19 Μαΐ 2013

Η συμμορία της Αχαρνών και οι στενές σχέσεις της με τη Χρυσή Αυγή

19 Μαΐ 2013 , 2:19 μ.μ.

Οι δύο συλληφθέντες των ρατσιστικών ταγμάτων εφόδου είναι 
οι "αθώοι κάτοικοι" που είχαν ξυλοφορτωθεί κατά την αντιφασιστική 
μοτοπορεία στις 30/9/2012.


Την εβδομάδα που μας πέρασε πραγματοποιήθηκε μια ακόμα ρατσιστική επίθεση στην πολύπαθη περιοχή της Αχαρνών. Όπως μάθαμε, για την επίθεση συνελήφθησαν δυο ακροδεξιοί οι οποίοι κατηγορούνται ότι τα ξημερώματα της Τρίτης 14 Μαΐου 2013 πυρπόλησαν μαζί με συνεργούς τους το μπαρ αλλοδαπού στην οδό Λεμεσού 14, σπάζοντας τη τζαμαρία του και περιλούζοντάς το με εύφλεκτο υλικό.


Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., στις 8.30 μ.μ. της προηγούμενης μέρας, η ίδια ακροδεξιά συμμορία είχε πάει στο κατάστημα του υπηκόου Καμερούν εκτοξεύοντας εναντίον του ύβρεις και απειλές του τύπου "Μαύρε σκύλε να πας στη χώρα σου".

Κατά τις ίδιες, πάλι, αστυνομικές πηγές, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος υπέδειξε στην αστυνομία τον έναν από τους δράστες της επίθεσης, κάτι που επιβεβαιώθηκε από τα δακτυλικά αποτυπώματά του που βρέθηκαν στο σημείο της επίθεσης. Στις έρευνες που ακολούθησαν στα σπίτια των δύο συλληφθέντων βρέθηκαν σύμβολα και συνθήματα της Χρυσής Αυγής γραμμένα στη ντουλάπα του υπνοδωματίου του ενός.



Τέτοιου είδους ρατσιστικές επιθέσεις και προπηλακισμοί έχουν πραγματοποιηθεί εκατοντάδες κατά τους τελευταίους μήνες. Η ολοφάνερη εμπλοκή της Χρυσής Αυγής σε αυτές έχει αποδειχτεί τόσες πολλές φορές (παρά την κάλυψή της τις περισσότερες φορές εκ μέρους της αστυνομίας) σε βαθμό που τα πανομοιότυπα "δελτία τύπου" που κάνουν συνέχεια λόγο για "εκστρατεία λασπολόγησης του εθνικιστικού κινήματος" έχουν κουράσει ακόμα και το ναζιστικό μόρφωμα.

Όμως εδώ υπάρχει ένα ποιοτικό χαρακτηριστικό, που καθιστά ιδιαίτερη τη ρατσιστική επίθεση της 14/5/2013: οι 34χρονοι συλληφθέντες Ν.Π. και Γ.Π., είναι οι ίδιοι που στις 30 Σεπτεμβρίου του '12 είχαν τραυματιστεί από αντιεξουσιαστές κατά τη διάρκεια της αντιφασιστικής μοτοπορείας.

Κάποια "αντικειμενικά" σάιτ είδαν εκείνο το βράδυ συμπλοκή "κατοίκων" με αλλοδαπούς και αντιεξουσιαστές.




Προσπερνάμε το παγιωμένο κλισέ, σύμφωνα με το οποίο τον χαρακτηρισμό των κάτοικων μιας περιοχής τον δικαιούνται μόνο τα φασιστοειδή, αλλά όχι όσοι έχουν διαφορετική εθνοτική καταγωγή ή διαφορετικές ιδεολογικές αντιλήψεις, και πάμε να δούμε πόσο αθώοι "κάτοικοι της περιοχής" ήταν οι τραυματίες εκείνης της βραδιάς.



Ο ένας από τους δύο "κατοίκους" που δέχτηκε τις φάπες των αντιφασιστών (πάνω)
και ο σχολιασμός της φωτογραφίας που ο ίδιος ανέβασε στο facebook, από άλλους "κατοίκους" (κάτω).




Ο εν λόγω "κάτοικος" αποκαλύφθηκε ότι εκτός από κατ' επάγγελμα τραγουδιστής ήταν και οργανωμένος στη Χρυσή Αυγή, με κύρια ενασχόλησή του τον έλεγχο της περιοχής γύρω από την πλατεία Αμερικής. Μάλιστα φέρεται να ανήκει στην τ.ο. της Νίκαιας, όπου μαζί με άλλους γενίτσαρους της συμμορίας του οργάνωσε τη ναζιστική επιδρομή στα γραφεία της τανζανικής κοινότητας στις 26/9/2012.


Και μια οικογενειακή φωτογραφία του εν λόγω "κατοίκου", παρέα με άλλους 
συναγωνιστές του, σίγουρα "κατοίκους της περιοχής" κι αυτούς.


Αυτά τα επεισόδια ήταν που προκάλεσαν τότε την απάντηση του αντιφασιστικού κινήματος με τη μαζική μοτοπορεία της 30ής Σεπτεμβρίου.


Για τις φάπες στους ακροδεξιούς, που πιάστηκαν στα πράσα να σπάνε και να ληστεύουν ένα φιλιπινέζικο μπακάλικο, ακολούθησε άγριο πέσιμο στη μοτοπορεία από τις δυνάμεις της ομάδας ΔΙΑΣ, που κατέληξε στη σύλληψη 15 αντιφασιστών και αντιφασιστριών και στην κράτησή τους επί δύο μέρες στον 8ο όροφο της ΓΑΔΑ. Τα όσα ακολούθησαν εκεί είναι γνωστά, αφού κατά τη διάρκεια της κράτησής τους οι αντιφασίστες καταγγέλλουν -και οι ιατροδικαστικές έρευνες επιβεβαιώνουν- ότι πραγματοποιήθηκαν σε βάρος τους σαδιστικά ψυχοσωματικά βασανιστήρια με έκδηλο τον εκδικητικό τους χαρακτήρα. Για αυτά ακριβώς τα βασανιστήρια από τους ένστολους ομοϊδεάτες των χρυσαβγιτών εγέρθηκε τεράστιο πολιτικό ζήτημα το οποίο πέρασε τα σύνορα και προκάλεσε τη διεθνή κατακραυγή της χώρας.

Και όλα αυτά για τα μάτια δυο οργανωμένων μελών των ταγμάτων εφόδου, τα οποία στον ελεύθερό τους χρόνο δεν έχουν άλλη δουλειά να κάνουν από το να τραμπουκίζουν, να απειλούν, να πυρπολούν μαγαζιά και άλλα τέτοια θεάρεστα που προφανώς εντάσσονται κι αυτά στην "κοινωνική δράση" του μορφώματος, παράλληλα με τις φασιστικές ελεημοσύνες της διανομής ζαρζαβατικών.

Τα μπουμπούκια της περιοχής πέριξ της Αχαρνών αφέθηκαν τελικώς ελεύθερα μετά τον ορισμό τακτικής δικασίμου, με τον εισαγγελέα να τους ασκεί δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος, παρότι σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για αδικήματα όπως εμπρησμός από πρόθεση και φθορά ξένης περιουσίας.


Κακώς υπέστησαν τόση ταλαιπωρία τα παιδιά. Αντί να τους αναγνωριστεί ότι το μόνο που έκαναν είναι να εργάζονται για την "ανακατάληψη των πόλεών μας από τους λαθρομετανάστες", κάτι που διακήρυξε, άλλωστε, προεκλογικά, ο ίδιος ο πρωθυπουργός μας. 
Κοινοποιήστε το στο..
 
Υποσέλιδο
Κορυφή