23 Ιουν 2014

Η Χρυσή Αυγή τιμάει την αρχαία Ελλάδα - Φωτογραφίες ντοκουμέντα

23 Ιουν 2014 , 1:54 μ.μ.
Η Εφημερίδα των Συντακτών αποκαλύπτει στο σημερινό της φύλλο μια σειρά από φωτογραφίες που απεικονίζουν τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής να αποδίδουν τιμές στην ένδοξη αρχαία Ελλάδα.

Βλέπουμε το Νίκο Μιχαλολιάκο, τον Χρήστο Παππά και τον Ηλία Κασιδιάρη να χαιρετούν αρχαιοελληνικά μπροστά από την αρχαιοελληνική σβάστικα, την οποία θα βρείτε άλλωστε και επάνω σε αρχαιοελληνικά αγγεία.
Για τους κακοπροαίρετους που θα ρωτήσουν, για ποιό λόγο οι χρυσαυγίτες επιλέγουν τη σβάστικα της σημαίας του ναζιστικού καθεστώτος του Χίτλερ για να τιμήσουν την αρχαία Ελλάδα, η απάντηση είναι απλή: Αναγκάστηκαν για το σκοπό αυτό να δανειστούν προς στιγμήν τις σβάστικες από τις σημαίες του 3ου Ράιχ, επειδή στα σχετικά αρχαιοελληνικά αγγεία δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση γιατί βρίσκονται στα μουσεία. Το ότι επέλεξαν το ίδιο σύμβολο από άλλη πηγή δεν πάει να πει ότι είναι και ναζιστές. Μην τρελαθούμε κιόλας.
Η φωτογραφία δε, με τον Κασιδιάρη και τον Φουντούλη, κάτω δεξιά, είχε τραβηχτεί πριν 2 περίπου χρόνια, στις 21 Δεκεμβρίου 2012. Τότε, οι συναγωνιστές αυτοί, είχαν πάει στο βουνό για να τιμήσουν -εκτός από την αρχαία Ελλάδα- το Χειμερινό Ηλιοστάσιο. Έγραφε τότε ο Κασιδιάρης σε άρθρο του: «Με σταθερές, ευλαβικές κινήσεις ξετυλίγεται η σημαία. Μεμιάς κυματίζει στον Αττικό ουρανό. Χρώμα του αίματος και το σύμβολο του Ήλιου στο μέσο. Στο βάθος του ορίζοντα χρυσές ακτίνες διαλύουν το σκότος της νύχτας. Τα χέρια υψώνονται σε χαιρετισμό. Μία νέα Χρυσή Αυγή ανατέλλει.»


Ο σκοπός των χρυσαυγιτών στις παρακάτω φωτογραφίες είναι και πάλι η απόδοση τιμών στην αρχαία Ελλάδα αλλά, αν και ο χαιρετισμός παραμένει αρχαιοελληνικός, το σύμβολο που επιλέχθηκε οφείλεται σε παρεξήγηση.Το σύμβολο αυτό είναι το λεγόμενο «Wolfsangel» (μετάφραση: αγκίστρι του λύκου).  Ήταν το σύμβολο της ναζιστικής παραστρατιωτικής οργάνωσης "Werwolf", που είχε επικεφαλής τον αρχηγό των Ες Ες και στενό συνεργάτη του Χίτλερ Χάινριχ Χίμλερ. Η παρεξήγηση έγκειται στο γεγονός ότι οι χρυσαυγίτες μπέρδεψαν αυτό το σύμβολο με την αρχαιοελληνική σβάστικα. Όταν πληροφορήθηκαν περί τίνος πρόκειται, το αφαίρεσαν από παντού και ζήτησαν ο ένας στον άλλο συγνώμη για το σφάλμα τους, ενώ ο Νίκος Μιχαλολιάκος διέταξε ΕΔΕ.

Οι επόμενες φωτογραφίες που ακολουθούν είναι άλλη μια αδιάσειστη απόδειξη για τη φιλοπατρία των χρυσαυγιτών. Γιατί ο Ρούντολφ Ες μπορεί να ήταν υπαρχηγός του Χίτλερ, πράγμα που αποτελεί αν μη τι άλλο ασήμαντη λεπτομέρεια, πάνω απ' όλα ήταν όμως Έλλην. Για την ακρίβεια μισός Έλλην ή αλλιώς μισέλλην -κατά τον συνήθη συνδυαστικό τρόπο σκέψης των περισσοτέρων ψηφοφόρων της οργάνωσης. Και αυτό γιατί η μητέρα του ήταν Ελληνίδα, όπως αναφέρουν άλλωστε και τα έγκυρα έντυπα της Χρυσής Αυγής. Το ότι αυτό δεν επιβεβαιώνεται πουθενά στο γενεαλογικό δέντρο του Ρούντολφ Ες, οφείλεται ασφαλώς σε εβραϊκό δάκτυλο.Ο αρχαιοελληνικός χαιρετισμός του Χρήστου Παππά μπροστά από την επιγραφή του νεκροταφείου όπου κείτονται οι πεσόντες Γερμανοί ναζί, οφείλεται μόνο στο ότι οι αρχαίοι Έλληνες σεβόντουσαν και τιμούσαν όλους τους νεκρούς και ειδικά τους πολεμιστές. Όσο για τον αρχαιοελληνικό του χαιρετισμό μπροστά από την αφίσα του Χίτλερ, καλό είναι να πληροφορηθούν οι συκοφάντες ότι η μέρα που τραβήχτηκε η φωτογραφία ήταν Τσικνοπέμπτη και στα γραφεία του κόμματος γινόταν αποκριάτικο πάρτυ.____________________________

Διαβάστε επίσης:


Κοινοποιήστε το στο..
 
Υποσέλιδο
Κορυφή