29 Ιουν 2015

Ήρθε η σειρά του λαού να διαλέξει.

29 Ιουν 2015 , 8:20 π.μ.
Οι παρακαταθήκες για το μέλλον συνδέονται με τις επιλογές μας

Αναζητώντας εναγωνίως δικαιολογίες για να αμφισβητήσουν το success story της Ισλανδίας, οι οπαδοί των μνημονίων προωθούν την άποψη ότι «στην Ισλανδία οι τράπεζες συμπαρέσυραν τον υγιή δημόσιο τομέα ενώ στην Ελλάδα ο δημόσιος τομέας συμπαρέσυρε τις υγιείς τράπεζες..


Οπως απέδειξε όμως στο προκαταρκτικό της πόρισμα η Επιτροπή Αλήθειας Δημόσιου Χρέους, τίποτα δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την πραγματικότητα. Στην Ελλάδα, όπως και σε ολόκληρο τον κόσμο, οι κυβερνήσεις της λιτότητας μετέτρεψαν μια κρίση του ιδιωτικού τομέα σε δημοσιονομική, παρεμβαίνοντας για τη διάσωση τραπεζών που με βάση και τους πιο σκληρούς κανόνες της καπιταλιστικής οικονομίας θα έπρεπε να έχουν αφεθεί να καταρρεύσουν και να εθνικοποιηθούν αυτομάτως από το κράτος.Είναι πιο μονότονο και από το τικ τακ του ρολογιού, είναι πιο απεχθές και από τις στρεψοδικίες των φανατικών όπου γης, που οδηγούν σε πολέμους, καταστροφές και εγκλήματα την ανθρωπότητα. Ο τρόπος επιβολής της «μίας και μοναδικής οδού» εκείνης της λιτότητας, της φτωχοποίησης πλατιών κοινωνικών μαζών την ίδια ώρα που οι λίγοι και εκλεκτοί, θησαυρίζουν σε απίστευτο βαθμό. Την ίδια ώρα που η συγκέντρωση του πλούτου ξεπερνά και το πιο τρελό όνειρο του σκληρότερου τραπεζίτη.

Επαναλαμβάνουν από τα μέσα τους, τη διαφορετικότητα των περιπτώσεων της Ισλανδίας και της Ελλάδας. Δεν θα επαναλάβουμε τα όσα (με δημοσιογραφικό και κρυστάλλινο τρόπο αναφέρει ο Α. Χατζηστεφάνου  αναφέρει στο πιο πάνω άρθρο του. Είναι περιττό αφού έχουν αποτυπωθεί  θαυμάσια, ήδη. Θα σταθούμε όμως στη διαφορά των λαών, γιατί εκεί καλούμαστε να αποδείξουμε πως είμαστε, οι Έλληνες, το ίδιο αξιοπρεπείς και με βαθιά δημοκρατική παράδοση, όπως οι Ισλανδοί.

Ο παρονομαστής  βλέπετε, είναι ο ίδιος. Αντικείμενο και φορέας της βίας και οικονομικής τρομοκρατίας είναι πάντα οι λαοί/ Και εδώ δεν υπάρχουν διαφορές. Ο λαός που μπαίνει από μόνος του στη θέση του θύματος της οικονομικής σφαγής, είναι ένας λαός αγαπητός στο τραπεζικό σύστημα και τους υπηρέτες του, ιθύνοντες (δίχως νου και γνώση) των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ταυτόχρονα υπάλληλοι του πιο φρικαλέου μορφώματος του 20ου αιώνα, του κυρίαρχου σήμερα, χρηματοπιστωτικού  συστήματος. Του συστήματος που είναι υπεύθυνο και για τους πολέμους πάνω στη γη, την καταστροφή του πλανήτη, την υπερεκμετάλλευση φυσικών και ανθρώπινων πόρων και τέλος, του συστήματος που οδηγεί στην παγκόσμια καταστροφή (όπως το έχει ξανακάνει στο παρελθόν). 

Ο λαός λοιπόν που προθυμοποιείται να σφαγεί, είναι αγαπητός στο σύστημα που τον ταϊζει, όπως ταϊζει ένας βοσκός τα αρνιά του ή τα γελάδια του, για μα τα αρμέξει και να τα σφάξει.

Στο δημοψήφισμα που έρχεται, ο καθένας διαβάζει την ερώτηση στην οποία καλείται να απαντήσει αλλά ψυχολογικά της δίνει και τις δικές του προεκτάσεις. Από τις προεκτάσεις αυτές μπορεί να καταλάβει κανείς και άλλα, περισσότερα πράγματα. Στο διακύβευμα όμως, πλην του περιεχομένου του ερωτήματος, είναι  και κάτι άλλο. Ορατό μεν στο φως της λογικής, αόρατο δε για τους ενδεείς. 

Είναι το διακύβευμα της ζωής, της ηθικής, κοινωνικής, εθνικής  και οικονομικής επιβίωσης σε αντιπαράθεση με τον ηθικό, κοινωνικό, εθνικό και οικονομικό θάνατο. Των ανθρώπων και της χώρας.

Η επιλογή μας δεν πρέπει να είναι προϊόν του φόβου που το ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ κατασκευάζει και διασπείρει με τις κλειστές τράπεζες ΤΟΥΣ που ενώ μάζεψαν τον πλούτο της ελληνικής οικογένειας, τώρα αρνούνται να της τον αποδώσουν. Αυτό και μόνο θα μπορούσε να προκαλέσει οργή εχεφρόνων ανθρώπων προς τα απεχθή αυτά ιδρύματα. (Αλλά αν ήμαστε εχέφρονες, δεν θα είχαμε φτάσει εδώ),

Είμαστε στο μη περαιτέρω. Αν τους δώσουμε το δικαίωμα, μας επιφυλάσσουν και άλλα και μάλιστα απείρως τρομακτικότερα από ένα «κλειστό» τραπεζικό υποκατάστημα, ένα άδειο ΑΤΜ. Να είμαστε όλοι σίγουροι γι' αυτό και το που μπορεί να φτάσει η βαρβαρότητα τους.
.
Οι Ισλανδοί, το σκέφτηκαν αυτό και επέλεξαν με αξιοπρέπεια και σοβαρότητα αλλά  προπαντώς με καθαρή δημοκρατική συνείδηση που προέρχεται από τη μακρά δημοκρατική τους παράδοση.

Και σώθηκαν και αυτοί και οι επόμενες γενιές τους. Τώρα καλούμαστε και εμείς να τους το δηλώσουμε. Με ένα ΟΧΙ που μπορεί ο καθένας να βλέπει πίσω του 

το ΟΧΙ στην δικτατορία των τραπεζών και των χρηματιστηρίων, 
το ΟΧΙ στην δικτατορία της ΕΚΤ, της ΕΕ και του ΔΝΤ
το ΟΧΙ στην εξαθλίωση
το ΟΧΙ στους δημίους του λαού και της χώρας που κυβέρνησαν τα προηγούμενα χρόνια, σαν πιστοί υπηρέτες του συστήματος των Βρυξελλών και της Φρανκφούρτης
το ΟΧΙ στον εξανδραποδισμό ενός ολόκληρου λαού

Ας γίνουμε επιτέλους, αυτοί που θα δικαιώσουμε την αποδιδόμενη σε εμάς τιμή, της ιστορικής σύνδεσης της χώρας μας με την έννοια ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. 

Ας δείξουμε πως πέντε χρόνια τώρα, όλα τα μνημόνια, μας επιβλήθηκαν ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΑΣ.  Μη δικαιώσουμε τους δημίους γιατί θα επιστρέψουν με περισσή βαρβαρότητα. Με αποθέματα βαρβαρότητας που έχουν κρυμμένα ακόμα στο μακάβριο και απάνθρωπο σεντούκι τους.

Οι λαοί απαντούν. Οι Ισλανδοί απάντησαν. Είναι η σειρά μας. Ο φόβος των άδειων ΑΤΜ δεν είναι δικαιολογία. Ας τους αφήσουμε να μείνουν μόνοι τους, αυτοί και οι τράπεζες τους. 

Ας κρατήσουμε το ουσιώδες και αναντικατάστατο. Τη ζωή, την ανθρωπιά, τη δημοκρατία για να κρατήσουμε τελικά και τη χώρα. 
Γιατί ένα ναι στα σχέδια τους, τους δίνει το δικαίωμα να μας στερήσουν εκτός από τα παραπάνω, πολλά περισσότερα που δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι.

Διαβάστε επίσης:


Κοινοποιήστε το στο..
 
Υποσέλιδο
Κορυφή