5 Απρ 2007

Ελληνοτουρκικός πόλεμος στο YouTube - Η άλλη φωνή

5 Απρ 2007 , 8:16 μ.μ.
***UPDATE (12/04/07)***
Το κλιπ έχει επεξεργασθεί και παρουσιάζεται πλέον με καλύτερη ποιότητα εικόνας.Σχεδόν όλοι γνωρίζουν για τον πόλεμο μεταξύ ελλήνων και τούρκων ρατσιστο-εθνικιστών που έχει ξεσπάσει στο YouTube.

Η κάθε πλευρά, μέσω της ατέρμονης ηλιθιότητάς της, υπερασπίζεται τα "πάτριά" της (ήτοι στρατός, όπλα, ποδόσφαιρο, γκόμενες, DNA, "ιστορία"..., κλπ.) προσβάλλοντας χυδαία με κάθε τρόπο τον "αντίπαλο" (ήτοι ολόκληροι λαοί, θρησκείες, αξίες, σεξουαλικές προτιμήσεις, ο ίδιος ο Άνθρωπος), υποκινώντας έτσι διχόνοια και μισός.

Παρακολουθώντας μαζί με μερικούς τούρκους φίλους έναν αριθμό από τέτοια βίντεο που περισυνέλεξε σε ποστ του ο funEL, σκεφτήκαμε να φτιάξουμε και εμείς ένα κλιπ που να εκφράζει την άλλη φωνή. Τη δική μας φωνή.

Τη φωνή για την Ειρήνη, τη Φιλία, τον Αλληλοσεβασμό, την Ανθρωπιά.

Το ξέρουμε ότι πρόκειται απλώς για μια σταγόνα μέσα στον ωκεανό του μίσους και του παραλόγου.
Αλλά καλύτερα μία σταγόνα παρά καμία.

Ίσως έχουμε δε την τύχη, αυτή τη σταγόνα να την ακολουθήσουν και άλλες.
Και εκτός YouTube.

Ξέρουμε επίσης ότι τέτοιοι άνθρωποι δύσκολα αλλάζουν ή δεν αλλάζουν ποτέ. Αλλά έστω και τα λίγα ψήγματα από ανάλογες του κλιπ σκέψεις που θα προξενηθούν σε κάποιους από αυτούς, είναι αρκετά για να μας πείσουν ότι αυτός ο λίγος κόπος δεν πήγε χαμένος.
To κλιπ αυτό μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ: CLIP


Όσοι από σας είστε της αυτής απόψεως, μπορείτε ελεύθερα να το πάρετε και να το διαδώσετε (π.χ. φιλοξενώντας το στο blog σας ή με όποιον άλλο τρόπο θέλετε).
Άλλωστε αυτός είναι ο σκοπός της υπάρξεώς του.


ΥΓ.

Ευχαριστούμε τον Δύοντα Ανατέλλοντα για τις ιδέες του που μοιράστηκε μαζί μας.
Κοινοποιήστε το στο..
 
Υποσέλιδο
Κορυφή