17 Σεπ 2009

Και ο Τσε Γκεβάρα συμφωνεί με τον Καρατζαφύρερ!

17 Σεπ 2009 , 12:30 π.μ.

Επανέρχεται δυναμικά στην μπλογκόσφαιρα αυτές τις μέρες ο γνωστός εθνικιστικός μύθος, που λέει ότι η Μεγάλη Βρετανία αναγκάστηκε να αλλάξει το όνομά της σε Ηνωμένο Βασίλειο, μετά από το σκληρό βέτο που άσκησε εναντίον της ο στρατηγός ντε Γκωλ γιατί τάχα η Γαλλία έχει το ονομαστικό κοπυράιτ της Βρετάνης. Είχαμε γράψει γι αυτόν τον μύθο πριν ενάμιση χρόνο,που τον αναπαράγουν ηδονικά ο Καρατζαφέρης και οι γνωστοί εθνικιστικοί κύκλοι της συμφοράς. Eπανερχόμαστε όμως γιατί στο μεσοδιάστημα αυτό ανέκυψαν καινούρια στοιχεία που ίσως εξηγούν την άνοστη επανεμφάνιση αυτού του μύθου σε κάποια γνωστά μπλογκ.


Πέρυσι τα είπαμε γιατί είναι λάθος ο μύθος. Λίγες μέρες μετά, γράφτηκαν άρθρα από τον Doctor και τον Νίκο Σαραντάκο στον ιστοτόπο του, όπου μια δημοσιογράφος του Πρώτου Θέματος αναπαράγει τον ηλίθιο μύθο με πηγή τον γνωστό και μη εξαιρετέο Σαράντο Καργάκο. Και φέτος, μετά από μια παρατεταμένη σιγή, πυροδοτήθηκαν αντιδράσεις με την αναβίωση της σαχλαμάρας από ένα πολύ δημοφιλές μπλογκ, κάτι που με έκανε να ψάξω γιατί και πώς συνέβη αυτό.

Τελικά, ήταν εύκολο να το βρω. Ο συνήθης ύποπτος είναι και πάλι ο Καρατζαφέρης ο οποίος επαλήθευσε την επιδεικτική αμάθεια του πρόσφατα στην κεντρική ομιλία του στην Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης. Ιδού το απόσπασμα:

Η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική. Για ποιό λόγο έπρεπε να κάνουμε αυτό το βήμα εμείς και να μιλήσουμε για σύνθετη ονομασία; Ποιός μας το επέβαλε; Γιατί δεν θέσαμε το θέμα σε άλλη βάση και να πούμε αυτό το όνομα δεν το δίνουμε, διαλέξτε εσείς τι προτείνετε. Όχι να προτείνουμε όλο εμείς. Όταν προτείνουμε όλο εμείς ο άλλος περιμένει και το επόμενο βήμα που θα κάνεις προς τα πίσω. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Παράδειγμα ο Ντε Γκώλ τη μεγάλη αυτοκρατορία της Μ. Βρετανίας δεν την έβαλε στην Ε.Ε. Με το όνομα Μ. Βρετανία. Επειδή υπάρχει η Βρετάνη, μία επαρχία της Γαλλίας. Και έτσι μπήκε ως Ηνωμένο Βασίλειο. Η Αυστρία ήθελε να μπει σαν Γερμανική Δημοκρατία της Αυστρίας και της είπε η Γερμανία, είσαι η Αυστρία, όχι η Γερμανία. Για να μην μιλήσω για την Εθνικιστική Κίνα, την οποία όλοι την γνωρίζαμε έτσι και η Κίνα την υποχρέωσε να λέγεται Taiwan. Για ποιο λόγο λοιπόν εμείς να οπισθοχωρούμε;


Όλη η ομιλία του βρίσκεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ας μην τα χιλιοεπαναλάβουμε όσα έγραφα πέρυσι αλλά θα σας παραπέμψω στο χθεσινό εξαιρετικό ποστ του Νίκου Σαραντάκου για να τελειώνουμε με αυτό το θέμα, διαβάστε το οπωσδήποτε.

Να διευκρινήσουμε τώρα κάτι για την Αυστρία, μιας που την αναφέρει ο αρχηγός της αμάθειας. Λέει «η Αυστρία ήθελε να μπει σαν Γερμανική Δημοκρατία της Αυστρίας και της είπε η Γερμανία, είσαι η Αυστρία, όχι η Γερμανία». Μετά τη λήξη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου και τη διάλυση της Αυστροουγγαρίας, δεν είπε ποτέ η Γερμανία ότι δεν ήθελε να ονομαστεί η Αυστρία γερμανική. Απεναντίας, οι νικητές του Α' ΠΠ -με τη συνθήκη του Σαιν Ζερμέν- απαγόρεψαν στην Αυστρία να ονομαστεί γερμανική ακριβώς για να μην ενωθεί με την μετέπειτα χιτλερική Γερμανία! Κάτι που τελικά επιτεύχτηκε το 1938 από τον Χίτλερ. Έχετε που έχετε εκεί στο κόμμα «αυθεντίες» στην ιστορία των Ναζί (πατήρ Πλεύρης και το κακό συναπάντημα) μα αυτή η κοτσάνα πάει πολύ. Όπως κι αυτή με την Κίνα και την Ταϊβάν, τα ξεδιαλύνει κι αυτά άψογα ο Νίκος Σαραντάκος.

Μας έμεινε ένα τελευταίο θέμα, ποιός έχει την πατρότητα αυτής της ανοησίας; Προαναφέραμε ήδη τον Σαράντο Καργάκο, που με το βιβλίο του «Η ελληνικότητα της Μακεδονίας» περηφανεύεται πως

...θα περιορισθώ[sic] σ' ένα επιχείρημα που έχω χρησιμοποιήσει πλειστάκις στο παρελθόν και το οποίο χρησιμοποιούν και οι 157 "Hellenic Electronic Center", για την κατάρριψη του ισχυρισμού πως τάχα δεν είναι δυνατόν ένα κράτος να επιβάλλει σ' ένα άλλο κράτος αλλαγή ονόματος.


Αν αυτό δεν είναι μια παραδοχή του Καργάκου πως ξεκίνησε τον ηλίθιο μύθο, τι είναι; Υπάρχει όμως και ένα άρθρο του Κωνσταντίνου Χολέβα, αρθρογράφο επί των Εθνικών μας θεμάτων, κάπου γραμμένο το 1997, που λέει ότι

...η Mεγάλη Bρετανία εμφανίζεται στην Eυρωπαϊκή Ένωση ως U.K. - Hνωμένο Bασίλειο, διότι η Γαλλία ενοχλείται από τον όρο Mεγάλη Bρετανία, ο οποίος παραπέμπει στη γαλλική επαρχία της Bρετάννης.


περίπου την ίδια εποχή που εμφανίστηκε το βιβλιαράκι του Σαράντου Καργάκου, ως ένθετο στον Οικονομικό Ταχυδρόμο το 1997 κι αργότερα εκδόθηκε το 2006 με το επίμετρο όπου καμαρώνει σαν γύφτικο σκερπάνι τον εθνο-βλακο-αυτισμό του. Ιδού:



Ακόμα και ο καλός φίλος μας, σχολιαστής του Jungle Report, kafros7 αναπαράγει αυτολεξεί τον αστικό μύθο Καργάκου-Χολέβα, πράμα που δείχνει την τυφλή συμφεροντολογική υποταγή των εθνικιστικών κύκλων στους δύο «διαννοούμενους» των εθνικών θεμάτων. Όπως και τη συμφεροντολογισμό του Καρατζαφέρη στις εθνικιστικές θεωρίες που τον συμφέρουν ψηφοθηρικά.

Το αρχικό ερώτημα βρίσκει μια απάντηση, στο πως ανακινήθηκε η ανοησία από ένα δημοφιλές μπλογκ που έχει για σημαία τον Τσε Γκεβάρα(!!) και τον μακαρίτη Άγγελο Ελεφάντη(!!!). Διαβάζουμε Καρατζαφέρη και ανακυκλώνουμε τα όμορφα γαργαλιστικά πατριωτικά που λέει χωρίς να ελέγχουμε τη ακρίβεια των ισχυρισμών του. Ήταν μεγάλη υπερβολή να χρησιμοποιηθούν οι ίδιες απόψεις, αλλά και οι ίδιες διατυπώσεις, του Εθνικού Αγράμματου σε "αριστερό τσεγκεβαρικό μπλογκ" για να ξεκινήσει ένας νέος γύρος εθνοπατριωτικής καπήλευσης και κουταμάρας. Ενδεικτικά, διαβάστε την δικαιολογημένα πύρινη αντίδραση του Βάτραχου/J95 στην ατέρμονη βλακεία του μικροαστικού εθνικισμού.

Αυτού του εθνικισμού που δεν χαρακτηρίζεται πλέον από το ξεπερασμένο δίπολο Δεξιά-Αριστερά αλλά από την ανασφάλεια που γεννά η προσχεδιασμένη πολιτική τρομοκρατία του Μίσους για τον Άλλον.




_____________________________

Παλιά σχόλια (148)
Κοινοποιήστε το στο..
 
Υποσέλιδο
Κορυφή