6 Απρ 2014

Η κυβέρνηση Σαμαρά αποκτά τους δικούς της «ανθρωποφύλακες»

6 Απρ 2014 , 1:50 μ.μ.


Η κυβέρνηση Σαμαρά αποκτά τους δικούς της «ανθρωποφύλακες»

Φρικιαστικά είναι τα όσα περιέχονται στη δικογραφία για τον μέχρι θανάτου ξυλοδαρμό του 42χρονου Αλβανού Ιλία Καρέλι στις φυλακές της Νιγρίτας, όπως δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση του Βήματος.
Στο δολοφονικό πάρτι βασανιστηρίων των φυλακών Νιγρίτας συμμετείχαν ΟΛΟΙ ΠΛΗΝ ΕΝΟΣ οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι και εξωτερικοί φρουροί που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στη φυλακή.
Κάποιος από τους 14 (σωφρονιστικούς υπαλλήλους) που κτυπούσαν τον Καρέλι φώναξε «σταματήστε θα τον σκοτώσουμε». Ομως κανείς δεν τον άκουσε. Κι αυτός που φώναξε, μετά από λίγο τον κλώτσησε ξανά. Κάποια στιγμή ο διευθυντής άκουσε τις κραυγές του κρατούμενου και μπήκε στο δωμάτιο που τον κτυπούσαν. Μόλις τον είδε κακοποιημένο είπε στους υπαλλήλους «όποιος θέλει να τον βαρέσει να το κάνει και τώρα και να πάρει την ευθύνη(!) .Αν πεθάνει θα χάσουμε τα σπίτια μας». Λίγο μετά σωφρονιστικοί υπάλληλοι φώναξαν έναν κρατούμενο για να καθαρίσει τα αίματα από το δωμάτιο. Δεν ανησυχούσαν όμως τότε γιατί είχαν σχεδιάσει να πάνε την επόμενη μέρα τον κρατούμενο στον γιατρό. Ομως ο υπεύθυνος σωφρονιστικός υπάλληλος ήταν εξαιρετικά ανήσυχος και γι αυτό τον λόγο αμέσως μετά πήγε στην αίθουσα με τις κάμερες των φυλακών και παρατηρούσε τον Καρέλι συνέχεια γιατί φοβόταν ότι θα πεθάνει…».
Το πιο πάνω είναι απόσπασμα από την κατάθεση αξιωματικού της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων σχετικά με τον φονικό ξυλοδαρμό. Στη δικογραφία κατονομάζονται όλοι όσοι κτυπούσαν τον 42χρονο Αλβανό, σε όλα τα σημεία του σώματός του. Ομως, προσδιορίζονται δύο που τον κτυπούσαν με μεγαλύτερη μανία . Μάλιστα για τον ένα σημειώνεται ότι ήταν αυτός που τον «κτύπησε με τον βραχίονά του στο στέρνο του και του επέφερε το καίριο πλήγμα».

Να κι άλλο ένα απόσπασμα:
Αρχικά ο αρχιφύλακας προσπάθησε να τους συγκρατήσει λέγοντάς τους «τι κάνετε , ακόμη δεν έχει φύγει ο διευθυντής». Ομως μετά άρχισε κι αυτός να του ρίχνει χαστούκια. Ενας άλλος κρατούμενος του έριξε κουβά με νερό. Σε κάποια στιγμή ο αρχιφύλακας ζήτησε να του φέρουν μία πετσέτα μήκους 50 εκατοστών με την μορφή πλεξούδας, που είχε κατασχεθεί από άλλον κρατούμενο, και άρχισαν με αυτή να κτυπούν τον κρατούμενο σε όλα τα μέρη του σώματός του. Ενας μόνο φώναξε «μην του κτυπάτε το κεφάλι». Οπως σημειώνεται, τέλος, στη δικογραφία αμέσως μετά τον ξυλοδαρμό ο αρχιφύλακας πήγε στο γραφείο του διευθυντή των φυλακών και του ζήτησε να τον βγάλει από αυτό το πόστο. Ομως εκείνος του είπε ότι «δεν θα το κάνει γιατί είναι καλός υπάλληλος». Και εκεί έκλεισε το θέμα!
Αν ο Καρέλι χαρακτηρίστηκε «ανθρωπόμορφο κτήνος» επειδή δολοφόνησε έναν σωφρονιστικό υπάλληλο εξοργισμένος επειδή ακυρώθηκε η άδειά του, πώς να χαρακτηριστούν οι 14 λεβέντες που έδερναν με τόση κτηνωδία έναν (1) άνθρωπο; Μάγκες και καραμπουζουκλήδες; Αυτό που συνέβη δεν ήταν απλός ξυλοδαρμός αλλά προμελετημένη δολοφονία με πολλούς ενόχους.


Πάνω απο 40 χρόνια έχουν περάσει από τότε που εκδόθηκε το συγκλονιστικό βιβλίο «Ανθρωποφύλακες» του Περικλή Κοροβέση, που δεν είναι παρά η κατάθεσή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης και στη Διεθνή Αμνηστία για τα βασανιστήρια της χούντας. Φαίνεται όμως ότι η Ελλάδα του Σαμαρά έχει τους δικούς τους «ανθρωποφύλακες» που δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν από τα κτήνη της χούντας και μάλιστα τα ξεπερνούν σε φονικό ζήλο. Κύριε Σαμαρά, κύριε Αθανασίου, κύριε Βενιζέλο να τους χαίρεστε!

Αναδημοσίευση από: http://mao.gr/nigrita
Κοινοποιήστε το στο..
 
Υποσέλιδο
Κορυφή