16 Ιουν 2007

Μπάτσοι - Γουρούνια - Δολοφόνοι: Υπερβολή; (2)

16 Ιουν 2007 , 1:15 μ.μ.

Το βίντεο αυτό είναι καινούριο. Μόλις προχθές ανέβηκε στο ίντερνετ.
(στο youtube, σε αυτή τη διεύθυνση: http://www.youtube.com/watch?v=gCc7xc8hxDQ)

Μόλις το πληροφορηθήκαμε από comment του αναγνώστη Albert σε ποστ του Urfurslaag , το στείλαμε αμέσως σε όλα τα μεγάλα ιδιωτικά κανάλια (MEGA, ANT1, ALTER, ALPHA), στην ΕΡΤ και στη Διεθνή Αμνηστεία.

(Στο ποστ αυτό θα γίνoυν σήμερα updates με σχετικές πληροφορίες από δελτία ειδήσεων..)

UPDATE (14.30)

Απ' ότι πληροφορηθήκαμε έγιναν ήδη αναφορές στο MEGA και στο ΑΝΤ1.


UPDATE
(15.30)
Από το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ:
  • Πολύδωρας: Ζήτησε παραδειγματική τιμωρία και δήλωσε: "Πράξη που προσβάλλει τον Πολιτισμό μας" (καλά ξυπνητούρια Βύρωνα)
  • Το περιστατικό έγινε την περασμένη χρονιά στις 24/06/06 στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας
  • Εμπλέκονται 3 άτομα: Ο τσάμπα μάγκας αρχιφύλακας με τη φαλάκρα, ο αστυνομικός που χασκογελούσε και βγήκε από την πόρτα και ο αστυνομικός που βιντεοσκοπούσε.
  • Την υπόθεση ανέλαβε ήδη εισαγγελέας και σχηματίζεται δικογραφία. "Δεν είναι λιγότεροι αμέτοχοι όσοι παρακολουθούσαν"
  • Ευάγγελος Βενιζέλος: "Η Αστυνομία ούτε το Σύνταγμα σέβεται, ούτε δίνει αίσθημα ασφάλειας στον πολίτη". (όλη η πικρή αλήθεια μέσα σε μια πρόταση)
  • Ο τσάμπα μάγκας αρχιφύλακας με τη φαλάκρα τέθηκε ήδη σε διαθεσιμότητα. Δήλωσε: "Το κάναμε για καλαμπούρι(!!!)" (ας χάσει τώρα τη δουλειά του να γελάσουμε κι εμείς με το καλαμπούρι)

UPDATE
(16.00)
Διαβάστε σχετικό άρθρο με πολλές πληροφορίες (δηλώσεις και αντιδράσεις κομμάτων) που ανέβασε στις 14:19 η ώρα το in.gr ΕΔΩ

UPDATE (22.00)
Αποσπάσματα από το βραδινό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

  1. Ρεπορτάζ του MEGA που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων συνέντευξη ενός εκ των κακοποιηθέντων αλλοδαπών, πληροφορίες για δηλώσεις του διοικητή του αστ. τμήματος Ομονοίας και του φαλακρού τσάμπα μάγκα.


  2. Δηλώσεις πολιτικών και κομμάτων για το περιστατικό και ρεπορτάζ σχετικά με την ατιμωρησία των ζαρντινιέρων. Κατά πόσο τιμωρεί η αστυνομία τα χαϊδεμένα της παιδιά. Αναφορές σε περιστατικά του παρελθόντος.



    Κρατήστε τη γελοία δήλωση του γελοιοτάτου Καρατζαφέρη (που παρουσιάστηκε σαν μπράβος με γυαλιά ηλίου και καπελάκι): "Όσο δεν αποφασίζει η Πολιτεία να θεσπίσει κανόνες για τους μετανάστες, τόσο αυτά τα αποκρουστικά περιστατικά θα αυξάνονται". Με λίγα λόγια, οι καημένες οι ζαρντινιέρες αναγκάζονται να κακοποιούν τους αλλοδαπούς διότι (κατά τη γνώμη του) δεν υπάρχουν κανόνες για τους μετανάστες. Και ποιοί είναι οι κανόνες του Καρατζαφέρη; Μα φυσικά να εκδιωχθούν οι μετανάστες (το έχει πει άλλωστε επανειλημμένως στα παραληρήματά του στο κανάλι του. Πονάει κεφάλι-κόψει κεφάλι. Φυσικά δεν καταδίκασε ευθέως τις ζαρντινιέρες και ούτε πρόκειται, διότι τα κομμάντα των σωμάτων ασφαλείας και τα κομμάντα του στρατού είναι στο απυρόβλητο και έχουν πάντα δίκιο για τον υπερδημοκράτη. "Ναι στις ένοπλες δυνάμεις, ναι στα σώματα ασφαλείας" γκάριζε σε μια συγκέντρωση του στους οπαδούς του. "Αυτό το κομμάτι είναι για τις ένοπλες δυνάμεις, αυτό για τα σώματα ασφαλείας" έλεγε όταν έκοβε φέτος τη Βασιλόπιτα (εδώ προς το τέλος του κλιπ).

    Κρατήστε επίσης το γεγονός ότι ο φαλακρός τσάμπα μάγκας, μετά από έρευνα για το παρελθόν του, αποδείχθηκε ακροδεξιό στοιχείο (το κεφάλι μπορεί να μην είναι τυχαία ξυρισμένο), όπως και την αναφορά: "Έχουμε μια αστυνομία με ακροδεξιά στοιχεία"

  3. Τηλεφωνική επικοινωνία με Βύρωνα Πολύδωρα (σε ένα σημείο ανεβαίνουν πολύ ψηλά οι τόνοι)


UPDATE (18/7/07, 22.00)
Αποσπάσματα από το σημερινό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

2 Ρεπορτάζ και σχολιασμοί από Τρέμη, Στάη, Πρετεντέρη και Σόμπολο.

Μεταξύ άλλων:
  • Η ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ
    Στην Αστυνομία, στο διάστημα 2004-2006 έχει δωθεί διαταγή να γινουν 1460 Ε.Δ.Ε., όπου 63 από αυτες αφορούσαν περιπτώσεις αστυνομικής βίας. Μόνο 2 κατέληξαν σε απολύσεις, 3 σε προσωρινή παύση και 6 σε μικρά πρόστιμα.
  • Από απόταξη μέχρι και προφυλακισμό ενδέχεται να αντιμετωπίσουν 4 ζαρντινιέρες, κατηγορούμενες για βασανιστήρια ή για συνέργεια σε βάναυσες πράξεις.
  • Η "ανήμπορη και γριά γυναικούλα" αποδείχτηκε τελικά 40χρονη και κάθε άλλο παρά ανήμπορη, και η "ληστεία" τελικά ήταν απόπειρα ληστείας. Μιλάει η ίδια για το περιστατικό και περιγράφει την κατάσταση που επικρατούσε στο τμήμα όταν πήγε να καταθέσει.
  • Σόμπολος: Υπάρχουν κι άλλα τέτοια βίντεο με πολύ ποιό βάρβαρο περιεχόμενο.




***********************************

ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ:



Παρατηρήστε ότι αυτός που τον πετάνε κάτω και του ρίχνουν το χαστούκι, δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τη σύλληψη της γυναίκας. Απλώς στεκόταν εκεί δίπλα.
Στο τέλος του βίντεο, ο ένας πραίτορας: "Κλείσε το κινητό... Έλα δω.."Γιατί να κλείσει το κινητό; Μήπως επειδή παραφέρθηκε καμιά ζαρντινιέρα;



_________________________

Για να είμαστε δίκαιοι, όχι, δε φταίει ο Πολύδωρας για το συγκεκριμένο περιστατικό. Δεν μπορεί να φταίει ο υπουργός για το ότι ένας ακροδεξιός αλήτης και ψευτόμαγκας με κόμπλεξ κατωτερότητας και μειωμένο ανδρισμό βασάνισε 2 νεαρούς αλλοδαπούς σε έναν οίκο ζαρντινιέρας. Οι υπουργοί δυστυχώς δεν μπορούν να παρέμβουν στις πράξεις του κάθε νοητικά ταλαίπωρου υπαλλήλου. Τέτοια περιστατικά συμβαίνουν παντού, ακόμα και στις πιο δημοκρατικές κοινωνίες.
Το φταίξιμο του Μπάιρον, όπως και όλων των τέως Υπουργών Δημοσίας Τάξεως, είναι το ότι επέτρεψαν στο χώρο των σωμάτων ασφαλείας να υπάρχει και να διατηρείται γόνιμο έδαφος για τέτοιου είδους εγκλήματα κατά της ανθρώπινης αξιοπρέπειας ή ακόμα και κατά της ανθρώπινης ζωής κι αυτό παρά το γεγονός ότι τις τελευταίες δεκαετίες τα συμβάντα με τις ζαρντινιέρες ήταν άπειρα και μόνο ως μεμονωμένα δεν μπορούν να χαρακτηριστούν (η Ομάδα ΡΗΓΜΑ φώναζε το Νοέμβριο άλλα ποιός την άκουγε).
Γόνιμο έδαφος που καλλιεργείται φυσικά χάρη στη χουντική νοοτροπία των αστυνομικών, την οποία διατηρούν επιτυχώς από την ένδοξη εποχή των χωροφυλάκων. Από την οποία χουντική νοοτροπία όχι μόνο δεν προσπάθησαν να ξεκολλήσουν, αλλά συνεχίζουν να διαδίδουν με μεγάλη επιτυχία και στους νεότερους.
Και πως αυτή να μη διαδοθεί επιτυχώς όταν οι νεότεροι βλέπουν τους παλαιότερους να κακοποιούν ελεύθερα και μάλιστα να επιδοκιμάζουν τις κακοποιήσεις -ωσάν ηρωικές πράξεις- χωρίς να υπάρχουν οι παραμικρές συνέπειες (βλ. 2ο απόσπασμα του δελτίου του MEGA).

Η ταπεινή μας γνώμη είναι, ότι όσο κυριαρχεί η ατιμωρησία, η τιμωρία-χάιδεμα, το ρουσφέτι και η κομματικοποίηση στα σώματα ασφαλείας, δεν πρόκειται ποτέ να σταματήσουν αυτές οι αισχρότητες.

Στους οδηγούς -έστω και αργά- το έπιασαν το νόημα. Για να μειώσουν τα ατυχήματα προέβλεψαν αυστηρότερες ποινές για στους παραβάτες. Ας κάνουν τουλάχιστον κατ' αυτόν τον τρόπο μια μικρή αρχή για την καταπολέμηση των παραβατών της αστυνομίας.

_________________________

Δείτε επίσης και 2 δημοσιεύσεις με συγκομιδές πρόσφατων ζαρντινιέριων κατορθωμάτων.
Του

_________________________

"Το δίκιο μας εμπρός
να βγάλουμε στους δρόμους
μπουρλότο και φωτιά
σε κράτος κι αστυνόμους"



Κοινοποιήστε το στο..
 
Υποσέλιδο
Κορυφή