23 Νοε 2007

Δίκη Κώστα Πλεύρη και 'Ελεύθερου Κόσμου' I

23 Νοε 2007 , 6:22 μ.μ.
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Στις 3 Δεκεμβρίου θα γίνει η μεγαλύτερη δίκη στην Ελλάδα κατά του καθαρού ρατσισμού.

Είχε προγραμματιστεί για τις 5 Σεπτεμβρίου, αναβλήθηκε για τις 11 Σεπτεμβρίου και τελικά, μετά από τις καταθέσεις 2 μαρτύρων, αναβλήθηκε ξανά για τις 3 Δεκεμβρίου.

Στο θέμα αναφερθήκαμε και τις προάλλες εδώ και εδώ.

Επανερχόμαστε με μια σειρά δημοσιευμάτων για τη δίκη, όχι μόνο γιατί συγκεντρώσαμε πολλά -μεταξύ των οποίων και δυσεύρετα- στοιχεία από διάφορες πηγές, ούτε επειδή η υπόθεση ταιριάζει στη θεματολογία του ιστολογίου, αλλά πολύ περισσότερο διότι αυτή η δίκη αφορά άμεσα το πρόσωπο της Ελληνικής Κοινωνίας.

Σε αυτή τη δίκη δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία στην Ελλάδα να πει επίσημα ένα μεγάλο ΟΧΙ στον καθαρά φυλετικό ρατσισμό.

Την ευκαιρία αυτή στην Ελλάδα την έδωσε -και το ευχαριστούμε θερμά γι αυτό- το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ), το οποίο ασκώντας τη μήνυση κάθισε στο σκαμνί τον εν Ελλάδι πατριάρχη του ρατσισμού Κώστα Πλεύρη και την εθνικιστική και ρατσιστική εφημερίδα "Ελεύθερος Κόσμος*".

* Ο "Ελεύθερος Κόσμος" δικάζεται επίσης και για 2 ακόμα υποθέσεις (στις 18/12/07 και στις 21/02/08) -πάλι μετά από μηνύσεις του ΕΠΣΕ- που αφορούν ρατσιστικό περιεχόμενο σε άρθρα του.
Η μία έχει να κάνει με προσβλητικές φράσεις κατά Τσιγγάνων και άλλη πάλι με αντισημιτισμό. Περισσότερες λεπτομέρειες για τα κατηγορητήρια, εδώ και εδώ αντίστοιχα.



Οι επίσημες κατηγορίες είναι:

..δημοσίως, δια του τύπου, με πρόθεση από κοινού δρώντες, προέτρεψαν σε πράξεις και ενέργειες δυνάμενες να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος και βία κατά προσώπων και ομάδων προσώπων, εκ μόνου του λόγου της φυλετικής και εθνικής καταγωγής αυτών, ενώ εξέφρασαν και ιδέες προσβλητικές κατά ομάδας προσώπων λόγω της φυλετικής και εθνικής καταγωγής των και δη των Εβραίων γενικώς.


Πιο συγκεκριμένα:

Ο Κώστας Πλεύρης κατηγορείται για τις αισχρές, άκρως ρατσιστικές, εως και κτηνώδεις δηλώσεις του στο βιβλίο του "Οι Εβραίοι, όλη η αλήθεια". Δηλώσεις τις οποίες μπορείτε να διαβάσετε εδώ (απολαύστε), όπως και για το περιεχόμενο της γραπτής απάντησής του σε σχετικό άρθρο του Ιού της Ελευθεροτυπίας. Το περιεχόμενο της απαντήσεώς του μπορείτε να το απολαύσετε εδώ.

Οι Δημήτριος Ζαφειρόπουλος και Μιχαήλ Γεωργιλάς (εκδότες και διευθυντές του "Ελεύθερου Κόσμου") και ο αρθρογράφος Θεόδωρος Χατζηγώγος** κατηγορούνται για τη δημοσίευση της προαναφερθείσας απάντησης του Κώστα Πλεύρη στον Ιό και για τη δημοσίευση ενός άρθρου του Θ. Χατζηγώγου, το οποίο μπορείτε να απολαύσετε εδώ.


**Η "λαμπρή" καριέρα του Θεόδωρου Χατζηγώγου τον θέλει ως τώρα, εκτός από τον "Ελεύθερο Κόσμο", να έχει αρθρογραφήσει στο εθνικιστικό περιοδικό "ΠΑΤΡΙΑ", στη φιλοχουντική εφημερίδα "στΟχΟς", στην εθνικιστική "Ελεύθερη Ώρα" και φυσικά (πως θα μπορούσε να λείψει από εκεί άλλωστε) στην "Α1" του Καρατζαφέρη.


Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Οι θιασώτες του ρατσισμού (από αριστερά):
Θεόδωρος Χατζηγώγος, Κώστας Πλεύρης, Δημήτρης Ζαφειρόπουλος



Το μόνο σίγουρο σε αυτή τη δίκη είναι, ότι δεν έχουμε σε καμία περίπτωση να κάνουμε με περιορισμό της ελευθερίας της απόψεως.
Άλλωστε, ο σχετικός Νόμος που παραθέσαμε στην αρχή του κειμένου είναι, αν μη τι άλλο, σ α φ έ σ τ α τ ο ς .

Αυτό το τονίζουμε, διότι είναι πολλοί που αντιδρούν προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τα ρατσιστικά κείμενα επικαλούμενοι τις Δημοκρατικές Ελευθερίες (ιδίως όταν το κάνει αυτό ο -δια στόματος του ιδίου- δηλωμένος αντιδημοκράτης Πλεύρης, είναι άκρως διασκεδαστικό).

Σ α φ έ σ τ α τ ε ς είναι και οι ρατσιστικές δηλώσεις -στα δημοσιεύματά τους- του Πλεύρη και των συγκατηγορούμενών του.
Είναι τόσο σαφέστατες, που πραγματικά, είναι παντελώς περιττοί οι όποιοι μάρτυρες κατηγορίας και υπεράσπισης.

Διότι, διαβάζοντας για παράδειγμα αυτή η δήλωση:
«Κάθε Έλλην, κάθε άνθρωπος που γνωρίζει την υπονομευτική δράση του Εβραιοσιωνισμού πρέπει μόνος του, ως άτομο να κινητοποιηθεί εναντίον των Εβραίων. Αρχικώς απαιτείται να κάνη τα ακόλουθα:…

…Όπου διαπιστώνετε Εβραϊκή επέμβασι να την αποτρέπετε με την καταγγελίαν της και μετά με όποια ενέργεια απαιτείται». (σελ. 269)

..όπως π.χ. και αυτή:
Σελ. 266: «Και τώρα έφθασε η ώρα να δώσωμεν στον Εβραίο τον χαρακτηρισμόν που του αξίζει…Αυτός που βασανίζει τι είναι; Αυτός που πυροβολεί τι είναι; Αυτός που δολοφονεί γυναίκας ή αόπλους τι είναι; Αυτός που βιάζει τι είναι; …Αυτός που θέλει να μας πίη το αίμα τι είναι; …Αυτός που τα κάνει όλα αυτά μαζί τι είναι; Είναι ο υπάνθρωπος Εβραίος!» (σελ. 266)
.. ή π.χ. αυτή:
«…Διότι εμείς είμεθα ΕΛΛΗΝΕΣ δηλαδή ανωτέρα Φυλή κι όχι άθλιοι σημίται» (Σελ. 626)

...όπως και όλες τις δηλώσεις για τις οποίες κατηγορείται, δεν χρειάζεται καμιά απολύτως περαιτέρω μαρτυρία ή μελέτη για να συμπεράνει κανείς, ότι προτρέπουν σε ενέργειες ή πράξεις δυνάμενες να προκαλέσουν διάκριση, μίσος και βία κατά ανθρώπων εξαιτίας και μόνο της φυλετικής ή εθνικής τους καταγωγής (βλ. Νόμο).

Στο σημείο αυτό θέλουμε να επισημάνουμε, ότι δε θα υπήρχε καμία αντίδραση, από την πλευρά μας τουλάχιστον, αν ο Πλεύρης καταδείκνυε και κατηγορούσε με αποδείξεις ονομαστικά, συγκεκριμένους ανθρώπους ή εξουσίες (είτε αυτοί είναι Εβραίοι, είτε Τούρκοι, είτε Έλληνες) που συνετέλεσαν στο να διαπραχθούν εγκλήματα κατά άλλων ανθρώπων (όπως για παράδειγμα τα εγκλήματα της ισραηλινής κυβέρνησης κατά των Παλαιστινίων).
Σε αυτή την περίπτωση θα ήμασταν στο πλευρό του.

Όχι όμως όταν βρίζει και συκοφαντεί συνολικά έναν ολόκληρο λαό.

Γιατί κάθε Άνθρωπος που ανήκει σε κάποιο λαό, είναι κάτι το ξεχωριστό.

Κάθε Άνθρωπος που ανήκει σε κάποιο λαό έχει ξεχωριστή προσωπική ιστορία, ξεχωριστές εμπειρίες, ξεχωριστές ιδέες, ξεχωριστά σχέδια, ξεχωριστή μόρφωση, ξεχωριστά όνειρα.

Και δε θα επιτραπεί σε κανέναν μα κανέναν τρισάθλιο και παρακμιακώς σκεπτόμενο, όπως ο Πλεύρης και οι συγκατηγορούμενοί του, να κατηγορήσει και να σπείρει μίσος κατά παντελώς αθώων ανθρώπων επειδή είχαν την ατυχία (κατά τον Πλεύρη) να ανήκουν σε κάποιο σύνολο.

Ανθρώπων που πολύ πιθανόν οι περισσότεροι από αυτούς ούτε καν γνωρίζουν ή ούτε καν άκουσαν αυτά που επικαλούνται αυτοί οι άθλιοι τύποι σαν τον Κώστα Πλεύρη για να τους κατηγορήσουν και να προτρέψουν τον κόσμο να τους μισεί.





Αυτός ο άνθρωπος (άνθρωπος από βιολογικής και μόνον απόψεως), εκτός των όσων αθλιοτήτων γράφει, δηλητηριάζει με τον πλέον ύπουλο τρόπο και τους νέους σπέρνοντάς τους τις αρρωστημένες του ιδέες.
Εκμεταλλεύεται το αδιαμφισβήτητο μεγαλείο της Αρχαίας Ελλάδας με σκοπό να εντυπωσιάσει και σε εκείνο ακριβώς το συναισθηματικό σημείο επικαλείται την όποια πολιτισμική "κατωτερότητα" άλλων λαών εκείνης της εποχής.
Την οποία πολιτισμική "κατωτερότητα" μεταφέρει κληρονομικά στο παρόν, χρησιμοποιώντας τη για να προκαλέσει διακρίσεις και να καταδικάσει όλους τους ανθρώπους του ιδίου λαού στην εποχή που ζούμε σήμερα (λες και ο χρόνος σταμάτησε και όλοι έμειναν το ίδιο όπως τότε).

Η παραμικρή έλλειψη κριτικής σκέψεως (πράγμα που συναντάται συχνά στους νέους) απέναντι σε αυτή την ύπουλη τακτική του Πλεύρη και όχι μόνο, είναι ικανή για να προσθέσει ακόμα ένα μέλος στη Χρυσή Αυγή ή στη νεολαία και στο φόρουμ του ΛΑ.Ο.Σ., μεγαλώνοντας έτσι το σύνολο των αλλοπρόσαλλα και επικίνδυνα σκεπτόμενων.

Ιδού ένα μικρό παράδειγμα της ύπουλης αυτής πλεύριας τακτικής:





Τηρώντας απλά το Νόμο, βάσει των δημοσιευμάτων του Πλεύρη και του "Ελεύθερου Κόσμου", είναι ηλίου φαεινότερον ότι ο Πλεύρης και ο "Ελεύθερος Κόσμος" πρέπει να καταδικαστούν και να τιμωρηθούν όπως ακριβώς ορίζει ο Νόμος.
Κάθε άλλη εξέλιξη θα είναι μια ολέθρια αποτυχία της Δικαιοσύνης, για την οποία θα έχουμε ύστερα το δικαίωμα να υποθέσουμε πολλά.


Επαναλαμβάνουμε:

Σε αυτή τη δίκη δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία στην Ελλάδα να πει επίσημα ένα μεγάλο ΟΧΙ στον καθαρά φυλετικό ρατσισμό, περιορίζοντας έτσι στο περιθώριο το παράνομο δηλητήριο που παράγουν οι απανταχού Πλεύρηδες.

Καλείται η Δικαιοσύνη να δείξει την αρμόζουσα σοβαρότητα και να αναλάβει τις ευθύνες της.





ΥΓ:

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, θα παραμείνουμε στο θέμα της δίκης Πλεύρη & "Ελεύθερου Κόσμου".

Στο επόμενο άρθρο:
  • Θα παρουσιάσουμε και θα αναλύσουμε τη γελοία υπερασπιστική γραμμή του δικηγόρου του Πλεύρη, που δεν είναι άλλος από τον γιο του Θανάση Πλεύρη (βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ.), με ηχητικό μέσα από την αίθουσα του δικαστηρίου στις 11/9
  • Θα παρουσιάσουμε και θα αναλύσουμε τα παντελώς αστεία και γελοία επιχειρήματα του εισαγγελέα (υπερασπιστή του Πλεύρη) Λεωνίδα Λαζαράκου
  • Θα αποδείξουμε μέσα από ένα παλιό αμαρτωλό βίντεο τα χοντρά ψεύδη του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. Άδωνι Γεωργιάδη στην κατάθεση του ως μάρτυρας υπεράσπισης του Κώστα Πλέυρη για τη αντι-μήνυση που έκανε ο δεύτερος στο ΕΠΣΕ για συκοφαντική δυσφήμιση.




.
Κοινοποιήστε το στο..
 
Υποσέλιδο
Κορυφή