6 Απρ 2014

“ Μια χώρα δίχως μνήμη, είναι μια χώρα τρελών”

6 Απρ 2014 , 5:04 π.μ.





Η είδηση είναι λίγο πολύ γνωστή, ο υποψήφιος της ΝΔ για δήμαρχος Αθηναίων, Άρης Σπηλιωτόπουλος προκειμένου να πάρει ακροδεξιές ψήφους, ζήτησε να γίνει δημοψήφισμα για το..τζαμί στην Αθήνα.
Πέραν του γελοίου του αιτήματος, γιατί δεν κάνεις ποτέ δημοψήφισμα για κάτι που αφορά τα δικαιώματα μιας μειονότητας, το να ζητά κανείς δημοψήφισμα στην χώρα που έχουν εφαρμοστεί 3 μνημόνια με προεδρικά διατάγματα, είναι η απόλυτη υποκρισία και ξεφτίλα.

Αλλά δυστυχώς όλοι αυτοί οι γελοίοι είναι διπλά επικίνδυνοι, ειδικά σε μία χώρα που έχει μειονότητες σε γειτονικές χώρες, και μετανάστες στα πέρατα της οικουμένης.
Φανταστείτε λοιπόν να μιμηθούν τα καμώματα της πολιτικής καρικατούρας που ονομάζεται Σπηλιωτόπουλος κάποιοι στην Τουρκία, και πχ να θέσουν ζήτημα δημοψηφίσματος για την λειτουργία χριστιανικών ναών μέσα στα όρια της Κωνσταντινούπολης, ή για το αν η Αγιά Σοφιά γίνει τζαμί..
Τι θα λένε μετά όλα αυτά τα αχαΐρευτα γαϊδούρια;

Και αν οι ελληνορθόδοξοι ναοί στην μουσουλμανική Κωνσταντινούπολη θεωρούνται δεδομένοι, να θυμίσω πως ελληνορθόδοξους ναούς έχει και στην Αλεξάνδρεια, στο Πορτ Σάιτ, στο Γιοχάνεσμπουργκ, στο Χαρτούμ, στην  Κινσάσα, στην Αντίς Αμπέμπα, στο Χαράρε, στην Λουσάκα,  στο Καμερούν, στην Γκάνα, στην Νιγηρία, κλπ κλπ.
Μήπως να κάνουν και εκεί δημοψήφισμα για το αν θέλουν τους ελληνορθόδοξους ναούς μέσα στις πόλεις τους;

Είναι δυνατόν να είναι κανείς τόσο γαϊδούρι;
Και καλά αυτός, στην κυβέρνηση ή στο υπουργείο εξωτερικών δεν βρέθηκε ένας να του πει “τι λες ρε άνθρωπε;” 

Τι είναι μωρέ η ακροδεξιά ρητορική, κάτι που πετάμε για καμιά ψήφο και μετά πάμε διακοπές στην Μύκονο σαν να μην τρέχει τίποτα;
 Δεν έχει μείνει κανείς με ίχνος λογικής σε αυτή την -ο θεός να την κάνει- παραπαίουσα κυβέρνηση;
  


Κοινοποιήστε το στο..
 
Υποσέλιδο
Κορυφή