27 Ιαν 2008

Περι αμνοεριφίων (κατά Ροΐδου το ανάγνωσμα)*

27 Ιαν 2008 , 8:06 μ.μ.

*(τίτλος δανεισμένος από τον Ροϊδη)

Στέκομαι εμβρόντητος μπροστά στο κενό. Μένω ενεός μπροστά στο μέλλον που φαντάζει δυσοίωνο... δύσοσμο. Δεν μπορώ να μιλήσω, να σχολιάσω. Οι μέρες μας γέμισαν σχολιαστές, ειδήμονες, έμπειρους. Ας μείνει και κανείς έξω από την κενή μας καθημερινότητα.

Ότι ζούμε, το ζούμε σαν κοσμογονικό γεγονός. Πήδηξε ο γραμματέας τη γραμματέα και κατόπιν από το μπαλκόνι. Πήδηξε ο Θ τον Μ, ο Μ τον Θ και οι δύο μαζί παρτουζώσαν τη σκέψη μας, τα μυαλά μας. Μας πείσανε πως αυτοί είναι η Ελλάδα. Αυτοί είναι η εικόνα της. Η εικόνα της κοινωνίας της. Και το χειρότερο ; Υφιστάμεθα την αναπαραγωγή της υποκουλτούρας 2 άθλιων εξωνημένων ωσαν να επρόκειτο για πολιτικό θέμα. Ή μήπως όχι;

Στον τόπο αυτό, που η καταρράκωση του δυστυχώς συνεχίζεται, υποκείμενα ενεχόμενα σε εγκληματικές πράξεις του ποινικού κώδικα, θέλουν (και το καταφέρνουν) να εμφανίζονται σαν να είναι τα θύματα ενός πολιτικού εγκλήματος διαπραχθέντος από ένα "αόριστο" διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα. Από που κι ως που;

Όλοι κάθονται με "αγωνία" και ηδονοβλεπτική διάθεση κάθε βράδυ να δουν το σήριαλ του αίματος, του σπέρματος του σεξ, της αυτοκτονίας, των επιχειρηματκών παγίδων, σαν νέος κύκλος επισοδείων της Δυναστείας. Που τη θυμήθηκα θα μου πείτε!

Αναζητώντας τις ρίζες του εκπεσμού, της αποχαύνωσης και της έως μυελού οστών σήψης έπεσα πάνω στο θαυμάσιο ποστ του Γιώργου Πήττα, ο οποίος ανιχνεύει πάνω κάτω πάνω στα ίδια ίχνη. Η χρονική τοποθέτηση της προέλευσης του κακού λοιπόν, είναι πολύ κοντά στη "Δυναστεία", από εκεί λοιπόν και ο συνειρμός.

Αξιολογώντας την αντίστοιχη ανάρτηση του Γιώργου, τη μεταφέρω στη Ζούγκλα μας, η οποία αν και βρίθει τεράτων, σημείων μέχρι και "κατοικιδίων", διατηρεί την καθαρότητα της και κυρίως το ήθος της.

Αναλόγου ήθους και η ανάρτηση του Γιώργου, ας λειτουργήσει σαν αντισηπτικό, στο βόθρο που καθημερινά μας επιτίθεται φορώντας τη μάσκα της "είδησης"

ΥΓ Μέσα στον οχετό (φυσικό ενδιαίτημα (habitat) της ελληνικής sui generis ακροδεξιάς, ανέκυψε και αίτημα Καρατζαφέρη για επαναφορά του συντάγματος του 1975. Ουδέις νουνεχής, μπορεί να σχολιάσει. Μόνο να σταθεί άφωνος από το μέγεθος της ανοησίας που στηρίζει κάθε φορά το λαϊκισμό.

Ο λόγος στον ΠΟΛΙΤΗ ΠΗΤΤΑ

_________________________________________________________

Σάββατο, 26 Ιανουάριος 2008

Το έκπτωτο «σίγμα»

Γράψτε σας παρακαλώ, σε ένα χαρτί τη λέξη

Θ Ε Σ Μ Ο Σ.

Αφαιρέστε στη συνέχεια το πρώτο σίγμα και καμαρώστε τη λέξη που προκύπτει:

Θ Ε Μ Ο Σ !

Το πνευματικό τέκνο του Πέτρου Κωστόπουλου, πρωθιερέα του Life Style στην Ελλάδα.

Το υποπροϊόν, ενός εκ πεποιθήσεως παραγωγού υποπροϊόντων.

Όταν λοιπόν εκπίπτουν τα συστατικά των Θεσμών, βασιλεύει η επικράτεια των Θέμων.
Τι είναι όμως οι Θέμοι οι Μάκηδες και λοιπή κομπανία;


Γιατί άραγε κάποιοι τελούν υπό έκπληξη με όλα όσα συμβαίνουν εσχάτως στην Ελλάδα;

Κανείς πια δεν θυμάται τον συστηματικό κανιβαλισμό που κάνουν αυτοί οι τύποι εδώ και χρόνια;

Κανείς δεν θυμάται πως έστησαν τις ακριβοπληρωμένες καριέρες τους ξεσκίζοντας με λύσσα τις σάρκες του έτσι και αλλιώς άρρωστου πολιτικού συστήματος;

Επί χρόνια, με κάθε τρόπο καλλιέργησαν την απόλυτη απαξία σε θεσμούς και πολιτική.

Επί χρόνια κόπτονται πως κάνουν κριτική και πιέζουν το σύστημα να λειτουργήσει καλύτερα ενώ στην πραγματικότητα το μόνο που κάνουν είναι να απαξιώνουν την ίδια την πολιτική χωρίς να προτείνουν τίποτα έστω, υποτυπωδώς.

Τέκνα του ΠΑΣΟΚ μιας που αυτή η ελευθεριότητα ξεκινά από την πρώτη εποχή που το Life Style έγινε στην Ελλάδα η ιδεολογία των χορτασμένων νέων τζακιών και των πάσης φύσεως κλεπταποδόχων.

Όταν επί ΠΑΣΟΚ έγινε το μεγάλο γιουρούσι των κολλητών, και μεταλλάχθηκε ο κοινωνικός ιστός.

Θυμηθείτε: Αρχικά ήταν η κλίκα του περιοδικού Κλικ.

Ξαφνικά, οι αχόρταγοι, βγαίνουν από τον ίσκιο και γίνονται παραδείγματα προς μίμηση.

Opinion Leaders παρακαλώ…!

Οι μέχρι προχθές πειναλέοι. Και το χειρότερο; Ακαλλιέργητοι και αγράμματοι.
Γιατί, κακά τα ψέματα, το παλιό τζάκι, ουδέποτε είχε ανάγκη να κάνει επίδειξη.

Αγράμματοι λοιπόν κατά κανόνα, με «μαγκιά» και ύφος , με περισσή έπαρση φουσκώσανε πανιά και μυαλά και σαν τα κοράκια πέσανε στην απροστάτευτη από Θεσμούς και Αρχές Ελλάδα όχι μόνο για να αρπάξουν και να φάνε αλλά και για να κάνουν παιχνίδι.

Να ορίσουν κανόνες εξουσίας.

Και μετέτρεψαν τη δημόσια ζωή σε μία τεράστια λεκάνη από σκατά.
Ως αυθεντικά περιττώματα οι ίδιοι, τίποτα άλλο δεν θα μπορούσαν να κάνουν.

Μία τεράστια ξεκούρδιστη ορχήστρα που παίζει χωρίς ρυθμό και που έβαλε την Ελλάδα να χορεύει στο ζαλισμένο βαλς της.

Αυτοί, μπορεί να πίνουν την σαμπάνια τους και τα κρασιά τους.

Μεθυσμένος όμως, είναι ο απλός κόσμος, που κάθε βράδυ, εξουθενωμένος από τη δουλειά θα κάτσει χωρίς αντιστάσεις να τους δει στις τηλεοράσεις να ξερνάνε και να χασκογελάνε μεταξύ τους.

Αυτή, είναι η διασκέδαση των νεοελλήνων.

Αρχής γενομένης της σκυλάδικης κουλτούρας που ανέδειξε το ΠΑΣΟΚ ως «λαϊκό πολιτισμό» μέχρι τα reality shows , τους είρωνες Θέμους, τους «Ζορό» Μάκηδες τις κουτσομπολίστικες ειδήσεις .

Σιγά σιγά, με σύστημα, οι Αισθητικές αντιστάσεις των Ελλήνων αποψιλώθηκαν για να μετατραπούν σε ανοχή και επιβράβευση συμπεριφορών και ύφους που για άλλες εποχές θα ήταν απλά αδιανόητα

Σε τι μπορεί να ελπίζει κανείς τώρα;
Ίσως, στο ενδεχόμενο να πέσουν όλοι μέσα στο λάκκο με τα σκατά που οι ίδιοι άνοιξαν.

Το χειρότερο; Κανένας πια δεν μιλά για τα έργα και τις ημέρες του κου Ζαχόπουλου στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Τόσο, που η υπόθεση μπορεί να κλείσει στον χορό των εκατομμυρίων του Θέμου και κάποιος άλλος Ζαχόπουλος να συνεχίσει το έργο των αποχαρακτηρισμών των αρχαιολογικών χώρων και το ξεπούλημα της ιστορίας μας.

Πράγμα που σημαίνει πως ο Θέμος και ο κάθε Θέμος κυβερνά και το σίγμα που εξέπεσε των Θεσμών…παραμένει εξόριστο από τη ζωή.



*Ο πίνακας στην κεφαλή του άρθρου είναι λεπτομέρεια από το τρίπτυχο έργο του Ολλανδού Ιερώνυμου Μπος «Ο κήπος των γήινων απολαύσεων».

Δουλεμένος με λάδια πάνω σε ξύλο, το έργο δημιουργήθηκε στην περίοδο 1503-1504 και εκτίθεται στο μουσείο del Prado της Μαδρίτης.

Κοινοποιήστε το στο..
 
Υποσέλιδο
Κορυφή