21 Μαρ 2014

Ο Ερντογάν απαγόρευσε στην Τουρκία την πρόσβαση στο twitter (photos)

21 Μαρ 2014 , 7:12 π.μ.
Πανικόβλητος εξαιτίας των αποκαλύψεων για τις λαμογιές και τις απατεωνιές του, που βγήκαν και βγαίνουν μαζικά στο ίντερνετ και κυκλοφορούν κυρίως στο twitter, o Τούρκος πρωθυπουργός μπλόκαρε χθες το βράδυ σε όλους τους Τούρκους πολίτες την πρόσβαση στο twitter, αποδεικνύοντας έτσι κι αυτός με τη σειρά του το πόσο φασιστικές -«δημοκρατικά εκλεγμένες»- κυβερνήσεις μπορούν να προκύψουν από τον κοινοβουλευτισμό και από την αντιπροσωπευτική λεγόμενη δημοκρατία γενικότερα (τη ζούμε άλλωστε κι εμείς καθημερινά στην Ελλάδα).

Πρόκειται για μια παντελώς ηλίθια ενέργεια που ήδη του γυρίζει μπούμερανγκ, καθώς χιλιάδες είναι οι πολίτες στην Τουρκία που και πάλι μπαίνουν στο twitter χρησιμοποιώντας proxy servers και άλλους τρόπους. Αύριο, που θα έχουν φτάσει σε όλους οι οδηγίες για το πως μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση, θα είναι εκατομμύρια. Και αυτή τη φορά πολύ περισσότερο τσαντισμένα εκατομμύρια.

Προανήγγειλε δε πως θα απαγορέψει και το youtube και το facebook. Άκαρπο θα αποβεί κι αυτό, για τους ίδιους ακριβώς λόγους. Αν δεν ζούσε στον ισλαμικό μεσαίωνα θα γνώριζε τι εστί ίντερνετ και δεν θα έκανε πανικόβλητες σαχλαμάρες.

Μόνο αν απαγορεύσει εξολοκλήρου το ίντερνετ θα επιτύχει το σκοπό του, γυρνώντας όμως έτσι παράλληλα και μια ολόκληρη χώρα στην εποχή της προβιάς.

Ακολουθεί μια μικρή επιλογή από γελοιογραφίες και σκίτσα από τα εκατοντάδες που κυκλοφορούν μαζικά στο τουρκικό twitter, από Τούρκους πολίτες που πίστεψε ότι τους απαγόρευσε την πρόσβαση.














Σχετικά trends:





Κοινοποιήστε το στο..
 
Υποσέλιδο
Κορυφή