10 Μαρ 2014

Εσύ τι χρώμα είσαι;

10 Μαρ 2014 , 9:41 μ.μ.
“Καθαρές φυλές υπάρχουν μόνο σε βρώμικα μυαλά” λέει το γνωστό σύνθημα.
 Τα τελευταία χρόνια οι ειδικοί κατάφεραν να εντοπίσουν το γονίδιο slc24a5, το οποίο είναι υπεύθυνο για την μετάλλαξη που οδήγησε σε αυτό που σήμερα λέμε “λευκό δέρμα”.

Όταν πριν από 50 χιλιάδες χρόνια, οι πρώτοι άνθρωποι έφυγαν από την Αφρική προς πιο κρύα κλίματα, είναι πιθανό η μετάλλαξη αυτή να κυριάρχησε κυρίως στους πληθυσμούς της Ευρώπης λόγο της βιταμίνης D, η οποία δημιουργείται στον οργανισμό μας με την βοήθεια του ήλιου, απαραίτητης για την σωστή ανάπτυξη των ανθρώπινων οστών, την οποία η μελανίνη των σκουρόχρωμων δερμάτων εμπόδιζε.   

Βέβαια, άντε να πεις στους υπέρμαχους ρατσιστικών θεωριών που διατυμπανίζουν την ανωτερότητα της φυλής τους, ότι όλοι έχουμε κοινό σκουρόδερμο πρόγονο...
Εκατομμύρια έχασαν την ζωή τους στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο λόγω κάποιων αρρωστημένων θεωριών περί καθαρών φυλών.
 Υπολογίζεται περίπου 12 εκατομμύρια Αμερικανών ιθαγενών ινδιάνων της Βόρειας Αμερικής εξοντώθηκαν μεταξύ 1600 και 1850, ενώ μεταξύ 10 και 20 εκατομμύρια μαύρων Αφρικανών υπολογίζεται ότι έχουν πεθάνει κατά τη διάρκεια των 200 χρόνων από το διεθνές εμπόριο σκλάβων.
Τότε που το χρώμα του δέρματος έκρινε αν ήταν κάποιος άνθρωπος ή όχι...

Στην Ελλάδα, μια μεσογειακή χώρα με τους κατοίκους της να είναι το αποτέλεσμα μιας πολύχρονης μίξης με τους εκάστοτε εισβολείς και κατακτητές που πέρασαν από εδώ, υπάρχουν ακόμα κάποιοι που πιστεύουν σε καθαρές ή λευκές φυλές...Δυστυχώς για όλους αυτούς, η φύση δεν καταλαβαίνει από τέτοια.
Η φωτογραφία των 5 τυφλών αλμπίνων  από ορφανοτροφείο της Ινδίας, και η δεκαμελής οικογένεια αλμπίνων  επίσης από την Ινδία, σε κάνει να αναρωτιέσαι πως είναι δυνατόν να πιστεύουν ακόμα κάποιοι ότι το χρώμα του δέρματος είναι κριτήριο για οτιδήποτε, πόσο μάλλον για ανωτερότητα απέναντι σε πιο σκούρα δέρματα...  
Κοινοποιήστε το στο..
 
Υποσέλιδο
Κορυφή