16 Μαρ 2016

Μικροί Τζήμεροι (ακόμα μικρότεροι)

16 Μαρ 2016 , 8:13 μ.μ.

Γιατί είναι εγκλωβισμένοι στην Ειδομένη οι μετανάστες; Εγκλωβισμένος είσαι όταν δεν μπορείς να κινηθείς προς καμία κατεύθυνση. Μπορούν να κινηθούν σε οποιαδήποτε κατεύθυνση εκτός από εκείνη στην Δυτική Ευρώπη. Άρα αν είναι εγκλωβισμένοι σε κάτι, είναι στο πείσμα τους.
Και γιατί θέλουν να πάνε στην Ευρώπη;Επειδή λαχτάρησαν τις ελευθερίες και την ανεξιθρησκεία του ευρωπαϊκού πολιτισμού; Όχι βέβαια. Το μόνο που θέλουν από την Ευρώπη είναι οι κοινωνικές παροχές, τρώμε πίνουμε τζάμπα και παίρνουμε τα κοινωνικά επιδόματα.
Ταυτόχρονα είμαστε εμείς εγκλωβισμένοι στη συριζολαγνεία των καναλιών που κανουν διαγωσνισμό γλειψίματος μέχρι να πάρουν την άδεια.

Μνημείο αφροσύνης, απανθρωπιάς, έλλειψης ήθους και κάθε στοιχείου που συνδέει ένα πρωτεύον θηλαστικό, με την έννοια "Άνθρωπος".
Εντάξει, αυτή είναι μία επιεικής περιγραφή του  ανθρωπίδα που ακούει στο όνομα Τζήμερος (καταχωρημένο πλέον λήμμα στο υβρεολόγιο της κοινής νεοελληνικής). 

Ένας Τζήμερος κάνει θόρυβο. Πολύ θόρυβο για να προκαλέσει, να φανεί, να αναδείξει το ελάχιστο ηθικό και σωματικό του ανάστημα, ως ύπαρξη. Να αποκτήσει την ιδιότητα του Όντος μέσω της πρόκλησης που θα παραλάβει το μηντιακό σύστημα για να προσθέσει, αυτόν τον ελάχιστο, τον μικρόνοα και μηδαμινό, σε θέση παράγοντα της πολιτικής ζωής του τόπου.

Ένας Τζήμερος κάνει θόρυβο που αξίζει όσο ο θόρυβος ενοχλητικών κουνουπιών που πετούν γύρω από ένα ανθρώπινο αυτί, μία ήσυχη καλοκαιρινή νύχτα. Όσο ένας Anopheles gambiae που μόνο αρρώστια μπορεί να μεταδώσει.

Κι όμως. Ο Anopheles άφησε τα αυγά του. Και μπορεί να μην είναι τόσο βδελυρά όσο το γνωστό αυγό του ερπετού, έχουν όμως την ίδια σχεδόν σύνθεση εμβρύου και περίπου την ίδια παραγωγικότητα. Βγαίνουν από μέσα κι άλλα έντομα που αντιγράφουν την απανθρωπιά, τη μισαλλοδοξία και την ανοησία του γνωστού σε όλους, ανωφελή.

Πρόσφατο αλίευμα από τις κόντρες μίσους που αναπτύσσονται (ευτυχώς σε επίπεδο "αρχόντων" ακόμα γιατί ο κόσμος έχει αποδείξει πως την αλληλεγγύη την εννοεί ακόμα κι όταν χρειάζεται να παραδώσει το υστέρημα του) και η ανάρτηση δημοτικού συμβούλου σε δήμο της Αττικής που πρόκειται να δεχτεί και να φιλοξενήσει σύντομα, πρόσφυγες. Εδώ να σημειώσουμε πως το "φιλοξενήσει" δεν είναι ακριβολογία αφού οι πρόσφυγες θα φιλοξενηθούν σε εγκαταστάσεις που ανήκουν σε άλλο δήμο (και με δαπάνη άλλων φορέων) και που απλά έτυχε να βρίσκονται στα διοικητικά όρια του δήμου που είναι σύμβουλος αυτός ο μικρός Τζήμερος".

Εδώ η ανάρτηση. Θαυμάστε φιλοξενία επί αντιτίμου και μάλιστα με πρόταση για διαμόρφωση του χώρου φιλοξενίας σε φυλακή. 


ΥΓ: Στην ανάρτηση εντυπωσιάζουν :

Η επισήμανση περί "αλλαγής χρήσης" (εκτός αν εννοεί την επιθυμία του για μετατροπή της κατασκήνωσης σε φυλακή)
Το τρίτο πρόσωπο στο οποίο γράφει αναφερόμενος στον εαυτό του
Η παραίνεση για ταυτόχρονη άφιξη δεσμοφυλάκων για τους "φιλοξενούμενους"
Η παιδικότητα της ανορθόγραφης πρότασης: "σε ένα Δήμο που ήδη βρίσκετε (εσείς;) στα όρια του"
Ο τίτλος "καθηγητής"

Αν και ήθελα να μη δημοσιεύσω το όνομα του μικρού Τζήμερου, αυτό φαίνεται στην ανάρτηση. Έμεινε εκεί για να θυμίζει πως δεν χρειάζεται να σε λένε Τζήμερο για να ανήκεις στην κατηγορία εκείνων που "συστεγάζονται" κάτω από το λήμμα "Τζήμερος" της αργκό των ημερών μας. (Μα πόσο Τζήμερος είσαι;)

Ευχαριστώ τους φίλους που στέλνουν καθημερινά δείγματα του νέου φασισμού. Με κάνουν να καταλάβω πως τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα από ότι νόμιζα.


Κοινοποιήστε το στο..
 
Υποσέλιδο
Κορυφή