10 Αυγ 2010

Καρατζαφέρης και φωτογραφίες Λιάνη: Ποταπά ήθη που τα σκέπασε η λήθη

10 Αυγ 2010 , 4:16 μ.μ.
Βρισκόμαστε στα τέλη του 1987, την εποχή που ο στρατευμένος στη ΝΔ Καρατζαφέρης εξέδιδε την βιντεοεφημερίδα "TV-PRESS", επιχειρώντας έτσι να σπάσει το μονοπώλιο της κρατικής τηλεόρασης.

Ήταν διάφορα ρεπορτάζ επικαιρότητας του Καρατζαφέρη, με τη δική του ..αντικειμενική ματιά, γραμμένα σε βιντεοκασέτες, οι οποίες διανέμονταν κάθε δεκαπενθήμερο σε επιλεγμένο οπαδικό κοινό της Νέας Δημοκρατίας.

Το Νοέμβριο του 1987 βγαίνουν στην επιφάνεια κάτι γυμνές φωτογραφίες της Δήμητρας Λιάνη, της τότε καινούριας συντρόφου του πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου.

Ακολουθεί ..αντιπολιτευτική δημοσιογραφία που μόνον η "ελληνική ανδρεία" και το "χριστιανικό ήθος" ενός Καρατζαφέρη θα μπορούσε να πραγματοποιήσει..



Ένα από τα πολλά ψέματα του Καρατζαφέρη, είναι τα όσα αφορούν το γερμανικό περιοδικό "QUICK". Αυτό το "από τα πιο έγκυρα της Ευρώπης" περιοδικό με τα "5,5 εκατομμύρια" αντίτυπα, που προμήνυε μάλιστα και κόμμα της Μάργκαρετ Παπανδρέου, δεν ήταν παρά μια συνηθισμένη κιτρινορόζ σαχλαμαροφυλλάδα τύπου "ESPRESSO" ή "CIAO", ή αλλιώς, αν θέλετε, τύπου "troktiko" ή "zougla" εν είδει περιοδικού.
Το ρεκόρ του "QUICK" ήταν 1,7 εκατομμύρια αντίτυπα, λίγο μετά τη δεκαετία του '60. Στις αρχές της δεκαετίας του ΄90, τότε δηλαδή που ο Καρατζαφέρης το θέλει να ξεπερνάει τα 5,5 εκατομμύρια, έπεσε στα 700.000 αντίτυπα και έκλεισε.
Πηγή: http://de.wikipedia.org/wiki/Quick_%28Zeitschrift%29

Η δημόσια επίδειξη γυμνών φωτογραφιών αναλύεται βάσει της σκοπιμότητας της πράξεως αυτής, αλλά και βάσει του ρόλου που παίζει αυτός που τις επιδεικνύει.

Αν ο ρόλος του Καρατζαφέρη ήταν π.χ. απλά δημοσιογραφικός, τότε η επίδειξη θα σκόπευε, αν μη τι άλλο, στην τέρψη και στην ευχαρίστηση του μηδενικού επιπέδου κατιναριού της Ελλάδος.
Εν ολίγοις, φτήνια για τους φτηνούς.

Ο ρόλος του Καρατζαφέρη, όμως, δεν ήταν απλά δημοσιογραφικός. Ήταν πρωτίστως πολιτικός και, στην προκειμένη περίπτωση, αντιπολιτευτικός, εκπροσωπώντας τη Νέα Δημοκρατία -μιας και διατελούσε άτυπο κομματικό της όργανο.
Η κίνησή του αυτή, δηλαδή να αντιπαρατεθεί στις πολιτικές της κυβέρνησης δείχνοντας δημοσίως παλιές γυμνές φωτογραφίες της συντρόφου του πρωθυπουργού, χαρακτηρίζεται λίαν επιεικώς ως πολιτική Αλητεία εις τον κύβο.
Κάθε σοβαρό κόμμα, που σέβεται τον εαυτό του και κυρίως τον λαό του, θα τον είχε πετάξει έξω με τις κλοτσιές. Όμως και κάθε σοβαρός λαός θα τον είχε καταδικάσει ισόβια στο πολιτικό περιθώριο.

Δεν θα σχολιάσουμε, την διαρκή κατά καιρούς αυτοκολακεία του για το πόσο σέβεται και τιμά τις γυναίκες και το πόσο "τζέντλεμαν" είναι.

Επίσης, πρέπει να επισημάνουμε ότι, για την εν λόγω ακροδεξιά, η "γύμνια" και οι "γκόμενες" είναι αμαρτίες μόνον κατ' επιλογήν. Ο Μπερλουσκόνι για παράδειγμα, με τις ροζ περιπέτειές του, είναι το πολιτικό πρότυπο του Άδωνη, όπως ο ίδιος ομολογεί, και για την εκλογή Σαρκοζί (σύζυγο της Κάρλας) το Λά.Ο.Σ. πανηγύριζε σύσσωμο. Όταν λοιπόν πρόκειται για ομοϊδεάτες (ή wannabe ομοϊδεάτες) η μικροαστική καθωσπρεπική ελληνορθοδόξη κριτική παύει να ισχύει και τον ρόλο της παίρνει ο θαυμασμός στη "μαγκιά" του εκάστοτε γυναικά ηγέτη.

Και όταν πρόκειται για επιλογές των ιδίων, εκεί ο λόγος είναι "η προσέλκυση και άλλου κόσμου στην πολιτική".




Η βρώμικη ιστορία του Καρατζαφέρη με τις φωτογραφίες της Λιάνη, δεν τελειώνει εδώ. Όπως θα δούμε παρακάτω, η βρωμιά ξεχειλίζει σε απελπιστικό βαθμό.


Δύο χρόνια αργότερα, το 1989, ο Καρατζαφέρης γράφει το βιβλίο "Η Λιάνη στηρίζει την αλλαγή". Εκεί δημοσιεύει μια σωρεία από γυμνές φωτογραφίες της Λιάνη και διηγείται τα "κατορθώματά" του και για τον ρόλο που έπαιξε ο ίδιος σε αυτή την ιστορία.

Μεταξύ άλλων γράφει:










Με λίγα λόγια, το απόσπασμα της "TV-PRESS", που είδαμε στην αρχή, ήταν ένα γεμάτο ψεύδη και γκαιμπελισμό στημένο θεατράκι που αποσκοπούσε στην ενίσχυση μιας βρώμικης δολοπλοκίας που εμπνεύστηκε ο ίδιος ο Καρατζαφέρης.

"Γίναμε ρεζίλι διεθνώς" και "ω ποίο ξεφτίλισμα", έλεγε, για κάτι που εντέλει προκάλεσε ο ίδιος, διοχετεύοντας τις φωτογραφίες στη Γερμανία -μιας και κανείς από τους φίλους του, και φυσικά ούτε ο ίδιος, τολμούσε να πρωτοδημοσιεύσει εδώ.

Η επιτομή όμως του προβοκατόρικου γκαιμπελισμού του Καρατζαφέρη, είναι όταν δίνει δίκιο στον τίτλο της εφημερίδας "Στόχος": "Η Λιάνη διοχέτευσε τις γυμνές φωτογραφίες στο εξωτερικό" (ανέκαθεν έγκυρος και αξιόπιστος αυτός ο Στόχος), λέγοντας προς ενίσχυση πως "ουδείς μέχρι σήμερα διέψευσε τα λεγόμενα του Στόχου και ουδείς υπέβαλε μήνυση". Για να συμπληρώσει ο συμπαρουσιαστής του: "εύκολο είναι Γιώργο;"

Του το είχε πει παλιά ο διευθυντής της νεοδημοκράτικης "Νέας Πορείας", Θανάσης Κανελλόπουλος: "Έχεις ένα βρώμικο μυαλό. Θα είσαι πολύ καλός στην προπαγάνδα"...


..επί κυβέρνησης Αδόλφου θα το είχες σίγουρο το Υπουργείο.
Κοινοποιήστε το στο..
 
Υποσέλιδο
Κορυφή