11 Ιουλ 2008

Δεν είμαστε ακροδεξιά!

11 Ιουλ 2008 , 7:00 μ.μ.
«Το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την υγεία».
«Ο ΛΑ.Ο.Σ. είναι ακροδεξιό κόμμα»

Τι κοινό έχουν αυτές οι δύο δηλώσεις; Δύο πράγματα:

Πρώτον, εάν οι δύο προτάσεις τεθούν σε δημοσκόπηση και ζητηθεί από τους πολίτες ή γνώμη τους αναφορικά με την αλήθειά τους, το αποτέλεσμα θα είναι συντριπτικά υπέρ του «Ναι οι προτάσεις είναι αληθείς».

Διότι άπαντες, ακόμα και οι φανατικοί καπνιστές γνωρίζουν ότι το κάπνισμα βλάπτει, όπως και ότι τα κόμματα που ορθώνουν κατά βάση εθνικιστικό λόγο κατηγοριοποιούνται ως «ακροδεξιά» και καταλαμβάνουν τα αντίστοιχα βουλευτικά έδρανα.

Δεύτερον και οι δύο δηλώσεις βλάπτουν τα αναφερόμενα εμπορικά «σήματα» (Προϊόντα καπνού και πολιτικό σχηματισμό) διότι τρομάζουν την πιθανή πελατεία.
Για το κάπνισμα αυτό είναι προφανές, διότι ουδείς έχει όρεξη να βλάψει την υγεία του έτσι στην ψύχρα (χωρίς κάποιο ηδονιστικό αντάλλαγμα τουλάχιστον).

Για τον πολιτικό σχηματισμό με το ακρωνύμιο που ταυτίζεται με συμπαθές κράτος της ΝΑ Ασίας αυτό θέλει κάποια εξήγηση.

Παρ’ όλο που η ελληνική κοινωνία είναι αρκούντως συντηρητική, με αποτέλεσμα απόψεις που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως «εθνικιστικές» ή «ξενόφοβες» ή «συντηρητικές» διασχίζουν οριζόντια το πολιτικό φάσμα από αριστερά μέχρι δεξιά, ελάχιστοι έχουν την όρεξη να συσχετιστούν με τον απροκάλυπτο φασισμό, ναζισμό η άλλο ολοκληρωτισμό εν γένει.

Χαριτολογώντας θα μπορούσε κανείς να πει ότι μερικοί είναι με τον Θρύλο (ακροδεξιά), αλλά από τις μεγάλες ομάδες υποστηρίζουν την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (ΝΔ ή και ΠΑΣΟΚ). Διότι αδελφέ, κάποιος πρέπει να μας κάνει και τα ρουσφέτια.

Άρα το σταμπάρισμα του πολιτικού σχηματισμού με την ταμπέλα του «ακροδεξιού» κόβει πολύ απλά πελάτες από το μαγαζί, βάζοντας σε κίνδυνο ακόμα και την κοινοβουλευτική του εκπροσώπηση, αφού το 3% δεν είναι μακριά από τα σημερινά ποσοστά του κόμματος.

Για να δούμε όμως λίγο με την Εβραϊκής τεχνολογίας, διαχωροχρονική μίνι τηλεόραση που έχω πάντα μαζί μου όταν παραθερίζω στην μαγευτική Άνω Παπαβούκλιανη, τι απαντά ο κ. Μαυροτζαφέρης(*) στον κ. Χατζηνικολάου επί του θέματος, καθώς και δηλώσεις από στελεχάρες του κόμματος.

(*) Είμαι θολοκουλτούρ πατριωτάρα και αρνούμαι να χρησιμοποιήσω το Τουρκικό «Καρά» (Μάυρο). Αντίθετα το Αραβικό «Χατζ» (Προσκύνημα) δεν με χαλεί.


Φοβερό ε;

«Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» ωρύεται ο Αδώνιδας. 4η Αυγούστου και 21η Απριλίου αντάμα στο απαύγασμα της απόλυτης κενότητας.

Λίγο ακόμα και θα έπιαναν το μεγαλείο του
ήρωα του Α’ Παγκόσμιου πολέμου και 22 χρόνια αργότερα, δοσίλογου κυβερνήτη της κατοχικής κυβέρνησης του Βισύ στη Γαλλία, στρατάρχη Πεταίν.
Αυτού που άλλαξε το θολοκουλτουρέ «Liberté, égalité, fraternité» (Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφότητα) με το ντιριτάχτα και καλά αντικομμουνιστικό «Travail, famille, patrie» (Δουλειά, Οικογένεια, Πατρίδα).
(Μάλλον ο Πεταίν δεν ήταν πολύ θρήσκος).

Χαρακτηριστικοί απόσπασμα από το ιστολόγιο του Ροΐδη αναφορικά με ενέργεια του Λάος ενεντίον του Πανεπιστημίου Μακεδονίας διότι απεκάλεσε το κόμμα …ακροδεξιό ακολουθεί:

«…Ο ίδιος όμως ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός μάλλον ντρέπεται για τον χαρακτηρισμό αυτόν και θίγεται. Θίγεται δε τόσο που έστειλε εξώδικο και απειλεί ένα ολόκληρο Πανεπιστήμιο. Ο λόγος είναι απλός. Διότι κατά τη διημερίδα που οργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στις 3 και 4 Απριλίου 2008 με τίτλο «Το νέο κομματικό τοπίο στην Ελλάδα», η ομιλία της επίκουρης καθηγήτριας του Παντείου Βασιλικής Γεωργιάδου, σύμφωνα με το εξώδικο που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του ΛΑ.Ο.Σ., «φέρει τον, εξόφθαλμα συκοφαντικό και απαξιωτικό για τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, τίτλο: «Πως γεμίζει η δεξαμενή της Άκρας Δεξιάς; Σύνθεση και προέλευση των ψηφοφόρων του ΛΑΟΣ στις εκλογές του 2004 και του 2007» Κατεβάστε το σε pdf εδώ.

Όλα αυτά τα μαθαίνουμε από το άρθρο του κ. Πάσχου Μανδραβέλη γιατί το πανεπιστήμιο απέκρυψε το εξώδικο!…»


Μολαταύτα σε αυτό το σημείο έχω να πω ότι άσχετα με το πόση διαφήμιση πέσει σε κάποιο προίόν, εάν αυτό είναι χαμηλής ποιότητας, αυτό θα αποκτήσει στην συνείδηση του κοινού την θέση που του αξίζει. Στο ράφι.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, όσο και να φωνάζει το Λάος «απεταξάμην την ακροδεξιάν» (και ενδεχομένως αγκάλιασον το κέντρον του πολιτικού φάσματος), θα βγαίνουν οι στελεχάρες του στα Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης και θα δείχνουν το πραγματικό πρόσωπο του μορφώματος. Και τότε θα πάρει την θέση που του αξίζει.

Στο ράφι.

Επιμύθιον:

Στο ίδιο πνεύμα μπορεί να ενταχθεί και η αθώωση της εφημερίδας "ΑΥΓΗ" από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), αναφορικά με την μήνυση που είχε καταθέσει ο Κυριάκος Βελόπουλος, αντιδρώντας στον χαρακτηρισμό «γνωστός εθνικοπαράφρων» που του είχε αποδώσει η εφημερίδα.
Σχετικό ρεπορτάζ της "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ" για το θέμα εδώ._____________________________

Παλιά σχόλια (84)
Κοινοποιήστε το στο..
 
Υποσέλιδο
Κορυφή