22 Οκτ 2007

Π. ΘΕΟΔΩΡΑΚΙΔΗΣ: «Δεν έχω θέση στο ΛΑ.Ο.Σ»

22 Οκτ 2007 , 9:17 π.μ.

O Π. ΘΕΟΔΩΡΑΚΙΔΗΣ σε συνέντευξή του στην Μαρίνα Μάνη ("Ε"), δηλώνει ότι αποχωρεί από το ΛΑΟΣ και εξηγεί τους λόγους.



Π. ΘΕΟΔΩΡΑΚΙΔΗΣ: «Δεν έχω θέση στο ΛΑΟΣ»


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στη ΜΑΡΙΝΑ ΜΑΝΗ


Συνεργάσθηκε με το ΛΑΟΣ ως υποψήφιος για τη νομαρχία Πειραιά και τέθηκε «επικεφαλής εκλογικού αγώνα» για την αναμέτρηση της 16ης Σεπτεμβρίου. Τον διέψευσαν, όπως λέει, η ιδεολογική ταυτότητα της νεοσύστατης κοινοβουλευτικής ομάδας και οι θετικές αναφορές του Γ. Καρατζαφέρη σε πρακτικές της χούντας και του Μεταξά. Ο απόστρατος αξιωματικός Π. Θεοδωρακίδης ανακοινώνει μέσω της «Κ.Ε.» την αποχώρησή του από το ΛΑΟΣ και εξηγεί το γιατί.


* Ταυτισθήκατε με την εικόνα του ΛΑΟΣ τον τελευταίο χρόνο. Γιατί, όμως, εξαφανισθήκατε μετεκλογικά;

- Πρόκειται για συνειδητή πολιτική αποχή από το συγκεκριμένο κόμμα όπως αυτό διαμορφώθηκε μετεκλογικά. Είναι πια αποτυπωμένη στην πλειοψηφία της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησής του η επικράτηση όσων έχουν τα ίδια πιστεύω και χαρακτηρίζονται από ιδεολογική ταύτιση. Καθόλου τυχαία, αφού και προεκλογικά συνεργάστηκαν με επιτυχία. Ξεκίνησα τη συνεργασία μου αρχικά στην αυτοδιοίκηση, όπου η πολυσυλλεκτικότητα υπερβαίνει τα κομματικά στεγανά. Τη συνέχισα, όπως έγινε και με άλλα στελέχη από διαφόρους πολιτικούς χώρους, στοχεύοντας στη μετεκλογική επικράτηση καθαρών δημοκρατικών και προοδευτικών φωνών οι οποίες θα καθιστούσαν το ΛΑΟΣ μια αξιόπιστη πολιτική δύναμη με αποφασιστικό ρόλο στα πολιτικά δρώμενα της χώρας προς όφελος των πολιτών. Η κατεύθυνση αυτή, ωστόσο, δεν ευοδώθηκε.



* Στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΛΑΟΣ κυριαρχούν ακραία δεξιοί βουλευτές, ενώ ο Γ. Καρατζαφέρης, μιλώντας στη Βουλή, αναφέρθηκε θετικά σε πρακτικές της χούντας και του Μεταξά. Γι' αυτήν την εικόνα συνεργασθήκατε;


- Οταν η κύρια ιδεολογική συνιστώσα του ΛΑΟΣ -και αυτή θα καταδειχθεί επαρκώς και στο μέλλον- είναι των βουλευτών με τη συγκεκριμένη ιδεολογία, τότε και ο πρόεδρός του θα επικαλείται αντίστοιχα παραδείγματα. Επειδή, όμως, είναι επίκαιρη η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου, υπενθυμίζω ότι ο λαός υπερέβη τη μεταξική συνταγή και αντιστάθηκε στο φασισμό. Κάθε άλλη, λοιπόν, ευκαιριακή και αποσπασματική υιοθέτηση αρχών και θέσεων, ακόμα και πράξεων όπως η υπερψήφιση του προτεινομένου από την Ν.Δ. προέδρου της Βουλής, δεν μπορεί να προσδώσει κανένα άλλο σταθερό και καθαρό ιδεολογικό στίγμα σε αυτό το κόμμα που βλέπουμε σήμερα.

Η μετεκλογική εικόνα του κόμματος αυτού δεν με εκφράζει σε καμία περίπτωση. Εγώ αγωνίζομαι για την επικράτηση ανθρωποκεντρικών αξιών που ενώνουν και όχι ακραίων και δογματικών αντιλήψεων που δηλητηριάζουν τις ανθρώπινες ψυχές και διαλύουν κάθε έννοια κοινωνικής συνείδησης. Αυτής που ο Μακρυγιάννης, κι όχι ο Μεταξάς, εμφατικά προέβαλε ως ανάγκη κατανόησης του «εμείς» αντί του «εγώ». Η εξάλειψη της οικονομικής και κοινωνικής παθογένειας του νεοφιλελευθερισμού δεν γίνεται με προσκόλληση σε ιδεοληψίες του παρελθόντος, μισαλλοδοξίες και ρατσιστικές πρακτικές. Απαντήσεις στα μεγάλα λαϊκά αιτήματα δεν είναι δυνατόν να δοθούν με δημαγωγικό λόγο κομμάτων προσωποπαγούς εξουσίας. Επιδίωξή μου είναι να συμβάλω στην ανάπτυξη μιας δίκαιης κοινωνίας με δίκαιους και ξεκάθαρους κανόνες, που πλαταίνουν τη δημοκρατία και την κοινωνική μέριμνα σε μια αξιοπρεπή πατρίδα. Για τέτοιους αγώνες και επιδιώξεις, θέση για μένα στο συγκεκριμένο μετεκλογικό ΛΑΟΣ δεν υπάρχει.



* Ως απόστρατος αξιωματικός πώς είδατε την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του ΛΑΟΣ από «σαραντάρη» βουλευτή που δεν πήγε στον στρατό;


- Αυτό που με ενοχλεί ως ενεργό πολίτη είναι ότι όσοι ψήφισαν το ΛΑΟΣ προεκλογικά δεν γνώριζαν ότι ο συγκεκριμένος υποψήφιος δεν είχε εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις. Η συγκάλυψη ενός τόσου σοβαρού γεγονότος, που θα έπρεπε να είναι γνωστό στην ηγεσία του κόμματος, ένεκα της μακροχρόνιας συνεργασίας με αυτό το άτομο, είναι αδικαιολόγητη. Οποιαδήποτε επίκληση δικαιολογιών δεν «περιποιεί τιμή» στον πολιτικό χώρο που επενδύει και πολιτικά στην ηθική και νομική υποχρέωση της στράτευσης. Εξάλλου η πολιτική ασκείται διά του παραδείγματος, προκειμένου να έχει και παιδευτικό χαρακτήρα.



* Θα παραμείνετε στο ΛΑΟΣ;


- Η επιστολή παραίτησής μου βρίσκεται από χθες στο γραφείο του προέδρου του κόμματος. Εξάλλου, φαίνεται ότι έχει χαθεί και το συναίσθημα, που μαζί με την ηθική είναι απαραίτητα στοιχεία για να υπάρχει συμπόρευση. Εξέλιπε, πλέον, κάθε λόγος, λοιπόν.



ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ - 21/10/2007







UPDATE (22/10/07, 22:00)



H αποχώρηση του Π. Θεοδωρακίδη και τα όλα όσα αποκάλυψε για το ΛΑ.Ο.Σ. ήταν ασφαλώς δύσπεπτα για τους οπαδούς.


Η αντίδραση της αγέλης ήταν βέβαια να χαρακτηρίσουν τον Θεοδωρακίδη τυχοδιώκτη, προδότη, πικραμένο που δεν εκλέχθηκε και άλλες του είδους δικαιολογίες της φτήνιας και της παρακμής. Διότι ποτέ δε θα μπορούσε να είναι δυνατόν να ειπωθεί κάτι άσχημο για αυτό το τέλειο και αλάνθαστο κόμμα-υπόδειγμα και διότι πάντα οι άλλοι φταίνε.


Το παρακάτω απόσπασμα από τη συνέντευξη του εθνικιστή και στελέχους του ΛΑ.Ο.Σ. Γιάννη Σχοινά στη νεοναζιστική φυλλάδα "Ελεύθερος Κόσμος", αποδεικνύει στο έπακρο την ειλικρίνεια του Π. Θεοδωρακίδη για όλα όσα ισχυρίστηκε μετά την αποχώρησή του.




(....)

Και γιατί πάψατε να είσθε Χριστιανός κύριε Σχοινά;
Διότι μέσα από τις μελέτες ετών και δεκαετιών που έχω κάνει, έχω καταλήξει ότι ο Χριστιανισμός είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του Ελληνισμού και ότι Ελληνισμός και Χριστιανισμός είναι Ιδεολογίες και Φαινόμενα εντελώς αντίθετα.

Αφού, λοιπόν, δεν κοπήκατε ως αρνητής του Χριστιανισμού, για ποιόν λόγο κοπήκατε από το ψηφοδέλτιο του ΛΑΟΣ;

Γνωρίζω πολύ καλά γιατί κόπηκα, είναι εσωκομματικοί λόγοι, αλλά δεν θέλω να τους πω. Εγώ ψήφισα "Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό" στις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου. Θα σας πω το γιατί: Εγώ δεν γίνομαι αδελφή στα 57 μου χρόνια. Επέλεξα εθνικιστές υποψηφίους και έδωσα πολύ μεγάλη μάχη γι' αυτούς. Ήθελα να είναι μέσα στην Βουλή συγκεκριμένα άτομα, γιατί τους έχω μεγάλη εμπιστοσύνη, είναι η νέα γενιά των Ελλήνων Εθνικιστών. Πιστεύω ότι ο χρόνος θα δικαιώσει την συγκεκριμένη προτίμησή μου. Δεν σας κρύβω ότι ψήφισα στο 110 Εκλογικό τμήμα Ασπροπύργου και έριξα τέτοιο ψηφοδέλτιο που να μην μπορεί να το ρίξει κανένας άλλος. Για μεν την Α΄ Αθηνών έδωσα γραμμή να ψηφιστεί ο Θανάσης ο Πλεύρης για δε τις άλλες περιφέρειες να ψηφιστούν εθνικιστές. Αλλά η Α΄ Αθηνών ήταν εκείνη που με έκαιγε. Και δεν θα σου αποκρύψω ότι στην Α΄ Αθηνών "έθαψα" συστηματικά έναν υποψήφιο, ο οποίος συνέβαλε αποφασιστικά στο να κοπώ εγώ από το ψηφοδέλτιο.

Θα μας πείτε όνομα;
Μιλάω για τον Παναγιώτη Θεοδωρακίδη. Αν και σε όλη την προεκλογική περίοδο ήταν συνέχεια πίσω από τον Πρόεδρο, ούτε καν δεύτερος δεν βγήκε. Και του το είχα πει: Βουλευτής δεν θα βγεις και θα σου ανταποδώσω με Εβραϊκούς τόκους και επιτόκια αυτό που μου έκανες.

Καταπληκτικό! Ευχαριστούμε θερμά, κύριε Σχοινά, για όσα μας είπατε.
Κι εγώ σας ευχαριστώ








ΥΓ
Το ότι είναι ένα ανέκδοτο από μόνο του, ότι κάποιος δωδεκαθεϊστής ή πολυθεϊστης θα μπορούσε να είναι οπαδός, μέλος ή στέλεχος ενός κόμματος ονόματι "Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός", αυτό ίσως το συζητήσουμε σε κάποιο άλλο θέμα...






.
Κοινοποιήστε το στο..
 
Υποσέλιδο
Κορυφή