16 Μαΐ 2014

Ο ..πολιτικός Βαγγέλης Μαρινάκης στην εκπομπή του Χατζηνικολάου

16 Μαΐ 2014 , 12:33 π.μ.

Ο εφοπλιστής πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης ήταν σήμερα το πρωί καλεσμένος στη ραδιοφωνική εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, στον Real FM. Όχι όμως με την ιδιότητα του εφοπλιστή, ούτε με αυτή του προέδρου του Ολυμπιακού, αλλά ως απλός καθημερινός πολίτης που κατεβαίνει στη μάχη των εκλογών, γιατί, αν μη τι άλλο, νοιάζεται για το μέλλον του τόπου και των συμπολιτών του. Γι αυτό και ο Νίκος Χατζηνικολάου του έδωσε μία ώρα προβολής στην prime time του ραδιοφώνου με την υψηλότερη ακροαματικότητα, όπως γίνεται άλλωστε και με όλους τους απλούς πολίτες που κατεβαίνουν στις εκλογές ως υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Μπορεί ο καθένας να ακούσει όλη τη συνέντευξη εδώ και να σχηματίσει τη δική του άποψη. Το συμπέρασμα που βγαίνει πάντως αβίαστα, όχι μόνο από αυτή τη συνέντευξη αλλά και γενικότερα, είναι ότι ο καημός του Βαγγέλη Μαρινάκη είναι το λιμάνι του Πειραιά. Εφοπλιστής είναι άλλωστε, εφοπλιστές είναι και μερικοί από τους συνυποψηφίους του στο συνδυασμό του κ. Μώραλη, οπότε για τι άλλο θα νοιαζόταν αν όχι για το μεγαλύτερο και πιο κερδοφόρο λιμάνι της χώρας;

Το άλλο που παρατηρήθηκε, είναι ότι σε ένα σημείο τουλάχιστον της συνέντευξης ο κ. Μαρινάκης διαβάζει την απάντηση που δίνει από το χαρτί (ή από το τάμπλετ). Σαν να ήξερε από πριν δηλαδή ότι θα του τεθεί η σχετική ερώτηση. Όσο για το Νίκο Χατζηνικολάου, ενώ στην αρχή τηρούσε την καθώς πρέπει στάση και απευθυνόταν στον κ. Μαρινάκη στον πληθυντικό, όσο προχωρούσε η ώρα και άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους οι πρώτοι χαριεντισμοί, ξεχνιόταν που και που και του μιλούσε στον ενικό και με μια άνεση σαν να τον ήξερε χρόνια. Πράγμα που σημαίνει ότι μάλλον διατηρούν φιλικές σχέσεις και εκτός των ραδιοφωνικών στούντιο. Άλλωστε, εδώ που τα λέμε, δύσκολα μπορεί να βρεθεί πάμπλουτος επιχειρηματίας που να μην έχει φιλικές σχέσεις με το Νίκο Χατζηνικολάου.

Ένα σημείο της συνέντευξης που έκανε εντύπωση ήταν όταν ο κ. Χατζηνικολάου μετέφερε στον κ. Μαρινάκη μια ερώτηση ενός ακροατή: «Γιατί ο πρόεδρος δεν κατεβαίνει ο ίδιος ως δήμαρχος. Μήπως ο Μώραλης είναι αχυράνθρωπος  του Μαρινάκη, του Κόκκαλη και της Νταϊφά;»
Αν και η απάντηση του Βαγγέλη Μαρινάκη ήταν άλλος για Χίο τράβηξε κι άλλος για Μυτιλήνη, έχει μια αξία να αναφερθεί γιατί προπαντός έχει πλάκα:
«Ξέρετε πόσες προτάσεις έχει δεχθεί η κυρία Νταϊφά για να συμμετέχει στο συνδυασμό του κ. Μιχαλολιάκου, ή ο Πέτρος Κόκκαλης ή εγώ; Δηλαδή αυτοί οι κύριοι που μας κατηγορούν σήμερα, που κατηγορούν τον κύριο Μώραλη, αν κατεβαίναμε εμείς δημοτικοί σύμβουλοι μαζί τους, θα έλεγαν όχι; [παρέμβ. Χατζηνικολάου: «Καλά, τρεις τούμπες στον αέρα θα έκαναν»]. Τώρα λοιπόν βρήκαμε έναν άνθρωπο με τον οποίο έχουμε δουλέψει χρόνια, τον ξέρουμε, τον έχουμε δοκιμάσει, είναι ένα τίμιο παιδί, τεχνοκράτης, πολύ εργατικός, είναι δοκιμασμένος στα δύσκολα, έχει πετύχει, έχει όλο το χρόνο και τη διάθεση να τον αφιερώσει στο δήμο του Πειραιά. Και επειδή εμείς, σαν στρατιώτες σ' αυτή την προσπάθεια, είμαστε δίπλα του, μας κατηγορούν. Ε νομίζω δεν έχει καμία λογική.»
Φυσικά και δεν έχουν καμία λογική όλα αυτά. Γιατί δεν βγάζει κανένα απολύτως νόημα τρεις μεγιστάνες, εφοπλιστές και μεγαλοεπιχειρηματίες, να μπαίνουν σε έναν εκλογικό συνδυασμό ως απλοί στρατιώτες υπό του «στρατηγόυ» Γιάννη Μώραλη που ξεκίνησε την καριέρα του με το αθλητικό μάρκετινγκ. Και τον οποίο μάλιστα -προτού γίνει «στρατηγός» της αυτοδιοίκησης για τη ..σωτηρία του Πειραιά- τον είχαν τόσο ο Κόκκαλης όσο και ο Μαρινάκης υπάλληλό τους στον Ολυμπιακό. Μιλάμε δηλαδή για απολύτως καμία λογική, αν αποκλειστεί το ενδεχόμενο του αχυράνθρωπου.

Ένα άλλο σημείο της συνέντευξης όμως είχε περισσότερη πλάκα. Ήταν πάλι από ερώτηση ακροατή:
Τάσος: «Πες μου πρόεδρε ένα λόγο, εγώ που είμαι αεκτζής και κομμουνιστής ναυτεργάτης, για να σε ψηφίσω.»

Απάντηση Βαγγέλη Μαρινάκη:
«Πολύ ωραία ερώτηση. Λοιπόν αγαπητέ Τάσο, πρώτον η δέσμευσή μας ότι το λιμάνι δεν πωλείται, ότι διασφαλίζουμε όλες τις θέσεις εργασίας και παράλληλα θέλουμε να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας ,είναι ένας λόγος.  Δεύτερος λόγος, είναι ότι στο ψηφοδέλτιό μας υπάρχουν 5 παναθηναϊκοί, 4 αεκτζήδες και πολλοί εθνικοί και δεν κάνουμε διακρίσεις. Και τρίτο και βασικότερο, να ξέρεις, ότι εγώ και την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ τους θελω πολύ δυνατούς. Για τον απλούστατο λόγο, ότι όταν αυτές οι ομάδες είναι ανταγωνιστικές και δυνατές, ο Ολυμπιακός θα ανέβει επίπεδο και στην Ευρώπη. Θα 'ναι πολύ πιο ανταγωνιστικός. Άρα θέλουμε να βλέπουμε ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα, θελουμε να έχουμε τα γήπεδά μας γεμάτα, αρα θέλουμε την ΑΕΚ, τον Παναθηναϊκό, τον ΠΑΟΚ δυνατούς.»
Ο Νίκος Χατζηνικολάου μπορεί να είναι ό,τι είναι, αλλά παρ' όλα αυτά διακρίνεται για την οξυδέρκειά του. Λογικά, μια τέτοια απάντηση, δεν θα την άφηνε ποτέ να περάσει ασχολίαστη αν είχε απέναντί του κάποιο πολιτικό πρόσωπο. Σε άλλες περιπτώσεις θα έλεγε στον Βαγγέλη Μαρινάκη με τρόπο: «Πρόεδρε είπες μεγάλη μαλακία. Πολύ μεγάλη μαλακία». Όπως για παράδειγμα είχε πει πριν κάποιους μήνες απευθυνόμενος στον Άδωνη Γεωργιάδη. Γιατί, όπως και να το κάνουμε, δεν γίνεται σοβαρός και εχέφρων άνθρωπος να υπόσχεται καλύτερες μέρες στους πολίτες του Πειραιά και να λέει ότι ο βασικότερος λόγος για τον οποίο πρέπει να τον ψηφίσουν είναι επειδή θέλει και τις υπόλοιπες ποδοσφαιρικές ομάδες ανταγωνιστικές και δυνατές, για να ανέβει το επίπεδο του Ολυμπιακού και στην Ευρώπη. Αυτό ξεφεύγει στη σφαίρα της παράνοιας.

Όπως και να 'χει, πάντως, αυτές οι μπαρούφες είναι το λιγότερο. Ο βασικός λόγος που κάθε πολίτης του Πειραιά θα έπρεπε να μαυρίσει αυτή την κλίκα των μεγαλολεφτάδων με τον αχυράνθρωπό τους, είναι ότι ο ένας και μόνο λόγος ύπαρξης αυτού του συνδυασμού δεν είναι άλλος από την εξυπηρέτηση των δικών τους οικονομικών συμφερόντων. Και ο ακόμα βασικότερος λόγος, είναι ότι προσπαθούν να το επιτύχουν αυτό αρπάζοντας ψήφους εκμεταλλευόμενοι ποδοσφαιρικά οπαδικά ένστικτα. Αν τελικά αποδειχθούν τόσο ηλίθιοι οι πολίτες του Πειραιά, θα είναι βεβαίως και άξιοι της μοίρας τους.
Γιατί οι πάμπλουτοι δεν θα ήταν ποτέ πάμπλουτοι, αν δεν κοίταζαν μόνο τα κέρδη τους αδιαφορώντας για τους τριγύρω.

Κοινοποιήστε το στο..
 
Υποσέλιδο
Κορυφή