16 Μαΐ 2014

Η κόκκινη μπαντιέρα και η γαλάζια μονταζιέρα

16 Μαΐ 2014 , 4:11 μ.μ.


Όσο τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας καταποντίζονται, τόσο οι ανακοινώσεις της αρχίζουν να θυμίζουν άρθρα περιθωριακών ακροδεξιών φυλλάδων. Αν μάλιστα εντοπίζαμε ανορθογραφίες, θα βάζαμε στοίχημα ότι τα δελτία τύπου της συντάσσονται από τον ίδιο "εγκέφαλο" που συντάσσει και τα δελτία τύπου της Χρυσής Αυγής.

Με μια τέτοια δήλωση ακροδεξιάς ρητορικής, επέλεξε να επιτεθεί για πολλοστή φορά στον ΣΥΡΙΖΑ η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Άννα Μισέλ-Σουσού Ασημακοπούλου. Αφορμή αυτή τη φορά η υποψηφιότητα Τσίπρα ως εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στην Κομισιόν.

Αν δεν το γνωρίζατε, λοιπόν, ο Αλέξης Τσίπρας έχει κρυφή ατζέντα εφαρμογής του κομμουνισμού, τον οποίο προμοτάρει τραγουδώντας τον ύμνο του, "Bandiera Rossa". Αυτή τη συνταρακτική αποκάλυψη μας έκανε η βουλευτίνα από τα Γιάννενα, προσθέτοντας μάλιστα ότι ο κ.Τσίπρας δεν διστάζει να υψώνει τη γροθιά του μαζί με συντρόφους του από ευρωπαϊκά σταλινικά κόμματα (ορισμένα δε εξ αυτών είναι τόσο σταλινικά, που περιλαμβάνουν μέχρι και τροτσκιστές)!

Για την ιστορία, πάντως, το τραγούδι "Μπαντιέρα Ρόσα" (και όχι "Παντιέρα", όπως το προφέρει η Ασημακοπούλου) δεν είναι ύμνος στον κομμουνισμό, αλλά ο ύμνος του ιταλικού αγροτικού κινήματος. Οι στίχοι του γράφτηκαν το 1908 από τον Carlo Tuzzi και η μελωδία του είναι παρμένη από ένα ιταλικό δημοτικό τραγούδι της Λομβαρδίας. Το τραγούδι αυτό διαδόθηκε ευρύτατα κατά τις απεργιακές κινητοποιήσεις της "Κόκκινης Εβδομάδας" του 1914. Ο τελευταίος στίχος "Ζήτω ο κομμουνισμός και η ελευθερία!" (Evviva il comunismo e la libertà), που τόσο τρομάζει την κυρία Ασημακοπούλου -και όχι μόνο- προστέθηκε μετά την άνοδο του Μπενίτο Μουσολίνι στην εξουσία. Ωστόσο η εκδοχή που τραγούδησε ο Αλέξης Τσίπρας είναι ελαφρώς παραλλαγμένη: στη θέση του "comunismo" έχει μπει η λέξη "socialismo", καθώς το τραγούδι έχει υιοθετηθεί και από τα κόμματα της ανανεωτικής Αριστεράς.


Στη συνέχεια του παραληρήματός της, η μαντάμ Άννα Μισέλ ξεσκεπάζει όλη την "ανθελληνική" συνωμοσία του ΣΥΡΙΖΑ, που λίγο πολύ θέλει να αναγνωρίσει τα τουρκικά κατεχόμενα της Κύπρου, να μας βγάλει από το φιλελληνικό ΝΑΤΟ, να γεμίσει όλη την Ελλάδα με "λαθρομετανάστες", να υπονομεύσει την επιστροφή του γερμανικού κατοχικού δανείου και να... αποκαταστήσει τον Τσαουσέσκου.

Παραθέτουμε ολόκληρη τη δήλωση της Ασημακοπούλου, γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι και δεν πρέπει να είμαστε μονοφαγάδες στην κατανάλωση του γέλιου:


Τέταρτη συνεχόμενη μέρα ρωτούμε τον κ. Τσίπρα για τους συμμάχους του και τις θέσεις που υποστηρίζουν στην Ευρώπη, και απάντηση δεν παίρνουμε.

Καταλαβαίνουμε την αμηχανία του, μετά και τη νέα αποκάλυψη, ότι ο κ. Τσίπρας με υψωμένη τη γροθιά, μαζί με συντρόφους του από τα περιθωριακά σταλινικά κόμματα της Ευρώπης, τραγούδησε με υπερηφάνεια τον ύμνο στον Κομμουνισμό «παντιέρα ρόσα», ανακοινώνοντας έτσι, την υποψηφιότητά του.

Για να γνωρίζουν οι Έλληνες, το «παντιέρα ρόσα», καλεί σε ανύψωση της κόκκινης (κομμουνιστικής) σημαίας, και κλείνει με το περίφημο «Ζήτω ο κομμουνισμός».

Επαναλαμβάνουμε τα ερωτήματα προς τον κ. Τσίπρα και τον καλούμε να απαντήσει χωρίς υπεκφυγές:

• Το «ζήτω ο κομμουνισμός» εκφράζει και επισήμως τον ΣΥΡΙΖΑ; Και αν ναι με ποιον τρόπο θα επιβάλει τον κομμουνισμό στην χώρα μας;

• Αναγνωρίζει ναι ή όχι κράτος στην «Βόρεια Κύπρο», μια που τα κόμματα που συνεργάζεται αυτοαποκαλούνται ως κόμματα της «Βορείου Κύπρου»;

• Είναι αλήθεια ναι ή όχι ότι εργάζεται, βάσει των δεσμεύσεών του για την έξοδο της χώρας μας από το ΝΑΤΟ;

• Είναι αλήθεια ή όχι ότι εξουσιοδοτήθηκε για την ανεμπόδιστη είσοδο λαθρομεταναστών στην Ελλάδα και την Ευρώπη, αναλαμβάνοντας τη δέσμευση για κατάργηση της συνθήκης Σένγκεν και της δύναμης Frontex;

• Είναι αλήθεια ή όχι ότι ο βασικός του σύμμαχος στη Γερμανία, καταψήφισε τη χρηματοδότηση της Ελλάδας και τάσσεται κατά του λεγόμενου κατοχικού δανείου;

• Είναι αλήθεια ή όχι ότι οι νοσταλγοί του δικτάτορα Τσαουσέσκου συντάσσονται σε όλα με τον κ. Τσίπρα;

Κατανοούμε την αμηχανία του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως ο ελληνικός λαός οφείλει να γνωρίζει. Ποιοι είναι ακριβώς αυτοί που στηρίζουν τον κ. Τσίπρα, ποιες οι θέσεις του και τι επιπτώσεις θα έχουν αυτές οι θέσεις για την πατρίδα μας.

Και μέχρι να δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις, η Νέα Δημοκρατία θα αναδεικνύει καθημερινά όλες τις ανθελληνικές και αντιευρωπαϊκές θέσεις των περιθωριακών συντρόφων του κ. Τσίπρα…

Αν μη τι άλλο, τώρα που ο Μιχαλολιάκος βρίσκεται στη μπουζού, μπορεί να αισθάνεται ήσυχος: το κοινοβουλευτικό του έργο συνεχίζεται αυτούσιο από τους συναδέλφους του της ΝΔ και ο ελληνικός λαός μπορεί να έρχεται σε επαφή με την ιδεολογία του χωρίς να κοπιάζει να την αναπαράγει ο ίδιος.

Από την πλευρά μας, καταγγέλλουμε τις συνεχείς προσπάθειες αβανταρίσματος του κομμουνιστικού ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση. Γιατί μόνο υπέρ σου μπορεί να λειτουργεί το να σου επιτίθεται με λογύδρια χρυσαυγίτικης αισθητικής αυτό το κατώτατης υποστάθμης ακροδεξιό κομματίδιο που είναι υπεύθυνο, ανάμεσα στα άλλα, και για την ολοσχερή εξαθλίωση της χώρας και της κοινωνίας.___________________________________________

Το αρχικό φωτομοντάζ προέρχεται από το Ελληνο-Χριστιανικό Ethnostedon. Η ξεκαρδιστική fb ομάδα εικονοποιεί εύστοχα την αναχρονιστική εμφυλιοπολεμική ρητορική της ΝΔ, με συνθέσεις που παραπέμπουν σε κάτι μεταξύ ναζιστικής αντισοβιετικής προπαγάνδας της δεκαετίας του '40 και εξωφύλλων του περιοδικού "Προς την Νίκην".
Κοινοποιήστε το στο..
 
Υποσέλιδο
Κορυφή