4 Μαρ 2008

Μάκης Βορίδης - The Tsecourator Returns

4 Μαρ 2008 , 6:54 μ.μ.
Σε λίγο θα δούμε το τσεκούρι του Βορίδη να πωλείται στο Ebay. Ούτε ένας πίνακας του Πικασό πόσο μάλλον το περιβραχιόνιο του Χίτλερ δεν θα πιάσει τόσα λεφτά! Με το καλό και στο Sotheby's: "Το τσεκούρι του Βορίδη στα 1.000.000 λίρες, μία, 1.000.000 λίρες, δύο, 1.000.000 λίρες... κανείς άλλος για μια τελευταία προσφορά;" Έτσι μένετε στην Ιστορία αγαπητέ τσεκουράτε Βορίδη, για ένα τσεκούρι κι όχι για μια αγόρευση περί του προϋπολογισμού στη Βουλή. Όχι πως οι προτάσεις προϋπολογισμών άλλων πολιτικών είναι καλύτερες από τη δική σας, στις ρητορείες πάντοτε κολακεύουμε το κοινό, αλλά εδώ τη διαφορά κάνουν οι πράξεις...



Κ
αλεσμένος του Γιώργου Οικονομέα στην Κοινωνία Ώρα MEGA του MEGA.
Ο Οικονομέας κάποια στιγμή βρίσκει την αφορμή και αναφέρεται στη φωτογραφία που αποκαλύψαμε τις προάλλες με το αυτοσχέδιο τσεκούρι.
Ο Tsecourator, απολογούμενος για την νεανική του τρέλα που απαθανάτισε ένας τολμηρός φωτογράφος, απάντησε με μπρίο και σκέρτσο:

"Περασμένα μεγαλεία. Ήμουν 21 ετών και σε κάποια επεισόδια με αναρχικούς θέλαμε να τους κατατροπώσουμε, είχαμε φτιάξει αυτά τα όπλα προμελετημένα για να τους λιανίσουμε τους άπλυτους".


Όσο και να σας φαίνεται απίστευτη αυτή η δήλωση, δεν είναι αληθινή. Όμως αυτή την αλήθεια έπρεπε να πει κι όχι το παρακάτω που ειπώθηκε στην πραγματικότητα (και όπως διαβάζουμε πχ και εδώ, εδώ και εδώ):

"Παλιές αμαρτίες. Ήμουν 19 ετών και σε κάποια επεισόδια με αναρχικούς είχε τραυματιστεί ένας φίλος μου και είχαμε φτιάξει αυτά τα όπλα για αυτοάμυνα".

Κλασικά φτηνοδικηγορίστικα ψέματα, από αυτά που λέγονται για την υπεράσπιση του κατηγορούμενου που είναι σίγουρο ότι θα καταδικαστεί και προσβλέπουν μόνο στη μείωση της ποινής και όχι στην αθώωση.

Για παράδειγμα, ο Tsecourator ξέχασε φαίνεται ότι είναι γεννημένος το 1964 και ότι η φωτογραφία είναι από το 1985. Ο 19χρονος αθωώνεται πιο εύκολα από το 21χρονο γαρ..

Όμως αυτό με την αυτοάμυνα ήταν η επιτομή της μπαρούφας.
Αγαπητέ Tsecourator, ο αυτοαμυνόμενος δεν ψάχνεται για αυτοάμυνα.
Δηλαδή, δε λέει: "Θα πάω στα Εξάρχεια για να αυτοαμυνθώ, γι αυτό ας δέσω και μια πέτρα σε ένα καδρόνι"

Το πως έχει όλη η ιστορία μπορείτε να το διαβάσετε στο προηγούμενο άρθρο μας για τον Tsecourator.
Και για να μη κοροϊδευόμαστε, ο μόνος λόγος για τον οποίο έδεσε την πέτρα στο καδρόνι, ήταν για να κάνει μεγαλύτερη ζημιά σε κάποιον από ότι θα έκανε αν τον χτυπούσε μόνο με το καδρόνι.
Αυτά για τις αυτοάμυνες να τα πει στους οπαδούς του, που πάντα τόσο πρόθυμα τον πιστεύουν χωρίς δεύτερη σκέψη.

Η δημόσια παραδοχή του Tsecourator για τις νεανικές του τρέλες ας πούμε, που όταν "το αίμα έβραζε" και κόλλαγε το σίδερο στη βράση γι αυτό έδενε πέτρες, θα πρέπει να αποστομώσει τους υπερασπιστές του που βγήκαν αμέσως να διαψεύσουν τη φωτογραφία που δημοσιεύσαμε.
Όχι μόνο σε σχόλια του JUNGLE-Report, αλλά και σε άλλους διαδικτυακούς χώρους όπου αναδημοσιεύθηκε η φωτογραφία, είδαμε διάφορους να ωρύονται, να διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους, να ειρωνεύονται και να χλευάζουν ότι αυτός δεν είναι Βορίδης κλπ... Και όλα αυτά χωρίς να γνωρίζουν.

Αγαπητοί τέως ωρυόμενοι και νυν Κινέζοι, την επόμενη φορά που δε θα ξέρετε, απλά ρωτήστε μας. Δεν κοστίζει..
Ελπίζουμε πάντως να μάθατε για την επόμενη φορά.

Photobucket

Ο Tsecourator πάντως, σε αντίθεση με τους οπαδούς του, είναι ειλικρινής. Παραδέχτηκε δημόσια ότι είναι αυτός που απεικονίζεται, κάτι που του προσθέτει ένα point ειλικρίνειας. Αλλά από το να πέφτει έξω κατά δύο χρόνια μέχρι να μιλάει και γι αυτοάμυνα ενώ το πλούσιο αντιδημοκρατικό του βιογραφικό αποδεικνύει ότι ο οσκαρικός Μονομάχος του Ρίντλεϋ Σκοτ γυρίστηκε με βάση το βίο και την πολιτεία(sic) του τσεκουράτου Βορίδη.

Αλλά φυσικά, το "αίμα έβραζε". Ναι αλλά τα βρασμένα νιάτα αγαπητέ Tsecourator δεν φτιάχνουν αυτοσχέδια τσεκούρια χωρίς ψυχραιμία και σχέδιο!

Στη Βουλή δεν μπαίνει κανείς εύκολα χωρίς να τον σημαδεύει ο πρότερος βίος του, τα καλά της Δημοκρατίας. Και Δημοκρατία δεν είναι ένα έδρανο της Βουλής, αγαπητέ Tsecourator, αλλά η Αλήθεια, η Ηθική, η Εντιμότητα, ο Διάλογος και η Ψήφος.

Θα σας συνιστούσαμε αγαπητέ Tsecourator να είστε περισσότερο ειλικρινής.

Αντί να τα μπαλώνετε, να κάνετε έντιμη πράξη την αποκήρυξη του προτέρου "έντιμου" βίου σας.






Μερικές σχετικές αναφορές σε άλλα μπλογκς:




.
Κοινοποιήστε το στο..
 
Υποσέλιδο
Κορυφή