27 Μαρ 2014

Άρχισε ο εξευρωπαϊσμός της Ουκρανίας

27 Μαρ 2014 , 3:08 μ.μ.
Προτού καν προλάβει καλά-καλά να πέσει η κάπνια από όλα τα γεγονότα που συγκλόνισαν τους τελευταίους μήνες στην Ουκρανία, το φιλοευρωπαϊκό κομμάτι της χώρας άρχισε κιόλας να γνωρίζει τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό.

Ο μη εκλεγμένος πρωθυπουργός Αρσένι Γιατσενιούκ, με τους νεοναζί συνεργάτες, συμφώνησε με το ΔΝΤ πακέτο βοήθειας προς την Ουκρανία ύψους 14-18 δις δολάρια. Το πακέτο φυσικά θα χορηγηθεί με αντάλλαγμα την εφαρμογή των δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων και των μέτρων λιτότητας που θα αποφασίσει το ΔΝΤ κατά του ουκρανικού λαού.

Ο μη εκλεγμένος πρωθυπουργός Αρσένι Γιατσενιούκ προειδοποίησε τον ουκρανικό λαό λέγοντας μεταξύ άλλων ότι:
«Αν δεν ψηφισθούν νόμοι για την υποστήριξη των μέτρων λιτότητας, την εφαρμογή των οποίων ζητεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την σταθεροποίηση της οικονομίας, το ΑΕΠ είναι πιθανόν να μειωθεί κατά 10% εντός του έτους και η Ουκρανία να χρεοκοπήσει.»
Κι εκεί που αναρωτιέται ο μέσος Έλληνας «τι μου θυμίζουν όλα αυτά..;», του 'ρχεται καπάκι στο νου και η πρόσφατη εικόνα με το Βενιζέλο επισκέπτη στην Ουκρανία, χαριεντιζόμενο με την εκεί πολιτική ηγεσία. Μετά πως να μη σκεφτεί ότι στο Βενιζέλο δεν έφτασε η καταστροφή μιας χώρας -της χώρας του- και τώρα κάνει διεθνή καριέρα για να καταστρέψει και άλλες, διανέμοντας την τεχνογνωσία του στις ενδιαφερόμενες φιλοευρωπαϊκές κυβερνήσεις των υποψήφιων μελλοθάνατων κοινωνιών.

Και όλα αυτά με το φιλόπτωχο ΔΝΤ θα είναι για την Ουκρανία μόνο μία πρώτη γεύση. Γιατί η εξολοκλήρου γνωριμία με τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό θα επιτευχθεί μόλις αρχίσουν να προχωράνε οι μεταρρυθμίσεις και να εφαρμόζονται τα μέτρα λιτότητας. Τότε, η συμφωνία λέει ότι θα απελευθερωθούν από τα δεσμά τους και τα πακέτα της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας και θα χορτάσει ο ουκρανικός λαός ανάπτυξη, success stories και ψωμί από τους σκουπιδοτενεκέδες.


«Καλό κουράγκιο», που 'λεγε και κάποιος σωτήρας Ευρωπαίος φιλόσοφος.




Κοινοποιήστε το στο..
 
Υποσέλιδο
Κορυφή