9 Απρ 2014

Φασισμός Α.Ε. - Η πρεμιέρα

9 Απρ 2014 , 12:30 μ.μ.


Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην οποία οι συνεργάτες των ναζί κέρδισαν τον πόλεμο.
Σπ. Μαρκέτος




Το ανεξάρτητο ντοκιμαντέρ "Φασισμός Α.Ε." από τους παραγωγούς των "Debtocracy" και "Catastroika" είναι πλέον γεγονός. Μόλις λίγες ώρες μας χωρίζουν από την πρεμιέρα του και ήδη έχουν προγραμματιστεί πάνω από 100 ταυτόχρονες προβολές στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Μην περιμένετε να δείτε άλλο ένα ντοκιμαντέρ "αποκαλύψεων" τηλεοπτικής λογικής για τις ιδέες και τη δράση της Χρυσής Αυγής. Όπως ευθύς εξαρχής μας ξεκαθαρίζουν οι δημιουργοί του "Φασισμός Α.Ε.", «φασισμός δεν είναι μόνο η συμμορία της Χρυσής Αυγής αλλά και οι πολιτικοί, οι επιχειρηματίες και οι εκδότες που την εξέθρεψαν». Επίσης «η οικονομική κρίση που ευνοεί την ανάπτυξη του φασισμού και του ναζισμού είναι μπροστά μας και όχι πίσω μας».

Το ντοκιμαντέρ "Φασισμός Α.Ε." φιλοδοξεί να εμπνευστεί και να εμπνεύσει τα αντιφασιστικά κινήματα όλης της Ευρώπης και ταυτόχρονα να συνεχίσει ένα από τα μεγαλύτερα πειράματα ανεξάρτητης δημοσιογραφίας. Σκοπός του είναι να μας διηγηθεί άγνωστες ιστορίες από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του φασισμού και τις διασυνδέσεις του με τα οικονομικά συμφέροντα κάθε εποχής. Παράλληλα θα μας ταξιδέψει από την Ιταλία του Μουσολίνι, στην Ελλάδα της κατοχής, του εμφυλίου και της δικτατορίας και από τη ναζιστική Γερμανία του Χίτλερ στο σήμερα.


Η ομάδα παραγωγής απορρίπτει κάθε χρηματοδότηση από κόμματα και εταιρείες και ανακοινώνει ότι το ντοκιμαντέρ θα κυκλοφορήσει ελεύθερα, χωρίς περιορισμούς χρήσης και αναμετάδοσης. Από τις 20:00 της Πέμπτης 10 Απριλίου θα διατίθεται χωρίς κανέναν περιορισμό σε όποιους το επιθυμούν, μέσω της διεύθυνσης fascism-inc.com.


Το σενάριο και τη σκηνοθεσία του "Φασισμός Α.Ε." υπογράφει ο Άρης Χατζηστεφάνου, τη δημοσιογραφική έρευνα ο Λεωνίδας Βατικιώτης και ο Αποστόλης Φωτιάδης, ενώ τη συνολική ευθύνη της παραγωγής έχει ο Θάνος Τσάντας. Η μουσική επιμέλεια είναι του Ερμή Γεωργιάδη και των Last Drive.







Κοινοποιήστε το στο..
 
Υποσέλιδο
Κορυφή