23 Ιαν 2014

Υπουργός θαλασσοπνίχτης

23 Ιαν 2014 , 9:38 μ.μ.
Όσο τραγική είναι η είδηση του πνιγμού των προσφύγων στο Φαρμακονήσι, μεταξύ των οποίων 8 βρέφη και μικρά παιδιά, άλλο τόσο φρικιαστικές είναι κι οι μαρτυρίες των επιζώντων ότι οι λιμενικοί ήταν αυτοί που εκ προθέσεως συνέβαλαν στον πνιγμό των θυμάτων. «Ο λιμενικός κλωτσούσε μια γυναίκα, την πέταξε μέσα στη θάλασσα και πέταξε και το μωρό από την άλλη πλευρά της βάρκας» αναφέρει ένας από τους πρόσφυγες.

Όμως το κερασάκι στην τούρτα της απανθρωπιάς, εκτός από την τυφλή του στήριξη στους άνδρες του Λιμενικού, ήταν και η εξήγηση που έδωσε για τις καταγγελίες ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ότι «κάποιοι επιχειρούν μικροπολιτικά να ακυρώσουν τη συνεισφορά του Λιμενικού στην αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης».


Δεν απαιτείται να έχει κανείς ιδιαίτερα χαρίσματα ή υπερφυσικές ικανότητες για να καταλάβει ότι οι αυτοί άνθρωποι ΔΕΝ λένε ψέματα. Εξάλλου, κάποιος που κινδυνεύει να πνιγεί και διασώζεται δεν θα είχε ποτέ και κανένα λόγο να κατηγορήσει τους σωτήρες του. Τουναντίον, θα τους ήταν ευγνώμονες και θα έπιναν εφ' όρου ζωής νερό στο όνομά τους. Εκτός και αν ο κ. Βαρβιτσιώτης πιστεύει πραγματικά ότι οι επιζώντες πρόσφυγες τα καταγγέλλουν όλα αυτά γιατί αποτελούν μέρος κάποιου σκοτεινού σχεδίου που θέλει να πλήξει το άχραντο Λιμενικό του Σώμα. Άχραντο σε τέτοιο βαθμό που, μαζί με τις υπόλοιπες ελληνικές αρχές, έχει κατηγορηθεί πλείστες φορές στο παρελθόν από την Ύπατη Αρμοστεία και άλλες διεθνείς οργανώσεις για τις απάνθρωπες πρακτικές του.

Από τη στιγμή που ο ασυγκίνητος κ. Βαρβιτσιώτης αποφάσισε να στηρίξει τυφλά τους λιμενικούς του Φαρμακονησίου, οι οποίοι αρνούνται φυσικά τις καταγγελίες των προσφύγων, και μη διατάσσοντας μάλιστα ούτε καν μια τυπική ΕΔΕ  -έστω και από εκείνες τις ψεύτικες για να κρατηθούν τα προσχήματα- επιλέγει έτσι με τον πιο σαφή τρόπο να συγκαλύψει πλήρως τα εγκληματικά τους πεπραγμένα. Με αυτή του τη στάση ο κ. Βαρβιτσιώτης καταφέρνει όχι μόνο να αποδειχθεί επικίνδυνος για τη θέση του, αλλά και να χρεώσει στο λογαριασμό του τις ζωές των γυναικών, των παιδιών και των βρεφών που χάθηκαν με τη συνδρομή των υφισταμένων του.


Κοινοποιήστε το στο..
 
Υποσέλιδο
Κορυφή