
  • Αυτός που διαφημίζει επανειλημμένως και με θέρμη ναζιστικά βιβλία, τα οποία μεταξύ άλλων αποκαλούν τους Εβραίους υπάνθρωπους και τα SS «ιππότες της σύγχρονης εποχής». 
  • Αυτός που αποκαλεί τον υπερηφάνως δηλωμένο εθνικοσοσιαλιστή συγγραφέα των προαναφερθέντων ναζιστικών βιβλίων «σοφό ιστορικό».
  • Αυτός που απαιτεί να μπουν στον Έβρο ναρκοπέδια για να τινάζονται οι πρόσφυγες με τις οικογένειές τους στον αέρα, όταν προσπαθούν να διέλθουν τα σύνορα. 
  • Αυτός που φωνάζει ατόφια ναζιστικά συνθήματα στις εκδηλώσεις του. 
  • Αυτός που γράφει ολόκληρο βιβλίο για να πείσει ότι ομοφυλόφιλοι πρέπει να είναι κοινωνικά κατακριτέοι. 
  • Αυτός που βάζει πρώην χρυσαυγίτες επικεφαλής στο ψηφοδέλτιό του στις αυτοδιοικητικές.
  • Αυτός που είναι υπέρμαχος της φυλετικής καθαρότητας και συγκεκριμένα του τρίπτυχου «όμαιμον, ομόγλωσσον, ομόθρησκον». 
  • Αυτός που ζητάει ιδιόχειρη αφιέρωση από τον Παττάκο στο βιβλίο του.

Όλα τα παραπάνω και πολλά -πάρα πολλά- περισσότερα είναι ντοκουμενταρισμένα και καταγεγραμμένα στο δημόσιο πολιτικό ενεργητικό του Άδωνη Γεωργιάδη, του αντιπροέδρου της ΝΔ.

Α ναι.. επίσης, είναι και αυτός που θέλει να κατακτήσει την Πόλη, αλλά δεν είμαστε σίγουροι αν αυτό έχει να κάνει με φασισμό ή απλώς με κοινή ηλιθιότητα.Κοινοποιήστε το στο..
 
Υποσέλιδο
Κορυφή