27 Μαΐ 2014

Αντισυνταγματική η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ έκρινε το ΣτΕ - Με ιδιωτικοποίηση του ΣτΕ απαντά η συγκυβέρνηση

27 Μαΐ 2014 , 3:09 μ.μ.

Η απόφαση του ΣτΕ αναφέρει ότι “η μετατροπή της ΕΥΔΑΠ σε ιδιωτική επιχείρηση είναι αντίθετη στα άρθρα 5 και 21 του Συντάγματος, που επιβάλλουν τη μέριμνα του κράτους για την υγεία των πολιτών, αλλά και κατοχυρώνεται το δικαίωμα στην προστασία της υγείας”.

Η ακατανόητη αυτή απόφαση έρχεται την πλέον ακατάλληλη στιγμή.
Δεν φτάνει που έχασαν τις εκλογές, έρχονται και τα δικαστήρια και δεν τους αφήνουν να εφαρμόσουν τις μνημονιακές υποχρεώσεις τους!
Ακούς εκεί αντισυνταγματικό!
Εδώ έχουν υπογράψει συμβόλαια, έχουν δώσει τα χέρια, και έρχεται τώρα το δικαστήριο να τους χαλάσει τις μπίζνες...
Έτσι θα πάμε μπροστά;

Όπως είναι αναμενόμενο, σκληρή θα είναι η απάντηση της συγκυβέρνησης.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένοι να ξεμπερδεύουν μια και καλή με δαύτους, και μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί η ιδιωτικοποίηση του Συμβουλίου της Επικρατείας και η μεταβίβασή του στο ΤΑΙΠΕΔ.


Το υπουργείο οικονομικών υπολογίζει ότι τουλάχιστον 10 εκατομμύρια ευρώ θα εισρεύσουν στα κρατικά ταμεία από την ιδιωτικοποίηση του ΣτΕ, ενώ ενδεικτικά αναφέρουν ότι η τιμή για την αγορά ενός δικαστή θα κυμανθεί μεταξύ 3 και 7 χιλιάδων ευρώ, δηλαδή πολύ χαμηλότερα από ότι είναι σήμερα στην ελεύθερη αγορά.
Ανακοίνωση της ένωσης δικαστών και εισαγγελέων κάνει λόγο για ξεπούλημα, ζητά να τηρηθούν τα αντικειμενικά κριτήρια, ενώ καταγγέλλει τον υπουργό Γιάννη Μιχελάκη ότι προσφέρει τις υπηρεσίες του σε επιχειρηματίες σε εξευτελιστικές τιμές, κατηγορώντας τον για αθέμιτο ανταγωνισμό.



Κοινοποιήστε το στο..
 
Υποσέλιδο
Κορυφή