24 Δεκ 2010

Οι 156, οι 142, οι -τυχαία; δε νομίζω- 2 απόντες) και η δικαίωση του Πάγκαλου

24 Δεκ 2010 , 7:51 π.μ.

Ψηφίστηκε.

Καμπάνες χτυπάνε κάτω από το παράθυρο του Γιωργάκη και η μαμά του του φέρνει το πρωϊνό στο κρεββάτι μαζί με τη φρεσκοτυπωμένη "Καθημερινή".

-Μάι ντίαρ μπόι, μάι μπόι. Γκουντ φορ γιου.


Σε στιγμές δύσκολες πραγματικά, η θαλπωρή που βρίσκει κανείς στην αγκαλιά της μαμάς, της μάμυ είναι το μόνο βάλσαμο. Τι κι αν η σύζυγος υποφέρει και "πονάει" στο πλάι του μεγάλου ηγέτη, του "αναμορφωτή" της Ψωροκώσταινας που μσα από τα κουρέλια της φέρνει στο φως τη νέα αναγεννημένη Ελλάδα. Φτωχή και ανδεής βέβαια αλλά Ελλάδα της ευρώπης με κατοίκους ευρωπαίους ως προς το εύρος του πέους.

Τέλος πάντων, ο Γιωργάκης άνοιξε τα μάτια διάπλατα και αγουροξυπνημένος διάβασε το θέμα για την υπερψήφιση του προϋπολογισμού που αυτός ο ίδιος και ο κολλητός του ο "υπουργός" του, ο άγγελος του, ο Παπακωνσταντίνου του, έφτιαξαν με τόση μαεστρία και έβαλαν τα ονόματα τους στην ούγια (μαζί με του Σαχινίδη για ξεκάρφωμα).

Τι κι αν τους τον έδωσαν έτοιμο οι φρέντς, οι αμί, του Ταμείου (ένα είναι) και του φίλου τους Ντομινίκ. Άλλωστε δεν είναι ακριβώς ότι τους ήρθε από τα εξωτερικά. Βάλανε κι αυτοί το χεράκι τους (κάτι άλλο μάλλον έβαλαν αλλά δεν συνάδει με το ύφος του μπλογκ μία τέτοια αναφορά) και έκαναν το αγγούρι, ξυλάγγουρο.

Πως το είχε πει ο Παπακωνσταντίνου; Έχουμε αέρα; Μμμμ όχι. Μάλλον είχε πει "έχουμε.....τράτο; τράτα; κάπως έτσι."

Αυτόν τον αέρα δώσανε στον προϋπολογισμό του 11, για να είναι απόλυτα σίγουροι πως ότι καταστρέφουνε δεν πρόκειται να ξαναζήσει.

Το παράξενο ήταν πως 156 υπερψήφισαν το σχέδιο εξόντωσης και ξεπουλήματος του Γιωργάκη. Το ακόμα πιο παράξενο ήταν πως σ' αυτούς τους 156 δεν ήταν το Λάος μέσα. Μα δεν είχε πει ο "αρχηγός" (καλύτερά από "πρόεδρος") πως ψήφισε το μνημόνιο του Μάη γιατί ήταν "μονόδρομος και μόνη λύση"; Τώρα που οι εκλεκτοί της Συναίνεσης έκαναν το μνημόνιο, προϋπολογισμό του κράτους, ο αρχηγός το καταψήφισε. Έπαψε να είναι "η ενδεδειγμένη λύση και μονόδρομος";

-Μάμυ, πάντα με μπερδεύει αυτός ο Καρατζαφέρης. Θυμάσαι που με έβριζε όταν ήμουν υπουργός του μπαμπά, αλλά και μετά όταν ήμουν υπουργός και του κοντού με τις ελιές; Το Μάιο ήταν μαζί μου στο μνημόνιο και τώρα μου καταψήφισε τον προϋπολογισμό μου.

-Μάι πουρ μπόι. Νταντά τον κακό χοντρό τον παλιο μπόντιμπίλντερ. Χι ιζ τζέλους οφ μάι μπόι.

-Ωωω μάμυ, σουίτ μάμυ. Σνιφ.

Σηκώθηκε, σκούπισε τη μύτη του, έβαλε το μαύρο κολάν της δράσης και άρχισε το ζέσταμα...

Στο υπουργείο "Εσωτερικών με απόλα και Egon Zehnder, ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και ημέηλ στο η-γκαβ" ο υπουργός έβαζε την πανοπλία του για να συγκρουστεί σε «Σύγκρουση μέχρις εσχάτων», για να μην «υποταγεί στο χρεοκοπημένο μεταπολεμικό μοντέλο ανάπτυξης, στο χρεοκοπημένο μεταπολιτευτικό κράτος».

-"Σάντσο", φώναξε στον βοηθό του. "Πάρε τηλέφωνο τον Egon και πες του να μου στείλει φρέσκιες αξιολογήσεις γιατί με τις παλιές δεν μπορώ να βγω στον πόλεμο κατά του παλαιοκομματικού κράτους " Αλήθεια, θύμισε μου να πω στον Egon να κρατήσει ένα βιογραφικό του Πάγκαλου γιατί που ξέρεις; Τόσες χώρες που θέλουν να σωθούν, θα ζητάνε έναν στιβαρό αντιπρόεδρο. Ερχονται και δύσκολοι καιροί για αντιπρόεδρους....

-Δε με λένε Σάντσο αφεντικό, Ντόλιο με λένε.

-Καλά εγώ θα σε λέω Σάντσο. Πάντως η πρόκληση (το δίλημμα) που έθεσα έπιασε. 156 βουλευτές ακολούθησαν στον πόλεμο κατά του "χρεοκοπημένου μεταπολιτευτικού μοντέλου". Ας κάνανε κι αλλιώς αν θέλανε. Δημοκρατία άλλωστε έχουμε... (και λύθηκε σε πνιχτά γελάκια).

Ενώ ο ιππότης της αποκάλυψης Ραγκούσης, έβγαινε θριαμβευτής στο Σύνταγμα για να καμαρώσει την πρώτη μέρα ισχύος του προϋπολογισμού της "νέας Ελλάδας", ένας σφυριχτός ήχος ακούστηκε δίπλα του και συνοδεύτηκε με ένα απότομο "κρατς". Μία μυρωδιά απαίσια γέμισε τα ρουθούνια του υπουργού ημέηλ και Egon Zehnder.

-Αβγό! Και μάλιστα κλούβιο. Αίσχος. Γι' αυτό αυτή η χώρα δεν θα πάει ποτέ μπροστά....
..............................................................................................................................
Η κίνηση στην Καλλιρρόης ήταν αφόρητη. Αυτοκίνητα από παντού. Φορτηγά να καβαλάνε τις ράγες του τραμ. Το τραμ να είναι σταματημένο.

Στο νούμερο 52 της πηγμένης στην κίνηση λεωφόρου έμπαινε ένας μετρίου αναστήματος μέτριος έως γλυκύς βραστός με κοστούμι σινιέ πλην όμως λεκιασμένο από απροσδιόριστο ζελατινώδες πράσινο υλικό.

-Πρόεδερεεεε Πρόεδρεεε Είσαι πάνω; ακούστηκε η τσιριχτή φωνή του μετρίως μέτριου λεκιασμένου κοστουμιού που έμπαινε με ταχύτητα αγύμναστης κατσαρίδας στο κτίριο.

-Εδώ είμαι Άδωνη. Έλα και μη φωνάζεις γιατί πάλι θα μας παραπονεθούν από την δίπλα πολυκατοικία πως τσακώνομαι με τη γυναίκα μου και κάνουμε θόρυβο. Λες και δεν έφτανε ο θόρυβος από το δρόμο.

-Πρόεδρε, (αααααααχχχχχχ) λαχάνιασα να τρέχω. Τι έγινε και με έφτυναν στο δρόμο; Αφού καταψηφίσαμε τον προϋπολογισμό "που δεν οδηγεί πουθενά" και δεν "μεταθέτει το χρέος μία δεκαετία"

-Ναι αλλά ψηφίσαμε το μνημόνιο Άδωνη

-Μα το μνημόνι είναι μονόδρομος. Άσε που μόνο αληθινοί Δεξιοί στηρίζουν το μνημόνιο. Ο Γιωργάκης ας πούμε. Ενώ ο άλλος ο Πολιτικάνοιξης, το καταψήφισε ο παλιοκομμουνιστοσυμμορίτης. Ο εθνομπολσεβίκος.

-Κάτσε Άδωνη. Κι εμείς καταψηφίσαμε τον προϋπολογισμό του Δεξιού Γιωργάκη

-Ναι αλλά ψηφίσαμε το μνημόνιο

-Αλλά ο προϋπολογισμός ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ. Άρα;

-Δηλαδή πρόεδρε σήμερα καταψηφίσαμε το μνημόνιο; Δηλάδή ΔΕΝ ΕΜΑΣΤΕ ΔΕΞΙΟΙ;

-Φοβάμαι πως όχι, Άδωνη

-Αρχηγέ τρομάζω. Τι θα πω στο σπίτι; Τι θα πω στα παιδιά; Τι θα πω στο νέος φόρουμ; Τι θα πω στον Λεωνίδα;

-Πως κάνεις έτσι ρε Άδωνη; Αύριο θα πούμε πως είμαστε και πάλι Δεξιοί. Δηλάδή ποιος θα το αμφισβητήσει;

-Με μπέρδεψες πρόεδρε αλλά για να το λες εσύ, έτσι θα 'ναι.

-Έτσι είναι Άδωνι. Έτσι. και του χάιδεψε στοργικά το κεφάλι χαλώντας του την ήδη ιδρωμένη και κακοζελεδιασμένη χωρίστρα του.
........................................................................................................................
Στα γραφεία της πάλαι ποτέ Πολιτικής Άνοιξης, ο Πολιτικός Χειμώνας είχε στήσει αντίσκηνο. Ο πρόεδρος έκοβε βιαστικές βόλτες στο γραφείο του για να ζεσταθεί αφού το βυτίο με το πετρέλαιο δεν είχε έρθει ακόμα και το καλοριφέρ ήταν σβηστό.

-Σταϊκούρα. Ρε Σταϊκούρα. Τι θα γίνει με τον πετρελαιά. 2 μήνες τον περιμένουμε και ακόμα να φανεί.

-Πγόεδγε την πεγασμένη εβδομάδα βγήκα κάτι λεφτά για το πετγέλαιο αλλά μου μήνυσε ο πετγελαιάς πως δεν έγχεται γιατί δεν πιστεύει πως βγήκαμε λεφτά. Μάλιστα με ειγωνεύτηκε γωτώντας αν είναι από τα λεφτά που θα καλύψουν το έλλειμμα σε 18 μήνες.

-Τον μπαγάσα τον πετρελαιά. Πάρε άλλον.

-Πήγα πγόεδγε αλλά ούτε ο άλλος έγχεται γιατί είπε στην πολυκατοικία μας μπογεί να πετύχει καναν Άδωνι από το δώμα, και δεν αντέχει τις φωνές του.

-Τον μπαγάσα τον Άδωνι. Δεν πειράζει, τι σόι Άνοιξη είμαστε. Άστο. Κρυώνουν μωρέ τα παλλικάρια; Για λέγε τώρα, πόσοι καταψηφίσαμε τον προϋπολογισμό του Γιωργάκη χθες;

-142 πγόεδγε

-Κάτσε ρε Σταϊκούρα. Δε μου βγαίνουν τα νούμερα. Λείπουν δύο. Ποιοι έλειψαν, λέγε.

-Α εννοείς Χατζιδάκη - Ιατγίδου. Ε, εντάξει στείλανε κάτι γάμματα αλλά δεν έγιναν δεκτά.

-Τι γράμματα; Γιατί δεν ήρθαν εδώ;

-Μμμμ. Έπγεπε να πεγάσουν από το κέντγο με τα πόδια ίσως και ξέγεις τι έγινε την τελευταία φογά. Άστο καλύτεγα. Δεν ξέγεις τι σε πεγιμένει στη γωνία
.
-Καλά. Μάλλον καλά έκαναν.

Και ενώ συνέβαιναν όλα αυτά, ο Πάγκαλος "δικαιωνόταν" .


ΥΓ: Είπαμε να φτιάξουμε "εορταστική" ατμόσφαιρα στο JR και χρησιμοποιήσαμε τη φαντασία μας (ότι απέμεινε από αυτήν σε τέτοιους καιρούς). Όμως φευ. Ανακαλύψαμε πως η ιδέα μας είχε ήδη ξεπεραστεί εν τη γεννέση της. Ήρθε η δήλωση Πάγκαλου στον ΣΚΑΙ να μας κάνει να νοιώσουμε πως η φαντασία μας είχε στερεψει, πως είχε μεταναστεύσει, πως είχε πεθάνει.
Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες του JR να ερμηνεύσουν τη δήλωση Πάγκαλου, έστω και σε "Χοντρές γραμμές".

Ζητάμε απελπισμένα μία εξήγηση, μία παρηγοριά πως ότι διαβάσαμε δεν ξεπερνά τη δική μας -αρρωστημένη;- φαντασία.

ΥΓ 2: Μέρι Κρίστμας (όπως θα έλεγε και το παιδί της Αλλαγής και πρωθυπουργός αυτής της χώρας)

ΥΓ 3: Καλή όρεξη (όπως θα έλεγε και ο αυτοδικαιωμένος αντιπρόεδρος)

U P D A T E :
Όπως είχε επισημανθεί στη "γωνιά του ΑΝΤΙ" το προικώον σκεύος του Πάγκαλου έσκασε ενώ αυτός υπερίπτατο της πλατείας Συντάγματος, με αποτέλεσμα βοθρολύματα να κατακλύσουν το κέντρο της Αθήνας.

Δηλώσεις για την παρεμπόδιση των Αθηναίων να κατέβουν στο κέντρο για ψώνια και οδηγούνται τα καταστήματα σε λουκέτο, έκανε ο κος Μίχαλος, ο κος Χρυσοχοϊδης και ο Γιωργάκης. Τόνισαν πως πρόκειται για την χαριστική βολή στην αγορά. Μαζί τους το τόνισε δια του διαύλου το ΣΚΑΙ ο κος Μπάνμπης Παπαδημητρίου

__________________________________________________________

Κοινοποιήστε το στο..
 
Υποσέλιδο
Κορυφή