5 Μαρ 2014

Ο Γιάννης Πρετεντέρης πολεμάει την πολιτική διαφθορά

5 Μαρ 2014 , 6:08 μ.μ.

Στιγμές αδέκαστης, αδιάφθορης και μαχητικής δημοσιογραφίας εκτυλίχθηκαν προχθές στο κεντρικό δελτίο του Mega Channel, με τον Γιάννη Πρετεντέρη να θυμίζει προς στιγμήν πραγματικό δημοσιογράφο και όχι τον κατευθυνόμενο ιδιωτικό υπάλληλο των μεγαλομετόχων του καναλιού που όλοι ξέρουμε.

Τα έβαλε προχθές, λοιπόν, αφήνοντας όλους άναυδους, με την πολιτική εξουσία. Όχι βέβαια την ελληνική, γιατί εδώ είναι επικίνδυνα τα πράγματα αφού η κυβέρνηση Σαμαρά ψάχνει τα κομμάτια της στις δημοσκοπήσεις και στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές το φίλιο στο αφεντικό γαλαζοπράσινο στρατόπεδο κινδυνεύει με πανωλεθρία -πράγμα που δεν είναι καθόλου καλό γιατί ο εργολάβος εργοδότης του χρειάζεται δημάρχους και περιφερειάρχες που θα ευνοήσουν τη μεγάλη κρατικοδίαιτη  μπίζνα με τα σκουπίδια του κοσμάκη.

Τα έβαλε με την τουρκική πολιτική εξουσία και συγκεκριμένα με τον Ταγίπ Ερντογάν. Αγανακτισμένος με την πολιτική διαφθορά και τα σκάνδαλα στην Τουρκία και, κυρίως, με τη διαπλοκή μεταξύ του Τούρκου πρωθυπουργού με τους εκεί ολιγάρχες,  ο Γιάννης Πρετεντέρης απαίτησε επίμονα και με στεντόρεια φωνή την αλήθεια από τον Τούρκο πρωθυπουργό για το αν πήρε μίζες ή όχι, εκπληρώνοντας έτσι, μέσα από το δελτίο του Mega Channel, το ηθικό και, πάνω απ' όλα, δημοσιογραφικό του χρέος απέναντι στον τουρκικό λαό.


Αυτό όμως που δεν πρέπει να ξεχνάει ο Γιάννης Πρετεντέρης είναι ότι ο ΑΚΤΩΡΑΣ, δηλαδή η κατασκευαστική εταιρεία της οικογένειας Μπόμπολα, τα τελευταία 2 χρόνια βγάζει το ψωμί της και από τις οικονομίες του τουρκικού δημοσίου. Για παράδειγμα, η πιο κερδοφόρα δουλειά της οικογένειας Μπόμπολα στην Τουρκία είναι η σύμβαση ύψους 25,4 εκ. ευρώ που υπέγραψε με το τουρκικό δημόσιο για την κατασκευή «εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων του Δήμου Σμύρνης».
Γι αυτό, αν δεν του έχει ήδη τραβήξει το αυτί ο κ. Μπόμπολας, θα πρέπει ο Γιάννης Πρετεντέρης στο μέλλον να είναι λίγο περισσότερο προσεκτικός όταν αναφέρεται στις τουρκικές πολιτικές ηγεσίες, γιατί στη γείτονα χώρα, μεταξύ πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων, ισχύουν οι ίδιοι ακριβώς κανόνες όπως και εδώ στην πατρίδα Ελλάς.

Εκτός βέβαια και αν όλο αυτό το ξέσπασμα του Γιάννη Πρετεντέρη κατά του Τούρκου πρωθυπουργού έχει να κάνει με το ότι στην Τουρκία, όπως άλλωστε και εδώ στην πατρίδα Ελλάς, το συμφέρον της κυβέρνησης έγκειται στο να συνεργάζεται πρώτα με τον ντόπιο εργολάβο - και ιδίως αν αυτός έχει στην κατοχή του και μια σειρά από ΜΜΕ- και ύστερα με τον εισαγόμενο. Πράγμα που μπορεί δηλαδή να σημαίνει ότι υπάρχει περίπτωση λόγω κάποιας παρέμβασης του κ. Ερντογαν να στράβωσε εκεί κάποια δουλειά του αφεντικού.

Όλα αυτά βέβαια είναι απλώς σενάρια, τα οποία όμως κάθε σκεπτόμενος νιώθει έντονα την ανάγκη να κάνει, γιατί είναι αδιανόητο, εξωπραγματικό και φύσει αδύνατον να φανταστεί ότι ο Γιάννης Πρετεντέρης έγινε ξάφνου δημοσιογράφος και ασκεί όντως δημοσιογραφικό ρόλο χωρίς να υπάρχει από πίσω κάποια σκοπιμότητα.


Κοινοποιήστε το στο..
 
Υποσέλιδο
Κορυφή