29 Νοε 2010

Ζαν Ντανιέλ Κολομπανί - Το τσιράκι του Καρατζαφέρη στις κοινότητες των μεταναστών

29 Νοε 2010 , 7:15 μ.μ.


________________________________________________________Η δειλία να υποστηρίξεις ευθέως τις θέσεις σου, σε αναγκάζει να ψάχνεις να τις
βρεις στα λεγόμενα των αντίθετων -που συνήθως
παρουσιάζεις διαστρεβλωμένα-
ή, στην χειρότερη, χρησιμοποιώντας
ως φερέφωνα των θέσεών σου
μασκαρεμένους αντίθετους έναντι αμοιβής
.
________________________________________________________



Γεννήθηκε το 1980 στη Νίρβα της Ισπανίας. Ζεί στην Αθήνα τα τελευταία 6 χρόνια. Πέρασε τα μαθητικά του χρόνια σε σχολεία της Μασσαλίας όπου και τελείωσε το 1ο Λύκειο Μασσαλίας το 1996. Αποφοίτησε από το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σπουδών του Γαλλικού Πανεπιστημίου της Amiens συνεχίζοντας τις σπουδές του στο Εργαστήριο Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας στη Γαλλία. Ανάμεσα στις πιο σημαντικές στιγμές του ως φοιτητής δημοσιογραφίας ξεχωρίζει η συνέντευξη με τον Πρόεδρο της Λιβύης και Πρόεδρο της Αφρικανικής Ένωσης, Μουαμέρ Αλκαντάφι καθώς και η συνέντευξή του με τον πρώην Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν.Οι Ακαδημαϊκές του αναζητήσεις συνεχίζονται στον τομέα της Πολιτικής Επιστήμης.Από το 2000 εργάζεται σε εφημερίδες διεθνούς επιπέδου. Το 2002 υπήρξε ανταποκριτής του Αραβικού Καναλιού Aljazeera.Μέχρι το 2004 ήταν ο εκδότης της εφημερίδας Λεμόντ Ελλάς και από το 2005 εκδότης 7 εφημερίδων ξένων γλωσσών που διανέμονται στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα έτη 2006-2007 υπήρξε ανταποκριτής διαπιστευμένος στις Βρυξέλλες, ενώ το 2008, ανταποκριτής του Γαλλικού Καναλιού FRANCE24 (Αραβικό τμήμα). Επίσης, είναι μέλος της Ένωσης Υποδοχής Ανταποκριτών Ξένου Τύπου Ελλάδος.Η ενασχόλησή του με τα κοινά ξεκινά από τα μαθητικά του χρόνια στην διάρκεια των οποίων διετέλεσε δυο φορές πρόεδρος του επταμελούς συμβουλίου του συλλόγου «Ελεύθεροι Νέοι». Επιπλέον, έλαβε ενεργά μέρος στους αγώνες για την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού νόμου του 2000 στο Μαρόκο (Καζαμπλάνκα).
Μιλάει Γαλλικά, Αγγλικά, Ρουμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά, και Αραβικά. Τέλος, από τον Νοέμβριο του 2008, είναι Πρόεδρος της Ένωσης Μεταναστών Ελλάδος (Ε.Μ.Ε).


Αυτό είναι το βιογραφικό του Γάλλου (ενίοτε και Ελληνογάλλου) με μαροκινές ρίζες προέδρου της ΜΚΟ "Ένωση Μεταναστών Ελλάδος" Jean-Daniel Colombani. Η οποία "Ένωση Μεταναστών Ελλάδος" θεωρητικά δρα και λειτουργεί για το καλό των μεταναστών και φυσικά διασυνδέεται με όλες τις κοινότητες των μεταναστών στην Ελλάδα, βάσει του οργανογράμματός της που μπορείτε να δείτε εδώ: Οργανόγραμμα Ε.Μ.Ε.

Το βιογραφικό, όμως, του κ. Κολομπανί είναι ελλιπές, γιατί αποσιωπεί δύο βασικούς, θα έλεγα, σταθμούς στην καριέρα του. Ο ένας είναι, ότι υπήρξε τακτικός αρθρογράφος στην εφημερίδα του Λά.Ο.Σ. "Άλφα Ένα", και ο άλλος, ότι διετέλεσε πρόεδρος στη λεγόμενη "Επιτροπή Αντιρατσισμού και Μετανάστευσης"* του Λά.Ο.Σ..
Το γιατί τα αποσιωπεί αυτά τα δύο, αυτό θα το δούμε στη συνέχεια.

(*σ.σ.: "Επιτροπή Αντιρατσισμού και Μετανάστευσης" του Λά.Ο.Σ - επρόκειτο για μια βραχύβια ψευδοαντιρατσιστική επιτροπή για τα μάτια του κόσμου, χωρίς
καμιά απολύτως δραστηριότητα, που είχε δημιουργηθεί προ τριών ετών από τον Καρατζαφέρη πάνω στην προσπάθειά του να "αποδείξει" πως δεν είναι ρατσιστής)


Αυτό το πληροφορήθηκα από σχόλια μελών του επίσημου φόρουμ της Νεολαίας του Λά.Ο.Σ., που έγιναν πριν από περίπου 2,5 χρόνια. Μελών που φυσικά δυσανασχετούσαν με την παρουσία αλλοδαπών στοιχείων στους χώρους του Λά.Ο.Σ.:





Το επόμενο σχόλιο είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον. Κρατήστε την απάντηση που δίνει το στέλεχος του κόμματος, που δείχνει να γνωρίζει καλά τα εκ των έσω του κόμματος:



Μαθαίνουμε λοιπόν από το κομματικό στέλεχος:
  1. Ότι η "Αντιρατσιστική" Επιτροπή φτιάχτηκε για να "αναδείξει το θέμα της λαθρομετανάστευσης στη σωστή του (κατά το Λά.Ο.Σ.) βάση" με το σκεπτικό ότι "κάποιοι μετανάστες θα προωθούσαν τις θέσεις τους [δηλαδή. του Λά.Ο.Σ.]".
  2. Ότι το "θέμα [της λαθρομετανάστευσης] το ανέδειξε στη 'σωστή' του βάση [δηλαδή όπως θα ήθελε το Λά.Ο.Σ.], ο Ζαν Ντανιέλ Κολομπανί σε κάποια άρθρα του στην Α1".
Δηλαδή, με λίγα λόγια, το κομματικό στέλεχος μας λέει ότι η "Αντιρατσιστική" Επιτροπή του Λά.Ο.Σ. δεν ήταν τίποτα άλλο από έμμισθα αλλοδαπά λαμόγια του Καρατζαφέρη, που με την ιδιότητα του μετανάστη θα προωθούσαν τον ρατσιστικό αντιμεταναστευτικό λόγο του αφεντικού τους. Δηλαδή οι κλασικές επιχειρούμενες δολοπλοκίες του Καρατζαφέρη με τις αγαπημένες του πρακτικές τύπου "Δούρειος Ίππος" που ονειρεύεται να εφαρμόσει.
Το κουτοπόνηρο σκεπτικό πίσω από αυτή την κίνηση είναι ασφαλώς το "τα ίδια με μας λένε και οι μετανάστες, και αυτοί φασίστες είναι;"


Βέβαια, ένα κομματικό στέλεχος μπορεί να γράφει και ότι του κατέβει στο φόρουμ, και γι αυτό τα λεγόμενά του δεν αρκούν ούτε στο ελάχιστο ώστε να καταλήξουμε σε κάποιο συμπέρασμα. Αποτελούν όμως μια καλή αρχή για μια εκτεταμένη έρευνα.


________________________



Από το Αλ Τζαζίρα και το Ευρωκοινοβούλιο, καριέρα υπαλλήλου στου Καρατζαφέρη.




Τίθενται πολλά εύλογα ερωτήματα για τον "Γάλλο μετανάστη" Κολομπανί. Ένα από αυτά είναι, που άραγε να γνωρίστηκε με τον Καρατζαφέρη;
Το πιο πιθανό είναι να γνωρίστηκαν στο Ευρωκοινοβούλιο. Ο Κολομπανί, βάσει βιογραφικού του, τα έτη 2006-2007 υπήρξε ανταποκριτής διαπιστευμένος στις Βρυξέλλες. Εκείνη την περίοδο ο Καρατζαφέρης ήταν Ευρωβουλευτής, οπότε θα μπορούσε να υποθέσει κανείς ότι η γνωριμία επετεύχθη στις Βρυξέλλες, για να τον πάρει στη συνέχεια στη δούλεψή του εδώ, με αποτέλεσμα σήμερα ο Γάλλος αυτός μετανάστης να αναλάβει την εκπροσώπηση των χιλιάδων ταλαιπωρημένων μεταναστών.

Όπως και να 'χει πάντως, τον βλέπουμε να πρωτοεμφανίζεται στην εφημερίδα του Καρατζαφέρη, "Α1", στις 24-05-2008, ως συντάκτης στην πρωτοεμφανιζόμενη ολοσέλιδη στήλη "Τα ΝΕΑ σε 3 γλώσσες". Εκεί ο γλωσσομαθής Κολομπανί παρουσιάζει ειδήσεις μεταφρασμένες σε τρεις γλώσσες (ρώσικα, αραβικά και αγγλικά).
Τη δεύτερη φορά, στις 07-06-2008, υπογράφει τη στήλη του ως "Ζαν Ντανιέλ":


Πηγές: Α1, 07-06-08 και Α1, 07-06-08
(κλικ για μεγεθύνσεις)

Από εκεί και ύστερα στο εβδομαδιαίο φύλλο της Α1 φιλοξενείται σταθερά το ολοσέλιδο του Κολομπανί με την υπογραφή του. Και αυτό μέχρι τις 15 Νοεμβρίου 2008. Μετά ο Ζαν Ντανιέλ εξαφανίζεται και το ίδιο ακριβώς ολοσέλιδο υπογράφει από τις 22 Νοεμβρίου η γυναίκα του, Ναταλί Κολομπανί.

Πηγή: Α1, 22-11-08
(κλικ για μεγέθυνση)

Και αυτό συνέβη γιατί απλούστατα ο Κολομπανί στις αρχές του Δεκέμβρη 2008 ανέλαβε τα καθήκοντα του προέδρου της ΜΚΟ "Ένωση Μεταναστών Ελλάδος" που τότε ακριβώς δημιουργήθηκε, και η οποία φυσικά δεν θα έπειθε και αρκετούς αν φαινόταν ότι ο πρόεδρός της είναι υπάλληλος του Καρατζαφέρη και φερέφωνο των ρατσιστικών του θέσεων.

Η τελευταία εμφάνιση της ολοσέλιδης αυτής στήλης στην Α1, ήταν στις 13-12-2008. Στο επόμενο φύλλο ήταν άφαντη.
Ίσως επειδή τότε μπορεί να ανέλαβε και η κυρία Κολομπανί τα χρέη της αντιπροέδρου της "'Ενωσης Μεταναστών Ελλάδος", και έτσι δύο υπάλληλοι του Καρατζαφέρη, από τη μιά στιγμή στην άλλη, βρέθηκαν στην ηγεσία μιας ΜΚΟ που εκπροσωπεί (;) τους εν Ελλάδι μετανάστες.





[Παρένθεση: Ο Κολομπανί συμμετείχε πολλές φορές
και σε
άλλες στήλες της Α1, όπως για παράδειγμα εδώ]


________________________



Η μελαψή λαλιά του Καρατζαφέρη


Συνεχίζοντας την έρευνα για την ορθότητα των λεγομένων του στελέχους της Νεολαίας του Λά.Ο.Σ. -ότι δηλαδή ο ρόλος του Κολομπανί είναι να προωθήσει με την ιδιότητα του μετανάστη τις θέσεις του Λά.Ο.Σ.- πάμε για αρχή να δούμε τι γράφει ο Ζαν Ντανιέλ στην παρθενική του εμφάνιση στην Α1.


Πηγή: Α1, 07-06-08

Μετάφραση:


Ο Καρατζαφέρης θα διώξει τους μετανάστες από την Ελλάδα.

Το ζήτημα της μετανάστευσης έχει φέρει στην επιφάνεια ένα ευαίσθητο ζήτημα απ' όλες τις πλευρές. Μεγάλη μερίδα της χώρας είναι ενοχλημένη για το ότι η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα για το θέμα των παράνομων μεταναστών και απλά προτιμάει να χορηγείται αμνηστία σε παράνομους μετανάστες, αντί να επιβάλλει τους νόμους. Οι παράνομοι μετανάστες το ερμηνεύουν αυτό ως ρατσιστική επίθεση εναντίον τους με σχέδιο την εκκαθάριση της χώρας.
Και οι δυο πλευρές έχουν ένα δίκιο, ωστόσο χρειάζεται να βρεθεί μία λύση προτού το ζήτημα οξυνθεί υπερβολικά.
Πόσες φορές άλλωστε έχουμε ακούσει στις ειδήσεις σχετικά με το μεταναστευτικό, ακόμα και από νόμιμους μετανάστες, το εξής: «έχασα τη δουλειά μου για έναν παράνομο μετανάστη που ήταν πρόθυμος να δουλέψει για μικρότερο μισθό»


ΔΙΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΚΟΠΕΥΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ

Η παράνομη μετανάστευση είναι ένα από τα λίγα προβλήματα της Ελλάδα που θα μπορούσε να λυθεί εύκολα. Όχι. Δεν εννοώ την ανέγερση τείχους σε όλο το μήκος των βόρειων συνόρων. Ούτε να πάρουν τα όπλα οι Μακεδόνες και να περιπολούν τα σύνορα – Τα όπλα, για οποιονδήποτε λόγο, δεν είναι ποτέ λύση, εντάξει;

Αυτή η κατάσταση έχει δημιουργηθεί όχι μόνο από την εδώ και δεκαετίες ανικανότητα των εκάστοτε Ελληνικών κυβερνήσεων να εφαρμόσουν τον νόμο αλλά και από τη φήμη που δημιουργήθηκε ότι δεν έχουν καμιά διάθεση να εφαρμόσουν το νόμο. Όταν η Αλβανία μοίραζε φυλλάδια σχετικά με το πως να περνάει κανείς παράνομα τα σύνορα, η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα.

Παρότι μπορεί να μπαίνουμε στον πειρασμό, δε μπορούμε να κατηγορήσουμε τους παράνομους μετανάστες επειδή θέλουν μια καλύτερη ζωή. Οι κυβερνήσεις τους τους είπαν να έρθουν στην Ελλάδα να ζήσουν καλά, και η Ελλάδα τους είπε ότι δεν θα εφαρμόσει τους νόμους. Το να θεωρηθεί η παράνομη μετανάστευση κακούργημα, αρχίζει να μοιάζει ανησυχητικά πολύ με καταστάσεις ex post facto*.

[* ex post facto (νομικός όρος): Το να θεωρείται ποινικά κολάσιμη μια πράξη που στο παρελθόν ήταν νόμιμη, ή το αντίστροφο]

Η όλη αυτή ρητορεία θυμίζει απομαγνητοφώνηση εκπομπής του Καρατζαφέρη στο ΤηλεΆστυ. Πράγμα που ως τώρα επαληθεύει τα λεγόμενα του κομματικού στελέχους στο φόρουμ της Νεολαίας του Λά.Ο.Σ..

Αυτά βέβαια υποστηρίζονταν από τον Κολομπανί από το πόστο του αρθρογράφου της Α1. Πάμε όμως τώρα να δούμε και τις θέσεις του ως πρόεδρος της Ενωσης Μεταναστών Ελλάδος.

********

Θυμόμαστε όλοι τους πρώτους μήνες του 2010, όπου το μείζον θέμα της επικαιρότητας ήταν το υπό ψήφιση νομοσχέδιο για την ιθαγένεια των μεταναστών.
Τότε το Λά.Ο.Σ. βρισκόταν στο στοιχείο του. Με τους φωνασκούντες βουλευτές του να εκφράζουν την αντίθεσή τους τρέχοντας αφρισμένοι από παράθυρο σε παράθυρο και αφοδεύοντας το ένα ρατσιστικό παραλήρημα μετά το άλλο. Και στους δρόμους οι νεροκουβαλητές του να μαζεύουν υπογραφές προς απαίτηση διεξαγωγής δημοψηφίσματος.

Αυτά που ακούγαμε τότε συχνά από το Λά.Ο.Σ., ήταν λέξεις όπως "ποσόστωση", "κάρτα υγείας", "ποιούς θέλουμε και πόσους αντέχουμε" κλπ., όπως και το ψευδέστατο "2-2,5 εκατομμύρια λαθρομετανάστες".
Ακολουθούν μερικά παραδείγματα:




Αυτά που ακούσαμε, αποτελούσαν επιχειρήματα μόνο του Λά.Ο.Σ.. Κανείς άλλος, από όλο τον πολιτικό κόσμο, δεν είχε μιλήσει ποτέ, για "ποσοστώσεις", για "κάρτες υγείας", για "2,5 εκατομμύρια" κλπ. Ούτε καν η ΝΔ, που ήταν επίσης αντίθετη με το νομοσχέδιο.

Κανείς άλλος, λοιπόν, εκτός από αυτόν που δεν θα περίμενε ποτέ κανείς. Τον Ζακ Ντανιέλ Κολομπανί και την "Ένωση Μεταναστών Ελλάδος" (με έξτρα μπόνους, την εξύμνηση και αγιοποίηση του μέχρι πρότινος (?) αφεντικού Καρατζαφέρη):



Περιττό να αναφερθεί, ότι τέτοια αιτήματα δεν πρόκειται να ακούσετε από κανένα σωματείο μεταναστών στον πλανήτη. Τα συνηθισμένα αιτήματα των μεταναστών ανά την υφήλιο είναι φερ' ειπείν για περισσότερα δικαιώματα, για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, για περισσότερη αναγνώριση, για καταπολέμηση του ρατσισμού, για περισσότερες προοπτικές κοινωνικής ένταξης κλπ.
Και φυσικά δε θα ακούσετε ποτέ σωματείο μεταναστών να εξυμνεί, για οποιονδήποτε λόγο, αυτούς που είναι υπέρ της φυλετικής καθαρότητας, μάχονται κατά κόρον κατά των δικαιωμάτων τους και τους δαιμονοποιούν συστηματικά, όπως παγίως κάνει το Λά.Ο.Σ..
Για να συνειδητοποιήσει καλύτερα κάποιος αυτό που συμβαίνει μεταξύ Κολομπανί και Λά.Ο.Σ., αρκεί να φανταστεί το Κέντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο να παινεύει τον Κώστα Πλεύρη για τις "πολύ ενδιαφέρουσες θέσεις που διατυπώνει στο βιβλίο του 'Οι Εβραίοι όλη η αλήθεια' "

Πάντως είναι άτυχη η Χρυσή Αυγή που δεν της είχε δοθεί στο παρελθόν η ευκαιρία να πάρει και αυτή τον κ. Κολομπανί στη δούλεψή της. Αν είχε αυτή την τύχη και ο Μιχαλολιάκος, τώρα ίσως ο Κολομπανί να εξυμνούσε -μαζί με το Λά.Ο.Σ.- και τους χρυσαυγίτες για το ..κοινωνικό έργο που προσφέρουν στον Άγιο Παντελέημονα, κυνηγώντας και ξυλοκοπώντας τους μετανάστες.

********

Τον Απρίλιο του 2009 ο Καρατζαφέρης επισκέφθηκε με ύφος απελευθερωτή το Αγαθονήσι. Εκεί έταξε τα χίλια δυό καλά στους κατοίκους και έστεψε εαυτόν εθνευεργέτη. Όταν γύρισε πίσω, και αφού βαρέθηκε να αυτοεπαινείται και να πλέκει εγκώμια στον εαυτό του, ήρθε και η σειρά κάποιου άλλου να τον παινέψει.
Και ποιός θα μπορούσε να ήταν αυτός; Μα φυσικά ο Ζακ Ντανιέλ Κολομπανί και η "Ένωση Μεταναστών Ελλάδος".

Διαβάζουμε στην Α1 :


Πηγή: Α1, 18-04-09


Ενώ δέκα μέρες νωρίτερα (08-04-09) δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της "Ένωσης Μεταναστών Ελλάδος" το εξής απίστευτο δελτίο τύπου:


[Παρένθεση: Μετά από όλη αυτή την τραγική ακροδεξιά ρητορεία που βιώσαμε ως τώρα από τον Κολομπανί, θα ήταν πολύ μικρή και ασήμαντη λεπτομέρεια να ασκήσουμε κριτική στην "Ένωση Μεταναστών Ελλάδος" που χρησιμοποιεί στο λεξιλόγιο της τον ανθρωπιστικά υποτιμητικό όρο "λαθρομετανάστης".]

Αν το κείμενο αυτό δεν είχε την υπογραφή της "Ένωσης Μεταναστών Ελλάδος", το πρώτο που θα σκεφτόμουν όταν το διάβαζα, ήταν ότι σίγουρα πρόκειται είτε για κάποιο λόγο του Καρατζαφέρη στη Βουλή ή στην εκπομπή του, είτε για κάποιο δελτίο τύπου του Λά.Ο.Σ..
Η ταύτιση με την αντιμεταναστευτική ρητορική Καρατζαφέρη είναι σε τέτοιο ανατριχιαστικό βαθμό, που δημιουργείται η εύλογη υποψία για το αν αυτό τελικά δεν συντάχθηκε στο γραφείο τύπου της Ε.Μ.Ε., αλλά στο γραφείο τύπου του ΛΑ.Ο.Σ.
Από τον Κολομπανί πάντως σίγουρα δεν γράφτηκε, γιατί τα ελληνικά του είναι του εξής επιπέδου:




********


Στις 8-2-2010, η εκπομπή του Χατζηνικολάου "Πρόσωπο με πρόσωπο" είχε θέμα το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια. Προσκεκλημένος ήταν και ο εκπρόσωπος (;) των μεταναστών Ζαν Ντανιέλ Κολομπανί. Όταν του δόθηκε ο λόγος για να πει την άποψή του για το νομοσχέδιο, αυτός διατύπωσε φυσικά τις αντιρρήσεις του.
Ακούστε τα σπανίας γελοιότητας επιχειρήματά του:



Είναι να τρίβει κανείς τα μάτια και τα αυτιά του βλέποντας και ακούγοντας τον πρόεδρο και εκπρόσωπο των μεταναστών να εκσφενδονίζει αρλούμπες τέτοιου βεληνεκούς εναντίον τους.
Αντί να συμφωνήσει και να υποστηρίξει με θέρμη ένα νομοσχέδιο που αποτελεί βάλσαμο για τους μετανάστες, που θα διευκολύνει την κοινωνική τους ένταξη και γενικότερα θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής τους, αυτός, το μόνο που τον απασχολεί και τον κάνει να αντιδράει στο νομοσχέδιο, είναι το τι θα ψηφίσουν οι μετανάστες που θα πάρουν την ιθαγένεια, και όχι οι ανάγκες καθαυτές των μεταναστών! Λες και στην Δημοκρατία δεν είναι το αυτονόητο ο καθένας να ψηφίζει αυτόν που θεωρεί ότι τον ωφελεί περισσότερο.
Άραγε μάζευε και ο Κολομπανί υπογραφές για το δημοψήφισμα που απαιτούσε το Λά.Ο.Σ.;

Πάντως ο Χατζηνικολάου καλά μυρίστηκε τον ρόλο του Κολομπανί με αυτά που άκουσε, λέγοντάς του πως ενδεχομένως παίζει κομματικά παιχνίδια. Τα οποία, για την ακρίβεια, είναι καρατζαφερικά παιχνίδια και με σαφείς εντολές.

Και βεβαίως, στην διαδικασία προσκλήσεως αρμοδίων φορέων στη Βουλή, για τη συζήτηση του υπό ψήφιση νομοσχεδίου για την ιθαγένεια, το Λά.Ο.Σ. δεν θα μπορούσε να μην είχε προτείνει και τον Κολομπανί. Γράφει ο Άδωνις:



********

Πριν από μερικές μέρες, στις 16 Νοεμβρίου, έγινε η καθιερωμένη δημόσια προσευχή των μουσουλμάνων σε διάφορες πλατείες, για τον εορτασμό του Μπαϊράμι. Ακολούθησαν βέβαια οι γνωστές κωμικοπανικόβλητες αντιδράσεις των ακροδεξιών. Μίλησαν για πρόκληση, για επίδειξη ισχύος, κτλ.
Ακολουθούν μερικά στιγμιότυπα από τις παραστάσεις του Λά.Ο.Σ.:




Το ότι της ίδιας ακριβώς γνώμης ήταν και ο Κολομπανί, αυτό έχει καταντήσει πια αυτονόητο.
Ακολουθεί η φωνή του Καρατζαφέρη δια μέσου του εκπροσώπου του στην κοινότητα των μεταναστών (με έξτρα μπόνους τους επαίνους και τα συγχαρητήρια του Άδωνη στον Κολομπανί):



Και εδώ άλλη μια δημόσια στήριξη του Άδωνη στον πρόεδρο των μεταναστών (ναι, ακούγεται εντυπωσιακά οξύμωρο), για τους εξής λόγους:


Εν ολίγοις και πιο απλά, "ο Κολομπανί είναι δικός μας και προωθεί τις θέσεις μας".





Εδώ σταματάω την παράθεση των ντοκουμέντων που αποδεικνύουν τον πραγματικό ρόλο του Ζαν Ντανιέλ Κολομπανί, γιατί νομίζω πως είναι πια παραπάνω από εμφανές το τι ακριβώς και ποιούς ακριβώς εξυπηρετεί, οι οποίοι δυστυχώς δεν είναι οι μετανάστες.

Καλό θα ήταν οι μετανάστριες και οι μετανάστες να απομονώσουν με συνοπτικές διαδικασίες αυτό το λαμόγιο του Καρατζαφέρη από τις κοινότητες, τα συμβούλια και τα κέντρα αποφάσεών τους και να επιλέξουν οι ίδιοι κάποιον άξιο της εμπιστοσύνης τους, που θα αγωνίζεται πραγματικά για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους.
Και το κυριότερο, να επιλέξουν κάποιον από τις δικές τους τάξεις, και όχι κάποιον φερμένο από τα σαλόνια των Βρυξελλών, με υπαλληλικό παρελθόν σε ακροδεξιές εφημερίδες και επιτροπές ρατσιστικών κομμάτων, που εν μία νυκτί του έφτιαξαν ΜΚΟ και τον έβαλαν πρόεδρο.





_________________________

Διαβάστε επίσης: Το μεταναστευτικό του ΛΑ.Ο.Σ.
(περιλαμβάνει το ξεσκέπασμα πολλών ψεμμάτων του ΛΑ.Ο.Σ. για το μεταναστευτικό)
Κοινοποιήστε το στο..
 
Υποσέλιδο
Κορυφή