12 Φεβ 2015

Μπαλτάκος-Σαμαράς: ο θάνατος μιας αδελφικής φιλίας

12 Φεβ 2015 , 11:57 μ.μ.


Μια ανθρώπινη τραγωδία εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας από την πρώτη ημέρα ανάληψης κυβερνητικών καθηκόντων εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

Και αυτή δεν είναι άλλη από τη ρήξη στις αδελφικές σχέσεις μεταξύ Σαμαρά και Μπαλτάκου. Η πάλαι ποτέ ισχυρά (ακρο)δεξιά χειρ του συστήματος Σαμαρά, ο συνομιλητής των χρυσών αβγών και καθοδηγητής τους σε φιλοκυβερνητικές ψηφοφορίες, έχει σαφώς τις τελευταίες μέρες διαχωρίσει τη θέση του από τη στάση του πρώην πρωθυπουργού. 

Η τακτική του ηττημένου, απαξιωμένου και χολερικού Σαμαρά να υπονομεύει εντός, εκτός και επί τα αυτά τις προσπάθειες της χώρας του για την προώθηση των διαπραγματευτικών της όπλων, βρίσκει αντίθετο τον πρώην γραμματέα της ακροδεξιάς συγκυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο.

Ο Μπαλτάκος δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένος από τη στάση της νέας κυβέρνησης, "βαράει προσοχές" στον Τσίπρα και παρομοιάζει το τουρ ανά την Ευρώπη με τον αθλητή της εθνικής Ελλάδας που "ιδρώνει τη φανέλα με το εθνόσημο". 

Όπως είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Βήμα FM: 

Εμείς παίζουμε στα ζάρια την Ελλάδα και οι Γερμανοί παίζουν στα ζάρια την Ευρώπη. Πρέπει να παίξουμε πάνω στο φόβο τους, φοβούνται περισσότερο και πολύ καλά κάνει η κυβέρνηση και φέρεται έτσι. Οι Γερμανοί φοβούνται περισσότερο, γιατί αυτή τη στιγμή οι Γερμανοί ελέγχουν την Ευρώπη, ό,τι απέτυχαν να κάνουν σε δύο Παγκόσμιους Πολέμους, το έχουν επιτύχει τώρα με το ευρώ, άρα λοιπόν αυτή τη στιγμή, έχουν περισσότερο φόβο απ' ότι εμείς.
Φοβούνται το ντόμινο και την καταστροφή του ευρώ, αυτό για το οποίο αγωνίσθηκαν δεκαετίες και το έχουν επιτύχει, πιθανότατα θα διακινδυνεύσει από την τακτική που ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης.
Συμφωνώ απόλυτα με αυτό που κάνει η κυβέρνηση, με την οποία φυσικά εγώ είμαι εχθρικός σε όλα τα άλλα, το ξέρετε αυτό, αλλά δεν μπορώ όταν παίζει η Ελλάδα και όταν κάποιος ιδρώνει τη φανέλα με το εθνόσημο, δεν μπορώ παρά να στέκομαι προσοχή. Ο κ. Τσίπρας ιδρώνει τη φανέλα.

Τέλος, ο Μπαλτάκος θεωρεί ότι η καταστροφολογία που καλλιεργεί το σαμαρικό περιβάλλον, σύντομα θα βγάλει τη ΝΔ εκτός πολιτικού παιχνιδιού. Ενώ χαρακτήρισε την οπτική της αριστερής παρένθεσης ως μεγάλη πλάνη για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Φαίνεται ότι ο Σαμαράς εκτός από την πρωθυπουργία και, οσονούπω, την προεδρία της ΝΔ, θα χάσει και έναν παλιόφιλο. Δυο «δαυλοί αναμμένοι στην υπηρεσία της πατρίδας», κατά την έκφραση του Μπαλτάκου, θα συνεχίσουν να ανάβουν, αλλά ξεχωριστά, καθότι ο ένας επέλεξε να είναι αναμμένος αποκλειστικά για την πατρίδα της Άνγκελα Μέρκελ.

Άλλο ένα δράμα, από τα αναρίθμητα που έχει προκαλέσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο οποίος ως γνωστό φταίει για όλα...
Κοινοποιήστε το στο..
 
Υποσέλιδο
Κορυφή