23 Ιαν 2008

Ο ερωτιδεύς λαγός του εθνικισμού: Θάνος Πλεύρης

23 Ιαν 2008 , 7:03 μ.μ.
Καινούριες εξελίξεις στο σήριαλ με τις αντικρουόμενες διαψεύσεις στο διαβόητο πλέον «Macedonia» του ερίτιμου πρεσβευτή του Λ.Α.Ο.Σ. κ.κ. Γεωργίου και η αμηχανία των «αγωνιστών» των εθνικών δίκαιων έχει περιέλθει σε κρίσιμο σημείο.




Γνωρίζετε όλοι το μύθο του Αισώπου και τα ανέκδοτα που αφορούν το λαγό, αποδίδουν στο συμπαθέταστο θηλαστικό δειλία και υπεροψία, κουτοπονηριά και αλαζονεία και άλλα ουκ ολίγα αρνητικά χαρακτηριστικά. Επειδή εδώ στη Ζούγκλα είμαστε ζωόφιλοι και αρνούμαστε να προσάψουμε στους ανθρώπους χαρακτηριστικά από συνήθως αυθαίρετες συμπεριφοριστικές ερμηνείες, μόλις ανακαλύψαμε πως ο υιός του μεγίστου εθνικιστού Κωνσταντίνου Πλεύρη άρχισε να συμμετέχει ενεργά στο νηπιαγωγείο εθνικιστικών πλευρίτιδων «Ο Ωραίος Ν.Ε.Ο.Σ.», σκεφτήκαμε αμέσως ότι μας θυμίζει πολύ το συμπαθές ζωάκι των ανεκδότων.

Μάλιστα αγαπητοί ζουγκλοαναγνώστες, ο υιός Πλεύρης μοιάζει με πανικο-βλήτο λαγό. Μόλις με δύο σχόλια στην παρθενική του εμφάνιση στο φόρουμ του Ν.Ε.Ο.Σ., ως μία άλλη χαριτόβρυτη Αφροδίτη που αναδύεται από τους παφλασμούς κυμάτων του νηπιαγωγείου εθνικιστικών πλευρίτιδων «Ο Ωραίος Ν.Ε.Ο.Σ.», προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα με εξωνημμένες καλύψεις στον ερίτιμο πρεσβευτή του Λ.Α.Ο.Σ. κ.κ. Γεωργίου, καταλήγοντας στο τέλος να τον αδειάσει, εμμέσως πλην σαφώς, με άκομψο τρόπο χωρίς να σεβαστεί το πολιτικό του εκτόπισμα και το βάρος της πολύχρονης διπλωματικής καριέρας του, προσόντα για τα οποία ο Καρατζαφύρερ τον δέχτηκε στους (αν)οργασμικούς κόλπους του κόμματός του.

Όταν λοιπόν ένας μικρός λαγός της πολιτικής ξετρυπώνει από το λαγούμι του για να τα βάλει με το λιοντάρι (κατά το Λ.Α.Ο.Σ.) της ελληνικής διπλωματίας, οι τραγέλαφοι αρχίζουν να χτίζουν τους κοιλιακούς μύες από τον άκρατο γέλωτα. Ζητήθηκε στο νηπιαγωγείο εθνικιστικών πλευρίτιδων «Ο Ωραίος Ν.Ε.Ο.Σ.» να τεθούν δημόσια ερωτήσεις από τα μέλη του προς το εθνοσωτήριο νηπιαγωγό για να καταδειχτεί λαγός κάτω από την πίεση των ερωτημάτων. Θαυμάστε, θαυμάστε κουτοπονηριά και μπάλωμα, αποποιήσεις ευθυνών και καρφώματα από την χαριτόβρυτη Αφροδίτη των κυμάτων του εθνικισμού.

Ερωτηθείς πολλάκις για τον ερίτιμο πρεσβευτή κ.κ. Γεωργίου, τι να ψελλίσει η αναδυόμενη Αφροδίτη του εθνικισμού;




  • Πράγματι το γεγονός που αναφέρεις ήταν μια ατυχέστατη στιγμή που ξένισε σε όλους μας. Βεβαίως ο λόγος του Κ. Γεωργίου καταδεικνύσει ότι σε καμία περίπτωση δν αποδέχεται την προπαγάνδα των Σκοπιανών πράγμα που θα ήταν σαφές εαν διδόταν στη δημοσιότητα όλη του η ομιλία. Συμφωνώ ότι δεν ήταν καθόλου ωραίο. Απ' ό,τι γνωρίζω ο Κ. Γεωργίου αναγνώρισε ότι επρόκειτο για εκ παραδρομής λάθους. Η δράση έχει αναγκαστικά λάθη ακόμη και εαν είναι μεγάλα. Ωστόσο να δούμε την όλη στάση του και όχι μια άτυχη στιγμή.
  • Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι υπάρχει η οποιαδήποτε αλλαγή στάσης. Το κόμμα, όλη η κοινοβουλευτική ομάδα και φυσικά ο Πρέσβυς δεν αποδεχόμαστε την οποιαδήποτε διαπραγμάτευση του ονόματος της Μακεδονίας με οποιαδήποτε μορφή, γι' αυτό θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε κόντρα σε όλα τα κόμματα του συστήματος.

Θυμίζουμε πως από το προηγούμενο ποστ σάς παραθέσαμε τις αντικρουόμενες δικαιολογίες των ΛΑΟΣ-τζιτζίκων, εκ των οποίων η σημαντικότερη βγήκε από τα χείλη του ερίτιμου πρεσβευτή:

Πρέσβυς Γεωργίου, ευρωβουλευτής, αντιπρόεδρος και στολίδι του ΛΑ.Ο.Σ.
Στις 18/01 (χθες), στο ΚΑΝΑΛΙ 10 δήλωσε, ότι:
  • "Ήταν ειρωνικός, στη χρήση του όρου "Μακεδονία".

Ποιός δουλεύει ποιόν τώρα;


Ερωτηθείς ο ερωτιδέας του εθνικισμού από κάποιον Agwn[sic] για ανδριάντες του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο κέντρο της Αθήνας (Δεν θα ψάξουμε για κάποιον Δήμαρχο πατριώτη να δωθεί χώρος για να στηθεί το άγαλμα?) και παρά την αποστομωτική απάντηση του αρμόδιου υπουργού κο Μιχάλη Λιάπη, επιμένει λέγοντας ως εξής:

  • Για τον ανδριάντα του Μ. Αλεξάνδρου το Υπ.Πολ. απάντησε ότι είναι αναρμόδιο. Προφανώς είναι ανάξιο να τιμήσει τον Μεγάλο Έλληνα. Κατέθεσα νέα ερώτηση στο Υπ.Εθνικής Αμύνης και αναμένω απάντηση ενώ είμαι σε επαφή και με δήμους της Αθήνας. Πρέπει να τους εκθέσουμε όλους εαν δεν κάνουν τη δουλειά τους.



Αναρωτιόμαστε εδώ, μα αφού ούτως ή άλλως μόνο οι Δήμοι και οι Νομαρχίες είναι αρμόδιοι για αποφάσεις σχετικά με εκθέσεις γλυπτών σε δημόσιους χώρους, γιατί φοβάται ο ερωτιδεύς λαγός να τα βάλει στα ίσα με τον δήμαρχο κο Νικήτα Κακλαμάνη γι αυτό το θέμα όταν σχεδόν οι περισσότερες πόλεις της Ελλάδας έχουν ανδριάντες του Μεγάλου Αλεξάνδρου χωρίς τη μεσολάβηση των σχετικών-άσχετων υπουργείων; Παίζει άραγε ρόλο η φιλική σχέση τού, τελικώς αποκλεισθέντος υποψηφίου στο δημαρχιακό συνδυασμό διευθυντή της ΛΑΟΣ-τζιτζίκας Α1 εφημερίδας, Θανάση Μυλωνόπουλου με τον σημερινό δήμαρχο της Αθήνας και γι αυτό ο πανικο-βλήτος λαγός του νηπιαγωγείου εθνικιστικών πλευρίτιδων «Ο Ωραίος Ν.Ε.Ο.Σ.» βρήκε άλλο σαμάρι να βαρέσει επειδή δεν τον παίρνει να τα βάλει με αυτούς;

Τι θα πει πως το ΥΠΠΟ είναι ανάξιο; Τι σχέση έχει το ΥΠΕΘΑ τώρα; Αν νίψει, λογικά και φυσικά, τα χείρας του κι αυτό, θα το κατηγορήσει και για εθνική μειοδοσία; Θα δείτε στην μεθεπόμενη εικόνα πιο κάτω την απάντηση του ΥΠΠΟ.

Έχουμε άπειρα ακόμα να γελάσουμε, υπάρχει μπόλικο υλικό για τον ερωτιδέα του εθνικισμού αλλά θα κλείσουμε το παρόν σημείωμα με τις γραμματικές επιδόσεις του. Διότι κάποιο μέλος του νηπιαγωγείου εθνικιστικών πλευρίτιδων «Ο Ωραίος Ν.Ε.Ο.Σ.» εγκαλεί τους ομοϊδεάτες του για τις συνεχείς ανορθογραφίες τους. Λέγει:

  • Μιας και θα το διαβάσει Βουλευτής άνθρωπος ανοίξτε κανά λεξικό να δείτε τις λέξεις ορθογραφημένες, μην του βγουν τα μάτια.



Στις δύο φωτογραφικές παραθέσεις που σας έχουμε πιο πάνω, η αναδυόμενη Αφροδίτη του εθνικισμού κάνει κάποια λάθη που μοιάζουν εκ πρώτης όψεως αθώα: ο λόγος του Κ. Γεωργίου καταδεικνύσει ότι σε καμία περίπτωση δν αποδέχεται ... εκ παραδρομής λάθους ... δείχνουν τη ρίξη και ανατροπή ... πράγματα που γίνονται από κεκτημένη ταχύτητα, κι αναρωτιόμαστε γιατί ο συμπαθής νεαρός κυνηγός ανορθογράφων δεν εγκαλεί τον υιό Πλεύρη; Αλλά μία ανάγνωση στην ιστοσελίδα του δείχνει κάτι άλλο. Ότι ο ερωτιδέας του εθνικισμού δεν καταφέρνει να υποκρύψει τον ρατσισμό, τη μισαλλοδοξία, την κενότητα του πνεύματός του και τις ρηχές ιδέες του, κληρονομίες εκ του πατρός Πλεύρη.





Στην πρώτη εικόνα έχουμε την επανάληψη του χονδροειδούς λάθους «αδριάντας», χωρίς το «ν». Φυσικά, άλλο ο αυτοκράτορας Αδριανός κι άλλο ο ανδριάντας. Μα στη δεύτερη εικόνα έχουμε κάποιες ορθογραφικές παρεκκλίσεις που μοιάζουν ηθελημένες. Έτσι η Τουρκία γράφεται με μικρό «τ». Τονίζει τα Ναρκωτικά και την Εγκληματικότητα, αλλά τα μικρά αρχικά γράμματα της ανεργίας και της κοινωνικής παθογένειας προδίδουν τα προσχήματα ενός ρηχού ιδεολόγου και λάτρη των άκρων του πολιτικού φάσματος. Αλλά βέβαια, ο ερωτιδέας του εθνικισμού εμφορείται πάντα από το μεγαλουργό όνομα της Μακεδονίας, μόνο που οι γείτονες, στο όνομα μιας υγιούς κι ευγενούς άμιλλας, μπορούν να αναφέρουν πάντα τη χώρα μας ως ελλάδα με μικρό "ε".

Δεν τελειώσαμε ακόμα με το κεφάλαιο του υιού Πλεύρη. Υπάρχει ακόμα πολύ υλικό και θα επανέλθουμε στη συνέχεια με πολλές αποκαλύψεις και επισημάνσεις.


Να είστε καλά αγαπητοί ζουγκλοαναγνώστες και να μου συγχωρήσετε κάποιες αστοχίες και κενά στην παρθενική μου εμφάνιση στο Jungle Report.


Δικός σας

SLY





.
Κοινοποιήστε το στο..
 
Υποσέλιδο
Κορυφή