28 Μαρ 2014

Η Χρυσή Αυγή παραδέχτηκε τελικά ότι ο «αρχαιοελληνικός» χαιρετισμός είναι ναζιστικός

28 Μαρ 2014 , 5:28 μ.μ.
Η Χρυσή Αυγή πάνω στον πανικό της να αποδείξει ότι το μαύρο είναι άσπρο, ότι δηλαδή δεν είναι μια εγκληματική συμμορία από νεοναζί μαχαιροβγάλτες, βγάζει στη φόρα ό,τι έχει στα κιτάπια της.

Για να πετύχει το σκοπό της δεν διστάζει μάλιστα να ρουφιανέψει και άτομα που ανήκουν ιδεολογικά στο χώρο της. Άλλωστε, όπως έχουμε ξαναγράψει πολλές φορές, η ηγεσία της ναζιστικής οργάνωσης θεωρεί άπαντες αναλώσιμους και γι αυτό, χωρίς κανέναν απολύτως δισταγμό, θυσίαζε και θα θυσιάζει πάντα οποιονδήποτε και οτιδήποτε, αν νομίζει ότι έτσι θα αποκομίσει και το παραμικρό όφελος.

Έτσι έκανε χθες και με τον νεοναζί οδηγό του βουλευτή της ΝΔ και αντιπροέδρου της βουλής Γιάννη Τραγάκη. Έβγαλε στη φόρα μια φωτογραφία που τον απεικονίζει μαζί με άλλους χρυσαυγίτες να χαιρετάει ναζιστικά, θέλοντας έτσι, με όλη την κουτοπονηριά που τη διακρίνει, να πείσει τις μάζες των ηλιθίων που την ακολουθούν λέγοντας «κοιτάχτε, και ο υπάλληλος του νεοδημοκράτη βουλευτή χαιρετάει ναζιστικά, άρα είμαστε αθώοι».


Ωστόσο, από αυτή τη δημοσίευσή της, προκύπτει κι ένα κωμικοτραγικό παράδοξο. Ως τώρα οι χρυσαυγίτες υπεραμύνονταν με πάθος τον συγκεκριμένο χαιρετισμό, διατυμπανίζοντας όπου βρεθούν κι όπου σταθούν ότι ο χαιρετισμός αυτός δεν είναι ναζιστικός αλλά αρχαιοελληνικός ή σπαρτιάτικος -παρά του ότι ο ισχυρισμός αυτός είναι παντελώς ανιστόρητος.

Τώρα φαίνεται όμως ότι η ανάγκη ενοχοποίησης του αντιπάλου, θέλοντας και μη, τους οδήγησε στο να προσγειωθούν στην πραγματικότητα και να παραδεχτούν στο κείμενό τους ότι πρόκειται για ναζιστικό χαιρετισμό:


Έτσι βέβαια, εμμέσως, παραδέχονται επιτέλους και αυτό που πριν μερικά χρόνια έλεγαν με περηφάνια, ότι δηλαδή δεν είναι απλά «εθνικιστές και πατριώτες» αλλά ναζιστές με τη βούλα. Την αγκυλωτή βούλα για την ακρίβεια.

Συγχαρητήρια, λοιπόν, στους χρυσαυγίτες που βρήκαν το θάρρος να παραδεχτούν αυτό που πραγματικά είναι -ακόμα κι αν αυτό που τους οδήγησε σε αυτή την παραδοχή είναι η παντοτινή, αστείρευτη, εκ των ώτων αναβλύζουσα, ηλιθιότητά τους.


ΥΓ.:
Ο Γιάννης Τραγάκης μπορεί να απέλυσε τον νεοναζί οδηγό του. Όμως, ο συνεργάτης της Χούντας Αθανάσιος Ανδρεουλάκος βρίσκεται ακόμα στη θέση του  Γενικού Γραμματέα Δημοσίας Τάξης. Το ίδιο και ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Χριστογιάννης, που αποκαλεί τη Χούντα της επταετίας «Επανάσταση». Άρα λοιπόν μπορούμε να συμπεράνουμε ότι για τη Νέα Δημοκρατία ο ναζισμός μπορεί να είναι καταδικαστέος, ο φιλοχουντισμός όμως δεν φαίνεται να αποτελεί γι αυτήν κάτι το μεμπτό.

Κοινοποιήστε το στο..
 
Υποσέλιδο
Κορυφή