29 Δεκ 2011

Το μη χείρον, χειρότερον

29 Δεκ 2011 , 7:07 π.μ.
Μέσα στο εορταστικό πνεύμα των Χριστουγέννων του μνημονίου, τα ήθη ακολουθούν την πορεία της ίδιας της κοινωνίας και ωμά αποκαλύπτεται το πολεμικό παιχνίδι των συμφερόντων, δίχως να νοιάζεται κανένας, ούτε πια για τα προσχήματα

Το τελευταίο περίττωμα που εμφανίστηκε στο σώμα της χολερικής μας χώρας, είχε τη διατύπωση ερώτησης. Μίας "ρητορικής" ερώτησης:

Είναι άραγε ο μόνος χειρότερος από τον Κουρή, ο Αλαφούζος ή μήπως ο μόνος χειρότερος απο τον Αλαφούζο, είναι ο Κουρής;


Τη λαβή την έδωσαν μόνοι τους οι δύο ηθοπλάστες της
Ελλάδας του χτες και του σήμερα.

Ο δήθεν υπερασπιστής των λαϊκών αιτημάτων και των θιγμένων από τη βαρβαρότητα της εξουσίας Κουρής, δεν έχει τον παραμικρό ενδοιασμό να ασκήσει τη δική του εξουσία για να θίξει εργαζόμενους που με τη δική του ανοχή- αδιαφορία-πρωτοβουλία, παραμένουν εδώ και καιρό απλήρωτοι για εργασία που του έχουν παράσχει, στο ALTER.

Έτσι λοιπόν οι εργαζόμενοι στον ξύλινο πηχυαίο τίτλο της "ναυαρχίδας" Αυριανής, "Τσέπωσαν" δηλαδή δεν πληρώθηκαν τους μισθούς τους των ετών που πέρασαν αλλά τους καταχράστηκαν. Ο ίδιος ο Κουρής είναι το θύμα.




**************************************************************************

Ο "δυτικοευρωπαίος και γι' αυτό πολιτισμένος" δηλαδή ο απεχθής διοικητής της γαλέρας του
ΣΚΑΙ που σαν καλό πλυντήριο, κάνει το μαύρο - άσπρο και τον ιδιοκτήτη του να μοιάζει με άνθρωπο, απλώνει στα μούτρα των εργαζομένων ατομικές και επιχειρησιακές συμβάσεις με τις σχετικές μειώσεις μισθών. Πέρα όμως από τον κολασμό των "πάντα ενόχων" εργαζόμενων (μήπως γιατί πληρώνονται;) γονατίζει πάνω από τη σκάφη του για να πλύνει τον Εφραίμ και τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου.

Έτσι γυρίζει (με το αζημίωτο όπως δείχνει και ο Κ. Βαξεβάνης στο κουτί του, το αριστούργημα προπαγανδιστικής "δημοσιογραφίας" ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ και με θράσος χιλίων πιθήκων, προσθέτει και σαν υπότιτλο, το ..."όλη η ιστορία"

Βέβαια προηγήθηκε σοβαρή δημοσιογραφική έρευνα


και επειδή ένα δελτίο ειδήσεων, όσο και αν ειδικεύεται στην προπαγάνδα των συμφερόντων τραπεζιτών, εφοπλιστών, κεφαλαίου και προπαντώς των ...δανειστών, χρειάζεται και ένας τόνος δημοσιογραφικού κύρους με άρωμα ΗΠΑ.

Έτσι η προσωποποίηση της δημοσιογραφικής σοβαρότητας ανάλαβε να κάνει την πρόπλυση, πριν -με το σχετικό "ντοκουμέντο"- την κύρια πλύση

************************************************************************
Δεν είναι να απορεί κανείς που τα ΜΜΕ στην Ελλάδα περνάνε τόσο μεγάλη κρίση. Σαν πρόθυμες μαριονέτες και εκτελεστικά όργανα συγκεκριμένων συμφερόντων και ειδικού σκοπού, έχουν χάσει εδώ και χρόνια το μοναδικό στοιχείο που θα εξασφάλιζε την επιβίωση τους, και στους δυσκολότερους καιρούς. Αυτό είναι η εμπιστοσύνη του κοινού. Η αξιοπιστία του μέσου και η σοβαρότητα με την οποία στέκεται απέναντι στα γεγονότα (τα οποία με κανένα τρόπο δεν πρέπει να δημιουργεί το ίδιο το μέσο)

Είναι άξιοι της μοίρας τους και ο Κουρής και ο Αλαφούζος, πολύ φοβάμαι όμως πως για ακόμα μία φορά θα κλέψουν και τις ζωές και τις μοίρες εκείνων που κάποτε τους εμπιστεύτηκαν και δούλεψαν γι' αυτούς. Τις μοίρες και τις ζωές εκείνων που σήμερα είτε τους διατηρούν απλήρωτους ή τους δείχνουν την αχαριστία τους, απειλώντας τους με μειωμένες αποδοχές στο όνομα απάνθρωπων "επιχειρησιακών ή ατομικών" συμβάσεων.

Δεν υπάρχει τελικά αμφιβολία. Είτε Κουρής είτε Αλαφούζος, όλα τα γουρούνια έχουν την ίδια μούρη. Και αυτό πιάνει τελικά και όλα τα άλλα ΜΜΕ, δυστυχώς.
___________________________________________
ΥΓ: Ο Άδωνις (ο υφυπουργός ανάπτυξης με αρμοδιότητα τη ναυτιλία ντε) έχει ερευνήσει το θέμα Βατοπεδίου και ξέρει ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο. Τα περί σκανδάλου είναι αποκυήματα της φαντασίας θολοκουλτουριαραίων και εκείνων των περίεργων από τον ALPHA (τότε)

Και ο βουλευτής τηλεβιβλιοπώλης (ομότεχνος του Άδ-όνειδος) Βελόπουλος το ερεύνησε και βρήκε πως η υπόθεση είναι στημένη (1,2). Ο πρόεδρος τους Καρατζαφύρερ τσατίστηκε και μίλησε για τα Χριστουγεννα της φυλακής (αδιάφορα αν οι Αγιορείτες τα γιορτάζουν κάπου στις 7 Ιανουαρίου)

Κοινοποιήστε το στο..
 
Υποσέλιδο
Κορυφή