28 Νοε 2014

Συμπτώσεις!!!!

28 Νοε 2014 , 10:46 π.μ.
Τα καλύτερα αστεία είναι αυτά που πηγάζουν αυτόματα, αυθόρμητα είτε από αβλεψία συντακτών είτε από την ίδια την πραγματικότητα που αποτυπώνουν καθημερινά χιλιάδες συντάκτες εντύπων και ηλεκτρονικών μέσων εν(ξ)ημέρωσης.

Αυτή την αίσθηση ήρθε να την επιβεβαιώσει η σημερινή ιστοσελίδα του newsbeast, Κατά την περιδιάβαση στα ενημερωτικά sites και τις ηλεκτρονικές εκδόσεις εφημερίδων, έπεσα πάνω στο καταπληκτικό συνδυασμό ειδήσεων που παρουσίαζε το newsbeast στην αρχική του σελίδα της 28/11/2014, μόλις πριν από λίγα λεπτά

H σελίδα του Newsbeast 28/11/2014 10:15 πμ
Διαδοχικές ειδήσεις αποτελούν 



Δεν ξέρω από μάρκετινγκ αλλά σύμφωνα με τη χωροτακτική των σούπερ μάρκετ, η οποία ακολουθείται ευλαβικά και από τα καθεστωτικά ΜΜΕ που έχουν αναγάγει την προπαγάνδα σε μόνιμη ενασχόληση τους -εδώ δεν χρειάζονται διευκρινήσεις- οι συνειρμοί που δημιουργούνται στον αναγνώστη, είναι αυτόματοι και σαφέστατοι. 

Επειδή δεν πιστεύω πως το newsbeast κάνει αντιβουλτεψική (!!!)- αντικυβερνητική προπαγάνδα, μου έρχεται στο νου το παλιό ρηθέν περί "γλώσσας λανθάνουσας" και εν προκειμένω περί "δακτυλογράφου σφάλλουσας". Και τα δύο όμως οδηγούν στο συμπέρασμα πως ακόμα και αν ειναι λάθος, κάποια συνάφεια θα υπάρχει μεταξύ των δύο άρθρων. Την αίσθηση αυτή επιτείνει και η -κάπως παράξενη- συμπεριφορά της εκπροσώπου. Αλλά αυτή είναι μόνο αίσθηση (;;)


Ένα ακόμα άρθρο που βρίσκεται λίγο πιο πάνω στην ίδια ιστοσελίδα, αναφέρεται στους "μεταρρυθμιστές" και τον επίδοξο ηγέτη Λυκούδη με φωτογραφία της ανεκδιήγητης Διαμαντοπούλου, τέως υπουργού ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Στην ίδια σελίδα και μάλιστα διαδοχικά ή σχεδόν διαδοχικά, πείθουν για τη συνάφεια τους καλύτερα από όλα τα άρθρα και τα σχόλια που έχουν γραφτεί για να πείσουν με λογικά και τεκμηριωμένα επιχειρήματα για την λογική που διέπει τους ιθύνοντες της χώρας τα τελευταία χρόνια.

Κάποιος κακός θα έλεγε πως επιτέλους η αλήθεια προβάλλει από ένα λάθος που ξέφυγε από την αυτολογοκρισία του συντάκτη, του μέσου ή από εκείνη που επιβάλλουν τα καθωςπρέπει  πολιυικά μας ήθη. Αλλά αυτό θα το έλεγε κάποιος κακός. Όχι εμείς




Κοινοποιήστε το στο..
 
Υποσέλιδο
Κορυφή