16 Απρ 2015

“ Μα γιατί δεν τρομάζουν αυτοί οι Έλληνες; ”

16 Απρ 2015 , 12:53 μ.μ.




Ο ανταποκριτής των F.T. Tony Barber, αναρωτιέται γιατί οι Έλληνες δεν ουρλιάζουν και δεν σκίζουν τα ρούχα τους στους δρόμους, αφού υπάρχει ο κίνδυνος της χρεοκοπίας.
Γεμάτα, λέει, τα εστιατόρια, ο κόσμος στις πλατείες λιάζεται ήρεμος, τι στο διάολο, γιατί δεν πανικοβάλλονται αυτοί οι Έλληνες;

Να στο εξηγήσω βρε συ Τόνι.
Είναι σαν το ανέκδοτο με τον βοσκό που φωνάζει συνέχεια “λύκος”.
Ε, μας πρήξατε με την χρεοκοπία και πόσο τεμπέληδες είμαστε, και καταφέρατε να συμβιβαστούμε με την ιδέα ότι θα χρεοκοπήσουμε.
Αλλά και τι να κάνει ο Έλληνας μισθωτός ή ο συνταξιούχος που με τα βίας τα φέρνει σήμερα βόλτα, να δεχθεί και νέες μειώσεις;
Και πως θα ζήσει μετά;

Να σου θυμίσω ότι μόλις πριν λίγα χρόνια οι Έλληνες ήταν οι θερμότεροι οπαδοί της Ευρωπαϊκής ένωσης, με ποσοστά βορείου Κορέας, ενώ τώρα σταδιακά της γυρνάνε την πλάτη.
Επίσης να σου θυμίσω ότι η Ευρωπαϊκή αγορά φτιάχτηκε μεταπολεμικά για να ωφεληθούν όλοι οι λαοί της Ευρώπης από το μεταξύ τους ελεύθερο εμπόριο, και όχι οι 20-30 πολυεθνικές κυρίως της Γερμανίας όπως έχει καταντήσει σήμερα.

Βέβαια, οι Έλληνες έχουν ακόμα πολλά να μάθουν από τους Ευρωπαίους αδερφούς τους, όπως για την ισονομία, τον σεβασμό στο διαφορετικό και άλλα πολλά, αλλά για να αλλάξει κάποιος, πρέπει να είναι ελεύθερος όχι σκλάβος...
Και ο Έλληνας αλλάζει Τόνι.
 Αργά και βασανιστικά, αλλά αλλάζει.
Το πρώτη φορά αριστερά δεν είναι ανέκδοτο όπως θέλουν να το μετατρέψουν κάποιοι, αλλά τρόπος ζωής, αρκεί να το πιστέψουμε όλοι μας.

Και εσείς θα αλλάξετε Τόνι, πολύ πιο σύντομα από ότι νομίζεις.
Η φούσκα της ευημερία σας ακουμπά επικίνδυνα πάνω στις σκυμμένες πλάτες των εργατών του τρίτου κόσμου.  
Το νου σας μην σηκωθούνε, Τόνι.




Κοινοποιήστε το στο..
 
Υποσέλιδο
Κορυφή