26 Ιουν 2015

Ρεκόρ μπούρδας/second από τον Άρη Πορτοσάλτε;

26 Ιουν 2015 , 8:49 π.μ.
Χθες ο κ. Πορτοσάλτε, στον καθιερωμένο του «σχολιασμό της πολιτικής επικαιρότητας» στην εκπομπή του κ. Μπογδάνου, έκανε έναν πρόλογο όπου τα όσα είπε μας δημιούργησαν υποψίες για νέο προσωπικό του ρεκόρ μπούρδας ανά σεκόντ.


Δεν θα εξηγήσουμε φυσικά τα αυτονόητα. Δηλαδή για ποιό λόγο είναι μπούρδες τα όσα είπε (και δη ασύντακτες, ασύνδετες και χωρίς να παράγουν το παραμικρό νόημα). Αυτό το αντιλαμβάνεται ο καθένας που έχει το χάρισμα της συνδυαστικής σκέψης -το χάρισμα εκείνο, δηλαδή, που ξεχωρίζει τους ανθρώπους από τα υπόλοιπα όντα του ζωικού βασιλείου.
Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι στο όλο νοηματικό αλαλούμ έδενε απόλυτα και το παντελώς άσχετο τρομολαγνικό σουπεράκι «αγώνας δρόμου για να πληρωθούν οι συντάξεις».

Ακούγοντάς τον, λοιπόν, και απορώντας για την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα των όποιων σεμιναρίων μπορεί να είχε επισκεφθεί κατά τη διάρκεια της έως τώρα δημοσιογραφικής του καριέρας, σπεύσαμε να το σχολιάσουμε στο twitter γιατί, όσο να 'ναι, όλα τα ρεκόρ πρέπει να επισημαίνονται και να αναδεικνύονται:


Μετά από λίγο, και προς μεγάλη μας έκπληξη, διαπιστώσαμε πως ο κ. Πορτοσάλτε, προφανώς παρεξηγημένος, μας μπλόκαρε:



Η λύση στις παρεξηγήσεις ασφαλώς δεν είναι το γρήγορο και εύκολο μπλοκ, αλλά ο διάλογος και η συνεννόηση. Γιατί το σίγουρο είναι πως δεν ήταν στις προθέσεις μας να τον αδικήσουμε παρουσιάζοντας μια άλλη πραγματικότητα. Αν ο κ. Πορτοσάλτε κατέχει κάποιο μεγαλύτερο προσωπικό ρεκόρ από το χθεσινό που του καταλογίσαμε, θα μπορούσε κάλλιστα να μας το είχε πει ευγενικά κι εμείς ευχαρίστως θα το διορθώναμε και η παρεξήγηση θα λυνόταν χωρίς μπλοκ και κατσουφιάσματα.
Μπορεί, πάντως, ακόμα να το κάνει, εμείς κακίες δεν κρατάμε.

Κοινοποιήστε το στο..
 
Υποσέλιδο
Κορυφή