12 Μαρ 2014

Οριακή νίκη του Κιμ Γιονγκ Ούν στην Β. Κορέα.

12 Μαρ 2014 , 1:18 π.μ.




Προβληματίζει η οριακή νίκη του Κιμ Γιονγκ Ουν, με μόλις 100%, κατά τη διαδικασία των μονοκομματικών κοινοβουλευτικών εκλογών που διεξήχθησαν το Σαββατοκύριακο, στην Βόρειο Κορέα.
Η συμμετοχή στις εκλογές δεν κατάφερε να ξεπεράσει το100%, ενώ η υγρασία την μέρα των εκλογών έφτασε στο 100%, αφού έβρεχε ασταμάτητα.

Τον Κίμ, που φορούσε 100% μάλλινα εσώρουχα, συνόδευαν στο εκλογικό τμήμα ο θείος του Κίμ Τσομ Τσόπ, ηλικίας 100 χρονών, ο οποίος και εκτελέστηκε μερικές ώρες αργότερα με 100 πυροβολισμούς, αφού θεωρήθηκε υπεύθυνος για τα χαμηλά εκλογικά ποσοστά του ανιψιού του.
Την επόμενη μέρα, τα νέα μέλη της εθνοσυνέλευσης εξέλεξαν τον Κιμ στο ανώτατο αξίωμα με ποσοστό 100%,  με το κυβερνητικό κόμμα του Κιμ να καταλαμβάνει μόλις 100 έδρες από τις συνολικά 100 έδρες της εθνοσυνέλευσης.

Σύμφωνα με τa τοπικά ΜΜΕ, στις προηγούμενες εκλογές ο Κιμ είχε αποσπάσει το 100% των ψήφων, ενώ ο πατέρας του αλλά και ο παππούς του όταν ήταν στο ανώτατο αξίωμα, δεν είχαν καταφέρει ποτέ να ξεπεράσουν το 100%
Ο Κίμ θεωρείται εθνικός ήρωας στην χώρα του λόγω των εκπληκτικών αθλητικών επιδόσεων του από την εποχή που ακόμα κυβερνούσε ο πατέρας του, καθώς ήταν πρωταθλητής Β. Κορέας στα 100 μέτρα, με μόλις 42 λεπτά και 68 δευτερόλεπτα, ρεκόρ που δεν έχει καταρριφθεί ακόμα, μιας και ο Κιμ είναι ο μοναδικός αθλητής της χώρας.

Κοινοποιήστε το στο..
 
Υποσέλιδο
Κορυφή